Wednesday, October 31, 2012

2 comments 3:50 PM

prune plastik kuning

Posted by ally - Filed under
kuning itu menawan..haha..semalam sembang panjang  ngan puan sorang ni..eceh..

dek ohoi..ni la prune tu..mmg susah nk jumpa..kalo jumpe sila grab semampu yg bole selagi x memokaikan diri mu..eceh..harganya ai dah lupe la..ni pon jupe gambo ni kat fb je..sila cari okey..sulu2, ai suke bebno ratah menda ni..n of cos sikit mahal dr yg kaler pepel tu..

gud luck in searching!


ally: kene cari la utk qalisya..lama x bagi dia ratah menda alah ni..

Continue reading...

Tuesday, October 16, 2012

3 comments 4:48 PM

akhirnya..polkadot

Posted by ally - Filed under
kita langkau dulu entry yg kononnya nak publish tu ha..adoi la..tersadai kat draft je entry tersebut..bila masa tah nak perabih kan nya..

last weekend balik jhr..semata2 sebab nak tgk kesan rompakan yg berlaku kat rumah kg tu..nyampah sgt coz set hantaran hilang..x mau citer r..bikin hati panas....

move on..niat hati mmg nak amik sekali kotak pengganti goodies bag utk akikah qalisya nt.

niat di hati nak gable box mcm kat bawah ni..harga pon reasonable..tp xde stok..dah plan dah nak decorate matching ngan kaler kuning..hihi..kan cantik gray + yellow..tp sbb xde stok beralih la ke kotak lain..


nampak pulak kotak ni..all white pulak..cuma designnya lain..


pon sama, plan nak design match ngan kaler kuning juga..ape sal tah mata aku ni nampak kaler kuning tu cantikkkkkkk yg amat...
harga dalam 80 sen je sekotak tu..ok la juga kan..rata2 yg ai jumpa kotak je harga rm1. so, mmg kompem la ngan kak wazia, nak amik dlm 120 pieces.

tup2, di hari kejadian, kotak tu x cukup pulak..sedey..=(

tp yg bestnya kak wazia suggestkan kotak polkadot, dgn harga yg sama..seronok kau..mmg pnh usha2 kotak polkadot tu, tp harga rm 1 per piece, mcm over budget pulak..ni tetiba bulan jatuh ke riba, dpt kotak polkadot plus harga 80 sen je..terus la amik..walaupun masa tu tekad nak juga kotak putih, tp adik ai kata, kalo amik kotak polkadot, x yah nak hias bagai..minimalis..ececeh..so, grab je la peluang depan mata tu..

ni la kotaknya..agak2 kaler ape sy amik?



saya amik kotak je la..xde riben bagai..tgk la kalo rajin, wat la tq tag sikit..

so kepada sape2 yg masih mencari goodies, bole la pm kak wazia ni..dia pon ada sediakan pakej2 goodies box ni..siap kerepek2..tau je la..dia based di batu pahat yg terkenal ngan kerepek2nya..kalo in budget, mmg bole sgt..

semua pic ni ai amik dr fb CEMILAN STATION

ally: yg mana satu pilihan polkadotku?hihi


Continue reading...

Monday, October 1, 2012

1 comments 1:48 PM

~hati berlagu riang~

Posted by ally - Filed under
sambil menikmati ovaltine 3 in 1 yg ai dapat percuma masa g expo d mid valley semalam, bertemankan roti untuk lunch hari ni..alhamdulillah..pagi2 td dh murah rezeki, ada si chantek yg baik hati belanja nasi lemah eh nasi lemak sebungkus..kyg sampai tghari..so, end up stay opis je konon2 buat keje..haha..

he is here...*rasa nak lompat2*..haha..bak kata kak mas, rindu-rinduan..yg duk PJJ tu tau la kan..kadang2 tgk kalendar, menghitung hari bila agaknya hubby nak balik..haha..tau2 ptg sabtu suh amik di stesen komuter port klang..mau melompat gembira masa tu..*yeay, ada org bole teman g mid valley*..surprise yg menjadi..haha..selalunya bila dia nak balik tu, ai mcm ada six sense gitu..ni tetiba without warning, sudah ada di depan mata..

n qalisya..lagi la suke..kan dah pandai sebut 'pappa'..mama je x pandai sebut lagi..*jeles*

oh, br sedar, byk entry nak buat..tp la ni nak buat nota dulu la..sem pendek, so, kena rushing..7 minggu je nak abiskan silibus..

to remind me, ai nak wat entry pasal:

1. interview biasiswa
2. expoplay n learn discovery
3. review produk moogoo:scalp cream

ha, tu je la yg ai berkobar2 nak tulis, tp tah bila..kang lupe pulak..remind ai okey!

akhir kata...amik dr grup KIM

ally: rasa nak balik cepat2..rindu qalisya pulak bila tgk gambo tu...cute!
Continue reading...