Thursday, September 30, 2010

18 comments 5:00 PM

patut lah...

Posted by ally - Filed under
*****ENTRY NI DI TULIS PADA 16 OGOS 2010..TP BARU NAK PUBLISH SEKARANG..HEHE..KNP X PUBLISH AWAL2..COZ, MASA TU YG TAU CUMA HUBBY JE..N WALAUPUN KAMI EXCITED, TP PERLU RAHSIAKAN DULU SEHINGGA LA HUBBY BALIK RAYA..GTAU BOTH FAMILY..N BILA SY DAH BUAT BUKU MERAH, BR LA SY BGTAU KAMU2 SEMUA...DOAKAN KAMI SENTIASA DILINDUNGI & SELAMAT YA..AMIN....*****

sy kan sakit dr awal puasa ri tu...

deman n sakit kepala yg berpanjangan juga loya + muntah2 lg..

rs pelik juga coz period sy br beberapa hari je due nya..so, x de la igt nak check pregnancy ke ape ke kan..lgpun baru sgt khwn..so, i'm not expecting that..

tp sebab sy sgt2 kurang selera mkn, maunya x kurang..bila buka pose n sahur je, sy mkn 2-3 suap..kdg tu 1 suap je...haih, mmg kene bising la ngan mak...muke sy dah lesu + pucat2 psl x ckp mkn..so, dia n abah suh sy g klinik..jadinya 16 ogos 2010 bertapa la sy ke klinik..

lama tau tunggu nak jumpa doc kat pku-pusat kesihatan universiti..

dah drive ngan kepala ting tong begini..mujo selamat sampai ke pku tu..

cit cat sikit ngan doc..n kebetulan jumpe lak doc perempuan kan, so, rs bebas bercerita..

dia suggest sy wat urine test utk menentukan sama ada simptom2 yg sy alami tu disebabkan sy pregnant atau depression..ya, depression pon leh hasilkan simptom yg sama k..

o mak aih..debar2 tau sy..x berharap sgt..ewah..berharap juga sebenarnya kalo2 test itu +ve..siap doa2 lagi..sy pnh bercita2 nak wat test2 begini bila hubby ada di sisi..so, secure sikit..mn tau kalo -ve, x lah sy` upset..kalo +ve, leh share hugs2..haha..gatai..

tunggu punya tunggu (maklum la, rmi lak org sakit masa ni)..+siap debar2 + gyg2 kaki + doa2..hehe..

n the result is +ve..

waa..ternganga jap la dpn doc tu..

mcm x pcy..haha..tp mulut x sabar2 nak senyum n gelak..hihi..1 perasaan yg x dpt di gambarkan..hehe..lg bila dgr doc ckp 'congrates'..mcm berada di awangan...ewah..

tp,budak kenit dlm ni br umo sebulan++...kecik lg nih..hehe..anak mama




both image from here

kuar dr bilik doc, sy duduk dulu, kena amik bekalan acid folic + vitamin c..
rekod menyatakan sy mmg memerlukan vit c..

berkenaan acid folic ni, mmg sy dah lama mkn..x silap sy 3 bulan before kahwin..mmg sy wat research abis2 abisan la..pasalnya sy nak baby cepat..umo pon dah makin meningkat kan..so, nak tunggu2 buat ape lak..

of coz, sbb sy mmg nak baby cpt..selain mengambil tahu bila waktu subur sy..dan ternyata berhasil..

syukran2..terima kasih Allah atas kurniaan ini..=)

sgt seronok..mula2 igt nak bgtau hubby n sume org bila dia balik 3 sept..tp x tercapai..hehe

sebabnya rs x bole nak tahan2 lagi..haha..nak bgtau on d spot juga..

tp hubby masuk site nun jauh di pedalaman sabah, so, kene la tunggu mlm, bila dia dah kuar site n tgh relax2..hehe..

so, sy dijangka  deliver mid april 2011..

hehe..

start counting for that day..

ewah..

ally: bersyukur atas rezeki-Mu..
Continue reading...

