Monday, February 22, 2010

10 comments 5:37 PM

pink...putih..

Posted by ally - Filed under
alamak..br pas melawat2 FB..
tgk kwn khwn..eh..tgk gambo kwn khwn..
sgt cantik kaler ni..pink kot..ke bukan..wa..mata saya dah x knl kaler la pulak..



*zahidah & adam..congrates ya..ku ambil pic2 kamu ni..

cantik kan..orgnya mmg cantik..kaler baju tu pon cantik..
i am really2 heart this..
nak 1!

n jump to artcreative
juga suka ngan baju ni..designnya menawan kalbu..walau biasa2 saja..yg biasa2 tu la yg menambat hati..



sy suka baju nih..alamak..santek betul la diorg pakai..
(kalo sy yg pakai xtau la jd santek ke x..kene kuruskan bdn..ye..itu sudah pasti)

x mungkin pakai pink utk sanding ..x mungkin juga pakai putih..
emm..
=)

ally: suka beno tgk pengantin2..mmg berseri2..hehe
Continue reading...
4 comments 5:03 PM

exhausted

Posted by ally - Filed under
wah..maraton sggh..sgt penat nih..br balik dr jumpa vendor..hope everythg settle..pas ni bz lak nak masuk lab..emm..rs mcm nak postpone khwn je..(edisi berangan lg..kompem la x bole..hehe)

setakat ni xde ape yg settle..
lom jumpa mak andan yg berkenan..haha..
maklum la..nak kata ak ni cerewet xjuga..
tp lebih suka bekerjasama dgn org yg kita senangi..kang hari2 gaduh je kan..x puas hati la ape la..so..sabar ye sal..cr lagi..byk lagi yg ko lom jumpa nih..
sshnya..
bulan 7 ni x lama je lagi nih..knp la ak masih x sedar2 diri lagi ni...

*sigh*

baju nikah, settle..dulu kononnya nak cr kain sendiri + nak design sendiri (ya...sy berangan je time tuh)..
tp last2  sume tu serahkan kat huzai..
bg dia pk lak`ape yg sesuai..n selalunya ape pon pilihan dia, tentu cantik n menepati kehendak ku..
so mls nak pk2..bagi dia lak dok pk..

*sigh*

gift utk nikah br siap 50 je..nak kene wat lg 50...hua..penat la pulak..tu la gatai tgn nak wat sendiri..ok..xpe..cuma 50 je lagi..chayok2..

*sigh*

counting on this march..
ada byk agenda..
paling penting nak jumpa en.tng..
ssh betul PJJ-percintaan jarak jauh..

*sigh*

n x dpt bygkan if PJJ yg ni lak..perkahwinan jrk jauh..
emmm..
agak2nya bole ke menghadapinya ek..
sorg d jhr..
sorg d sbh..

kan best kalo..
sorang d jhr..
sorg lg pon kat jhr..
ayya..sy suda giler..

emm..eh..alamak..lom send list hotel kat en.tng la..saya dpt 4 voucher penginapan...seronok2..
mau planning for our moon2..

ally: lama x dgr kabar berita en.tng..nun jauh d pedalaman melawat site..sabar2...hua..sgt2 miss our old times..=(
Continue reading...

Saturday, February 20, 2010

4 comments 11:09 AM

edisi berangan..

Posted by ally - Filed under
oooppss..act, xde ape nak di update..sgt bz ngan hal2 defense thesis..maybe nex yr la br leh abiskan master nih..sgt bz ngan keje2 + hal2 nak ct belajar ni (tah ape2 tah pendaftar nih, mcm2 diorg hilangkan..tensi2..)+ keje2 master+ preparation defense + prep khwn..adoi..serabut2...doakan sy ye mampu mengharungi semua ini..=)

tp dlm ms yg sama, teringin nak diy certain things on my wed..emmm..cthnya pomander ball..
plan nak wat hiasan ms nikah (sesi berangan2 ye)..coz xde mini dais..n dais utk bergambo2 sakan wat kat luar umah (kekangan ruang umah yg sempit..mak kt wat je kat luar)..lgpon no renjis2..no sanding2 n segala bagai..sy cuma nak bergambo2 je..hehe..

plan nak hias hall umah spy x nmpk terlalu kosong..
mcm pic bwh ni..
lupe la amik kat mn..
tp tuan pny pic ni mmg creative..
hiasan simple tp cantik

sy juga berangan2 mahu buat sebegini..tp xde la secantik ni (sedar diri yg sy ni x sekreatif n serajin mana) hehe..ok kot cam ni..comel..=)
 and
nak add pomander ball yg cenggini..
pon lupe gak amik pic ni dr mn..


ada sape nak tolong buat x? hehe..nak kene g cr bahan la..=)

ok, times up...sila la kembali ke lab ye saliana..

ally: sekali lagi..berangan2 itu indah..
Continue reading...

