Thursday, March 3, 2011

5 comments 1:38 PM

~life is worth living~

Posted by ally - Filed under
entry di tulis semalam ya..

xtau nak start camne..mcm2 hal jd minggu ni..padahal br je masuk hari rabu..hari yg biasanya agak lapang la berbanding hari2 lain..ni pd sy la..


first, crack pada cermin kete getting bigger..lom cek polici insurans lg samada diorg cover x cermin kete nih..ntah mana ai letak policy tu..siap sedia kot2 x cover, kene la tukar..mujo la tinted agak tebal, so, masih bole bertahan la lagi..tp demi keselamatan, baik la tukar kan..ni mau rm300-400 gak ni..tu belum masuk tinted lagi..tinted mana cover dlm insurans..tu kan accessories yg kita nambah sendiri..



pastu, bole pulak plat no depan hilang milang ..tah bila jatuhnya tah..sedar pon masa ri isnin ri tu, konon nak balik umah la masa tu..dtg menyinggah beli air kelapa..pakcik yg jual tu yg tegur..terus terperanjat den..hilang satu plat tau bukan satu nombor..dah la sekarang ni jpj, polis mmg ngah sibuk cari duit..so, xkan ai nak mengorbankan duit ai byr kat diorg..ceh..rugi je..so, dijadikan cerita, patah balik masuk kampus..pegi sume tempat yg ai pegi masa hr isnin tu..memula drive slow2 je..sekali tu mcm x puas hati kan, so, park kete, g cr sambil jln kaki..ye, jln kaki..mmg menat...ceh..x jumpa juga..last2 wat report kat pak guard, kot2 la diorg de jumpe ke no plat tersebut kan..dah rs segan je, psl kete tu mcm x cukup baju..ewah..balik umah pon ikut jln shortcut g keje..kot2 jatuh/hilang time pegi keje kan..pon x jumpa gak..mlm tu gtau hubby, dia kata wat pe la susahkan diri g cari..dah hilang tu hilang la, wat je baru..ye, naive nya sy..sy ingat plat no kete adalah mahal..rupanya murahan saja..hubby kata x lebih rm20 pon..jgn kedekut2, g je buat..fine, dgr la nasihat dia..esok nya before start kelas g kedai accessories kat taman u..yet, mmg murah je n cepat je siapnya..nyesal g cari sungguh2..hehe..cume la rm12 je..haih..ape la mama ni..


third, my set bersalin dah sampai dah..beli dr sini..beli set tropical herbs..mmg bersungguh2 nak kan set nih..lagipun berpantang di umah mak..so, nak memudahkan diri sendiri juga..mak ai kan x berapa sihat..n xde bidan pon kat kg ni lagi...so, opt for set bersalin ni je..akan ku gagahkan diri ini..nak badan sihat + cergas secepatnya coz nak travel to klang, sabah berdua je ngan baby..nak juga kurus yg x kurus sgt..hehe..berat dah cecah 60kg..fuh...fuh..trauma..set ni ok kot..mcm2 ada..pd sy dah complete la..n sy juga dlm kategori rajin juga nak memakai menda2 ni sume..ewah..so, rs nya xkan terbazir la..ikut je cadangan penggunaan yg di lampirkan bersama..


life is sweet kan? n worth living too..itu kalo fikir positif la..hehe..
me too, walaupun without hubby yg jauh tu, tp kalo di ikutkan syok juga..haha..tambah rindu..mcm org bercinta sepanjang masa..ewah..sila la jgn geli ya, ni kenyataan ni..
so, if lepas abis kontrak keje sabah tu pun, n keje di srwk pulak, harap2 sy masih bole berfikir positif..demi keluarga mini kami ni...amin...

ally: mau melawat babies ri jumaat nt..

5 comments:

cerita-gadis-ini said...

kagum tul dgn kecekalan n ketabahn ko..mujur la duduk dengan family..

farahfatihah said...

ally!!!! nape xtukar cermin tu???? bahaya tau..lepas ni kalau guna keta, jgn pasang aircond kalau x, lagi panjang crack tu tau!!! g ganti cepat takut t pecah time bawak keta

nadiah said...

siannya ally, byk dugaan ye. tp xde, dugaan mngajar kita lebih tabah kan. pengalaman tu. hehe!!

wah, dh ade set bersalin ye. bgus. org masih terpikir2 ni nk pakai ape.

bydaway, ally jaga diri leklok ye!! :)

ally said...

nana: have to be extra strong..hehe

farah: hua..nanti makin besar kan..lama dah x psg aircond..parking kat tempat panas pon buka cermin tgkp sikit..

nadiah: betul tu..pengalaman sume ni..barula hidup penuh warna..ewah...yup, br je ada set bersalin, setelah survey byk2 kali..hehe..finally beli yg amway..

Sophie said...

Ally, nnt bila dah pakai set bersalin amway tu, share la experience ye. ok tak? makan jamu dia ok ke panas ke? Pya pun nak beli amway jugak tp ramai suggest beli leesa formula. Tak tau dah nak beli mane (-_-)