Wednesday, March 30, 2011

4 comments 1:47 PM

~smiling on inside & out~

Posted by ally - Filed under
hari rabu yang damai..bole bertenang menyiapkan n mengisi segala mcm borang untuk pergi bercuti belajar bulan 9 nt..too many prosedure..tp xpe la..wat pelan2..okeh..chayok2...tinggal berurusan ngan bendahari nak amik afidavit kewangan, then bole la submit ke fakulti dgn gembiranya..so..ai akan melalui hari2 pantang nt dgn senang lenang la..agaknya la kan..hehe..

4 days to go..ewah..apa yg to go? of coz counting for baby inside..yg sgt2 suka snuggle ngan mamanya nih..lg 4 hr she will be in 39 weeks..cepatnya masa berlalu..

me juga prepare nak bw balik printer n file2 yg ada nih..maklum je la..kot2 ada keje tertunggak ke, xde la den huru hara nak g opis..lgpun, nak prepare mentally juga..wish me luck ya..

******************************

off topic..niat hati nak cr warmer and steriliser..ada yg jual asing2 n ada by combo package..me masih survey..mujo la botol tommee tippee tu cuma beli 2 je..ramai forumers kata kalo beli snowbear or little bean, botol TT tu mmg x muat..ye la kan botol gemuk2..hehe..but they may fit for avent, MAM and first year bottle..

emmm..

kalo kat mybbstore

1. tommee tippee warmer = rm119 (ni warmer sahaja okeh, x masuk steriliser lagi..)
2. little bean combo pack (warmer & steriliser) = rm159.90
3. snowbear combo (warmer & steriliser) = rm167.92

kalo kat onebabyworld

1. TT warmer = xde
2. littlebean combo = rm179.91
3. snow bear combo = rm 167.90

kalo kat littlewhiz

1. TT warmer = rm 135.10
2. littlebean combo = rm 159.90
3. snow bear combo = rm 167.90

kalo kat enjoybreastfeed

1. TT warmer = xde
2. littlebean combo = rm159.00
3. snowbear combo = rm 168

ha, itu je yg ai sempat n menyempatkan diri survey..may opt for snowbear la kot..tp kalo dpt tgk real product lg best kan..ai nak tgk kot2 snowbear ni fit x for TT bottle..rata2 suggest little bean n snowbear ni..cuma harga snowbear up sikit je la dr littlebean..n material snowbear lain dr little bean..


TT warmer yg sgt adorable..hehe..

littlebean yg hijau...

snowbear..may opt for this one...maybe..

any experience x pasal warmer ni?

ally: need warmer n steriliser bila dah start keje n blaja nt..memudahkan my MIL..hehe..

4 comments:

Fasha said...

cuba try tgk kat kdai dear baby kat b. pht tu ally. dkt ngan alliance bank bkt pasir. kalo x silap tgh sale skrg nih

ally said...

fasha: wah..ngah sale ek..me yg dok bp ni pon xtau..kena round2 weekends ni..tq fasha..

Fasha said...

ally, fabulousmom kat jb ni pun tgh sale smpai 10/4. kalo nak beli botol utk simpan stok ebm murah kat sana tau. and warmer tu kalo takyah beli pun takpe kot sbb rase mcm x guna pun..

ally said...

fasha: x penting sgt ek warmer tu? tp takut ssh kan MIL lak nt..plan to cont study by sept..so, baby mmg nak tggl ngan dia..ngah kumpul info2 ni psl ebm..so that MIl x la rs ssh sgt nak bg EBM kat baby tu..* smlm lalu je depan kedai dear baby tu, mmg ngah sale la..bole serbu weekend nih..*