Thursday, February 18, 2010

7 comments 3:47 PM

list tersorok

Posted by ally - Filed under
lama dah saya x tgk list2 preparation nih..xde list dlm blog ni sebabnya my wed is so simple..so, juz tulis kat excel n print..lagipon bila letak dlm buku lagi puas hati kot..hehe..ku bawa ke mana2 sj..haha..dah jd peneman pulak..

sedikit pic...
x lawa pon buku ni..
mak tgk pon igt buku nota belajar sy..hehe..




bila la gaknya list2 sume ni akan di penuhi..hehe..berangan2 lagi sy ni..

ally: ada kwn tny, tema saya ape..hehe..sy ckp warna warni..mmg betui ya..dunia ni ada byk kaler..dan semuanya lawa..ape bole wat..saya nak sume kaler tu..=)

Continue reading...

Wednesday, February 17, 2010

10 comments 11:16 AM

project: gift box

Posted by ally - Filed under
uish..baru bole update setelah bercuti2 CNY..hehe..konsep 1 malaysia..chinese beraya, malays pun ikut beraya..hehe..sepanjang sebulan yg lepas..ak mengagahkan diri D.I.Y gift box ni..mmg x wat byk, dlm 100 box je..tp sampai sekarang lom siap2 lagi..mn la nak siapnya..nak mengajar lagi, nak belajar lagi..so, di waktu2 senggang je la ak ada masa nak wat..hehe..

sekarang ni br siap 25 box..hua..sape la yg nak menolong daku nih..memula buat, mmg bersemangat..adik ak, aca pon tolong..tp bila dah lama2 jd malas..haha..ni la nm nya hangat2 tahi ayam..tp disebabkan sudah terbuat, kene la wat sampai habis..hehe..

gud luck dear!

ni la boxes nya..br siap ckit..simpan pon dlm plastik je..kene cr kotak besar ckit untuk proper keeping..


ni bhn2 decoration yg simpe2..x mau yg sarat2 pasainya nak letak tq tag atas kotak tu (poyo sungguh ini bride)

sume decoration beli kat air hitam je..untung kah daku tggl di bt pht? nak cr menda2 relates to hal2 khwn ni mmg sng..cuma pilih je..harga pon ok la..

gift box ni mmg untuk VIP2 guest je..lagipon abah ku kata x pyh bg kerepek2 or segala mcm jajan2..sebabnya parents ku mahu bagi berkat (nasi+lauk) & telur kepada sume tetamu..emm..ok kot..hehe..ikut kan je la..lgpon majlis di umah ku x jemput ramai org..dlm 500 jemputan je..ok la tu..n diorg pun ada pengalaman uruskan majlis2 kakak n abg ku..so, xyah bantah2 or nak ikut kepala sendiri ye saliana..hehe

ally: sedang mencari apekah brg yg sesuai letak dlm tu..x la beso mn pon box tu..
Continue reading...

Friday, February 12, 2010

2 comments 5:09 PM

wrapper

Posted by ally - Filed under
alamak..terjumpa lagi somethg yg menarik..pada saya la ye..hehe..

this one..sweetnya..jatuh chenta la pulak..

nmpk x wrapper yg balut hadiah ni..mn nak cr lagi ek..dah round 1 pt raja ni..lom jumpa lagi..esok nak try g bt pht lak..tu je la tempat2 yg sy bole pegi (pandai pegi,tempat lain kalo g sendiri, kompem la sesat sy ni..hehe..x berapa igt jln..short term memory la)

and
yg ni pon cntk..


both picture from here..really admire their collection of infos..

ally: mata ku suke benda2 buruk..haha..ape bole wat..tp kalo letak riben2 n tq tag or monogram..kan jd lawa..ye x?
Continue reading...
6 comments 4:32 PM

D.I.Y: gift

Posted by ally - Filed under
sgt comel ini gift..courtesy from here

and this 1 is also cute


bole tolong saya x? paper ape (adakah sejenis paper) bole guna utk gift wrapping mcm ni? kene guna or bole x if guna serviette paper je? tolong..tolong..sgt comel..

ally: berharap dpt wat gift sebegini..tp nak isi ape pulak dlm tu ek..
Continue reading...

