Friday, April 1, 2011

2 comments 1:02 PM

~life is about creating yourself~

Posted by ally - Filed under ,
ngah pening ngan perangai students yg ketuk pintu mcm nak roboh..haip, ingat sy x bole bertukar jd raksasa ke ha? mcm nak roboh pintu tu..kot ye pon, x bole ke ketuk ngan sopan santunnya..sy ni skrg dah la mudah terperanjat..mujo je x melatah..kot tersumpah org ke kan dah x baik..haip..



**************

x fhm tul ngan perangai students skrg nih..nak minta tlg kita tu, tau 2 la berbudi bahasa..bukan nya sy minta bayaran ke minta beli mknan ke, tp cuma rs hormat n berbudi bahasa..x kira kaum, agama n negara pon..rasa2nya xde agama dlm dunia ni mengajar penganutnya berbuat jahat, bersikap tidak baik kepada sesama manusia..me ada satu kes ni, final year student, degree okeh, nak minta tlg pasal projek design..projek design grup dia ni ada program plc..nak minta tlg sy psl plc tu la..camne nak connect ngan external devices..fine..mmg la bole tolong..tp fhm2 je la, sy ni pon byk gak tanggungjawab lain, ni dok telefon memanjang nak suh sy g lab plc tu juga..nak suh ajar camne nak buat..bila tanya, mana program yg diorg dah buat, diorg kata xde..psl tu nak suh sy buat..kalo mcm tu baik sy yg belaja..angin sungguh la..berani ye buat perangai cam ni..bila dah terdesak ngan kita2 di marahnya..

fine, malas layan..

**************

berita gembira lak..hubby dah balik semalam..tp si dia turun KL, meets his long time no see frens..ala kwn2 zaman belaja dulu..terkejut juga dia dah ada kat KL tu..sebabnya, suppose dia nek flight ri ni, to be exact mlm nt..tp dia tkr tiket..balik semalam lepas kuar site..x dpt nak gtau psl hp dia masuk dlm air masin..rosak..tp xpe la..sbb dia pon dah selamat sampai kan..he will be home esok..dtg bersama FIL sy..kebetulan FIL ada kenduri kat melaka, so, diorg dtg jenguk sy sekali la..hehe..waaa..ai pujuk2 MIL suh tdo sini je pasalnya nak minta dia masak asam pedas melaka..yg buh lada hitam tu..fuh, sgt sedap..x sama ngan johor nya asam pedas..hehe..

ally: baby belum pun menunjukkan tanda2 mau kuar jumpa kami..hehe..so, cuti sy postpone la..cuti bila nak dekat2 due date nt..

2 comments:

Laiciberry....a.k.a Bieta said...

wah akk da 38week ek...xlama lg tu...

Rosie Rose said...

fuh fuh fuh.... cerita pasal kerenah student nih... mmg macam2 kan? takpe... kite masih 'cuti'. takyah pk dulu. nnt dah habis PhD., balek kena sambung ngaja semula... baru tau!!!

tkpelaaa.. sib bek dah nak cuti kan??? take the chance utk rehat dari students, tp ngadap baby lak ye :)