Wednesday, September 29, 2010

0 comments 10:02 AM

geli

Posted by ally - Filed under
hai alahai...

pagi2 breakfast nasi lemak sambal kerang, terbaca n tertengok pula berita nih..

cis...

terus ilang selera den..

dok terbayang2 sudah..

walaupun berlaku nun di london tuh...tp kot2 la berlaku kat malaysia ni, sape tahu kan..

cis...

ini la gambo yg buat ai terus x mkn..

geli geleman (betui ka eja nih?)


haaa...korang geli x? hihi...sowi.....................

ally: cepat2 la ilang dr bygan..ai nak mkn nih...
Continue reading...

Thursday, September 23, 2010

7 comments 1:14 PM

pej. kadhi again

Posted by ally - Filed under
okeh..br masuk opis setelah menggagahkan diri ke pej. kadhi bagi mengambil sijil nikah kami...
wah...br nak amik setelah 2 bln khwn..ye..sebabnya sy rs sgt2 malas..
masa hubby balik ri tu pun x g amik juga..masing2 malas..hihi..

mula2 sy ingatkan nak amik sijil nikah ni kene ada suami & isteri br leh amik...
rpnya mudah je..kalo nak suh org lain amikkan pon bole..
pasalnya nt ada tulis kat log book nm suami & isteri juga nama yg mengambil sijil nikah tersebut..
dgn syarat, bw sekali surat permohonan nikah yg hubby dpt selepas akad nikah selesai..
itu saja..
xde nya nak minta2 salinan ic ke ape ke..

then, sy tny pasal kad nikah..sebabnya x pasti bayaran rm30 tu utk 1 kad atau 2 kad..

rpnya rm30 byran utk 2 kad..3 bulan dr tarikh tempah br leh dpt..fuh..
lama tuh..
jenuh r nak menunggunya..
ape ke hal nya mcm tu punya lama..
ish3..
n gambo suami kene pakai songkok ok..

hehe..macam dlm blog rambling nonsense nih..

leh la tgk kat situ cth kad nikah negeri johor..

emmm...nak kene buat juga nih..x kan nak bw sijil nikah tu ke mana2..mau lunyai nt..dah la besar bangat..

kene kerah hubby g amik gambo bersongkok la..leh wat..walaupun dpt lambat x pela..

ally: rs nak tukar keje la..ish..ish..ish..
Continue reading...

Tuesday, September 21, 2010

3 comments 12:55 PM

ya ampun

Posted by ally -
fuhh..lama x jenguk ini blog juga rakan2 yg lain..dah byk ketinggalan nih...congrates to atiey yg telah selamat menyertai ini club..bole tgk gambo kat sini..farah pegi ye..hehe..congrates manyak2 aty...=)

x lupe juga mau wish selamat hari raya walaupun sudah masuk 12 syawal hari ni..tp raya kan sebulan..hihi..so, selamat hari raya k kawan2..mohon maaf atas segala kesilapan n kesalahan..=) juga jaga makan k..pastinya banyak event openhouse lepas ni..

huh..jenuh lak nak menaip..haha..lama x practice..

n to nawal, yg nak join club juga friday nt, wish u all the best..maaf juga..tidak mendapat keizinan hubby utk pergi ke sana..=(

ku doakan dr kejauhan n nantikan je la hadiah kecilan dr ku nt..pos saja..hehe..semoga semuanya selamat..aminnnnnnn...

malas den nak amik gambo ry yg cume beberapa keping tu dr camera..so..ai hidangkan gambo sy yg sedang gemuk dgn jayanya n hubby yg juga giat membesarkan perut..haha..

diambil di rumah shaz, raya ke-5, recycle semula baju raya sy..


ally: perlu masa 2,3 hr lagi untuk semangat kembali pulih..he's back to sabah last sunday..sob..sob..
Continue reading...

Thursday, September 2, 2010

3 comments 1:00 PM

pulang

Posted by ally - Filed under
wah..br beberapa hari x update entry..kali ni update juga la..

tp mau memberitahu saja...esok-isnin, sy cuti..mahu berjimba balik ke klang..mau juga berbuka pose n sahur bersama2 keluarga sy di sana..

imej fr here

esok mlm hubby balik..so, will pick up him @ lcct..

fuhh..first time drive sesorg dlm bulan2 pose n dlm keadaan ni..

mudah-mudahan sy selamat sampai..

amin...

jumpa lg mggu depan ye...

=)

ally: pulang ke pangkuan en.suami...
Continue reading...