Thursday, March 10, 2011

8 comments 8:13 AM

RM58

Posted by ally - Filed under
Ape ada ngan RM58 nih?

xde ape la..ni cuma pencarian mama stuff yg belum sempurna lagi...asyik brg baby je kan, mamanya pon nak kena gak cr brg..so, sebab set bersalin pon dah beli, tinggal benda2 kecil je lg la..ni ikut list sy la..sy akan beli brg yg sy yakin sy akan guna..memandangkan sy ni agak rajin kebelakangan ni, hrp2 masa berpantang nt pon rajin la.. makanya telah la membeli tungku leesa dan losyen halia yusmira..

kenapa beli tungku leesa? ni sebab kak ipar sy suggest..dia dah guna utk 2 kali berpantang..n mmg berkesan melegakan sakit2 sendi & sengal2 badan..walaupun kena kukus dulu bg panas, tp xpe la..yakin2..hehe..tp kalo dpt tungku moden lg sng kot.


beli kat raihanaz pt rj ni je..rm38..xtau la murah ke x..rsnya harga standard kan? tgk kat kotaknya tu rm40..malas la den nak survey byk2 tempat..rugi masa & tenaga je..so, dah tau ada kat situ, beli je la..kalo ada tungku moden mmg sy beli tungku moden je..yg mcm fasha guna ni..

then sempat gak menyambar losyen halia..ceh, nak bg ilang lelemak la kononnya..hehe..so far, sy suke yg jenama yusmira..berbanding ngan mustajab punya la..tah la knp..tp rsnya losyen yusmira lg panas..lg sedap guna la..


so,total spend adalah rm58..murah la juga pada sy..kot nak beli on9 cam x berbaloi kan..ngan kos pos lg..okeh, rsnya brg2 mama utk post natal pon dah settle dah..bengkung pon dah ada dlm set tropical herbs tu..plus pakai girdle je la nt..cukup la bengkung tu 1 je..xyah la beli byk2..takut x terpakai, dah terbazir..tu amalan satan tu..so, kwn2 beli brg yg kamu rs kamu akan guna okeh..mcm set berpantang tu, xyah beli set pon xpe if rs ada yg x guna..jgn tiru2 org lain okeh..ni pesanan ikhlas nih, coz kwn sy beli set leesa formula, full set yg harga rm350 tu kalo x silap..last2 x di pakai lak..rugi tau..hehe..kalo dah beli, harus la tekad menggunakannya..

ally: dgn harapan & ingatan kpd diri sendiri agar tdk membazir..

 



8 comments:

^nanie^ said...

mommy,mommy beli set bersalin ape ek?

ally said...

nanie: ally beli set amway, tropical herbs..=)

farahfatihah said...

yang kamu kena tag..sila amik hehe

nurayunni said...

bgus la..prepare awl2..

ally said...

farah: baik..sy amik..hehe..

nurayunni: xde la awal sgt prepare nya ni..hehe

nuruljannah sukhri said...

mommy, mcm mana rupa tungku tu?nk tgk boleh x?ingat nk beli tungku moden tu je..ssh la nk beli tungku besi pesen lama tu..

nadiah said...

betol2, takyah beli set kan, sbb kdg2 beria je beli, tp pakainya tidak, hehe!!

ally beli set bersalin amway kan? set ke? bape hrga ek?

losyen yusmira lg pns ye. org skrg guna mustajab tu, awal2 rs panas gak, pastu lama2 mcm kurang panas lak. kaki slalu lenguh skrg, nak yg panas2 baru lega sket, :(

ally said...

yuyu: tungku nya kat umah..nt sy amik gambonye k..ni bukan tungku besi tu..just ada bhn2 akar kayu je..n panas pon x lama..kena la kerap kukus nt..xpe, ramai leh tlg panaskan nt..

nadiah: yup..kalo jenis beria pakai cam sy, bole beli set..lgpun ramai pembantu kat umah nt..tp kalo berpantang sendiri, dan xde sape nak tlg, xyah la beli yg set..nt x di guna..membazir lak..
losyen yusmira lg panas dr mustajab..ni yg sy rs la..tp mana2 pon xde la tahan lama panasnya tu..sama je...