Thursday, February 11, 2010

4 comments 1:14 PM

D.I.Y: CARD

Posted by ally - Filed under
lately sgt bz ngan keje2 opis..fb pon dah semakin kurang ku layan..apetah lagi nak main farmville..mmg kutinggal kan..dah 3 hari berkursus..kursus dlm kampus je..sgt boring n ngantuk..pon begitu sempat gak ak menulis kat blog ni..hehe..xtau ada org bc ke x jurnal harian ak ni..tp yg penting xde la ak stress sgt nak wat sume ni..
and
tetiba berangan nak D.I.Y card sendiri..
yang simple..
yang terang & jelas petanya (ade ke kad kahwin yg x clear tulisannya ek..cmne nak jemput org dtg tu)..hehe
dan yang penting
yang jimat..
pasalnya xde org yg begitu beria2 simpan kd kahwin
tp ak simpan tau kad2 kwn2 ak tu
kenangan
really admire on this card, tp x igt la pulak amik kat mn..terima kasih la kepada tuan punya pic..minta izin publish kat sini ye

and also admire to this 1
amik dari ilikecard

ally: macam la rajin sgt ak ni nak D.I.Y..banyak keje lain kot ak nak wat..hehe
Continue reading...

Wednesday, February 10, 2010

0 comments 12:32 PM

inspirations

Posted by ally - Filed under
survey2..surfing2..dr blog B2B ni, byk ideas n rujukan yg sgt2 berguna utk ku..terima ksih la byk2 ye..
found this website personal artist

sgt jatuh chenta ngan this color combination..santeknya..pada pandangan mata ku la ye..setiap org taste lain2..pic dr personal artist..


ally: semakin hari kaler favorite ku dr cerah2 bertukar ke gelap..knp ek..dulu sgt2 suka ngan pink, orange, light green tp sekarang sgt suka kaler hitam, dark blue, dark purple..
Continue reading...
0 comments 12:19 PM

hunting-solemnization dress part 2

Posted by ally - Filed under
ewah..siap ada part2 lak..hehe..weekend ri tu melawat ke primamoda ( jakel gak ni..), nagoya, gulatis kat area bukit pasir b2 pht..emm..hampir 1 hari gak ak meround sesorg..xde sape teman daku, aca keje, mak n abah g kemas2 umah atok..so, ak membawa diri la..haha..xde kwn..irda dah khwn, ssh sikit nak ajak dia kuar, nak ajak hana, 1dia dok jauh nun di kluang lgpon taste ak ngan dia x sama..hehe..ssh sikit la..has pulak nun kat utm..haih..need my frens here..sume jauh2..

cuma dpt jenis kain2 ni je..x byk pilihan utk pengantin budget cam ak n secerewet ak..bole thn cerewet ak ni rpnya..rs mcm easy going je..mcm x kisah je..maunya x kisah..ni la sekali seumo hidup..sape nak khwn berkali2 ye x?

ni dress dr primamoda, sume dlm set..utk both pengantin

-yg ni harga dlm rm412 untuk 1 set-2 meter lace, 4 meter satin + 4.5 meter satin

-ni lak harga rm350 untuk 1 set gak-

ni dress dr nagoya, tp x igt pricenya pasal bukan dlm 1 set..diorg jual asing2..yg ak amik pic ni xde lip lap2 ye..juz nice je..ada byk kaler..cm x mungkin la nikah pakai pink..hehe..


yg gulatis x leh nak amik pic..diorg x bg..padahal ak nak amik sebab nak tunjuk dulu kat huzai..kot2 dia x berkenan ke..haih..manyak susah..sebenarnya masa beli bj tunang ri tu dah beli 1 set..so, baju nikah untuk huzai dah ada..suppose cr utk ak je la..kan lg jimat..tpnya bila kita dah g kedai kain ni..phm2 jela..punyala rambang mata..hehe..

ally: masih mencari..kalo bole..nak pakai lagi bj nikah ni..haha..jimat selagi bole beb..=) peace!
Continue reading...

Monday, February 8, 2010

6 comments 9:47 AM

hunting-solemnization dress

Posted by ally - Filed under
emm..dah beberapa hari ni hunting baju nikah..hua..x jumpa yg simple2 mcm kat bwh ni (x igt amik pic ni dr mana..rsnya time2 ak blog walking, terjumpa pic ni n terus tertawan hati)..haha..
sgt simple..simple n simple..suke n sweet..mn nak cr kain mcm ni?

ally: nak sesimple yg bole..maklumla masa tng dah pakai corak sarat2..mata ku pon jd sarat je..badan pon nampak melebar je..

Continue reading...

Friday, February 5, 2010

0 comments 3:17 PM

please...save the date..=)

Posted by ally - Filed under
hehe..entry biasa2 je..mcm lama lagi je nak kahwin..padahal..rsnya mcm byk sgt hal2 yg lom settle lagi..hua..sgt susah hati...bole ke..eh..silap..ayatnya suppose..sempat ke ak wat persiapan ni sume...hua...
please ye kwn2 ku sekalian..hehe..save the date for this event ya..hope to see u guys on my upcoming 'bahagia' day..hehe..

both image from here

ally: macam x percaya je sy bakal berkahwin..emmm..tolong la sedar kan saya yg masih x sedar2 lagi nih..
Continue reading...