Monday, March 21, 2011

11 comments 4:10 PM

~love is patient~

Posted by ally - Filed under
My baby is 37 weeks..woho..mcm x pcy..time flies very fast..takut pon ada, x sabo pon ada..yeeha..tp byk menda sy x settle kan lg..ketua jabatan pon xde..so, borang cuti ku masih belum bersign..need to settle pasal kontrak keje lagi..pasal nak pi sambung blaja ngan gembira n riangnya lagi..xpe la lambat sikit dr org lain..at least dpt gak ai kuar dr environment kampus ni..menyesakkan jiwa & raga..ceh..poyo di situ..lain kot environment blaja ngan keje..jauh beno bezanya kan..


Me hari2 msg hubby tny bila dia balik..walaupun bukan hari2 dia dpt balas msg sy..juz to confirm je..takut dia balik awal sgt..n takut dia balik lambat sgt..susah juga ye..dia Cuma dpt cuti 2 mggu je, so, kena la manage masa bebetui kan..kalo dia balik awal sgt n me deliver lambat pulak, mmg masa terbazir je..so, hrp2 baby kuar on time..again..asyik ayat ni je yg sy dok ulang..hr2 ckp kat baby benda2 ni..hrp2 dia fhm la..hehe..


1. Baby kene kuar on time tau..masa papa ada..


2. Baby mesti minum susu mama..BIG NO to fm okeh


3. Be a good baby..papa jauh, so, mesti berperangai baik2..jd mama pon x nangis sama bila baby nangis..


4. Baby mesti mkn byk2 okeh..kecil sgt kamu ni..mesti capai 2 kg lebih tau masa kuar nt..


Haha..bole ek pesan kat baby cam tu..wat masa skrg masih panggil si kecit ni as baby je..nak pggl nama, hubby lom finalize lagi…so..masih tunggu la..tah dah pikir ke belum papa ni ek nama kamu ni..me? x pilih pon..sy teringat kata2 ustaz ms ceramah keluarga dulu, kalo bole anak2 ni biarla ayahnya yg namakan..kalo kita (wifey) nak namakan pon bole tp lebih afdal, pihak bapa yg namakan..so, mmg sy serah kat hubby je pasal nama ni..option nama byk sgt..hehe..biar bg papa pening..hehe..


Citer lain lak, psl sambung blaja ni..let say kalo sy g sambung kat ukm tu, xtau lagi baby nak bw sekali atau x..


Option 1-sewa umah+baby dok sekali+baby hantar kat pengasuh…


atau..


option 2 - tggl baby pada MIL kat klang tu + sy dok kolej + balik bila kelapangan or ujung mggu..


atau


option 3 - me & baby stay kat klang + me ulang alik g ukm dr klang..


Fuh, option mmg byk..n every option ada pro n con nya..emmm…camana ek..if sambung bulan 9 ni, baby dlm umo 5 bulan++..waa, tgh time dia lasak2 tu..n baru nak introduce solid food kot kat dia..waaa..need to discuss ngan hubby nih..

ally: mau rasa hidup bersama my mini happy family..bila gaknya tiba masa tu kan..

11 comments:

Pya said...

Bila dah ada anak nnt mesti mcm2 nak kena pk kan? Ish, kdg2 rs mcm malas pulak nak kerja. Duk umah je jg anak. Pastu bt la bisness kecik2 ke. Tp pk2 kesian hubby kerja sorang2 nak tanggung family. Haruslah kerja then kena tinggal jugak anak nnt(-_-)

cerita-gadis-ini said...

i choose option 3!hari2 bole tgk baby..tapi badan letih sket la menghadapi jem..hehehhe

dyah07 said...

ally smbung study full time ek?hmm..sabar ally ye...i'allah akan tiba waktu yang sangat diidamkan tuh..byakkn berdoa, baca fatihah, then baca yasin dan niatkan apa yg kita hajatkan tuh..as well as amalkan doa nabu yunus..i'allah, Allah akan tunjukkan jalan(saya pon bru je amalkan utk mohon Allah permudahkan urusan kita..n bila stress jkat opis)
pd saya ,option 1 tuh quite okey..kalau saya ada bby nt..i'allah camana susah pon saya nk jaga ank saya sendiri even dok sorg diri..but hari depan kita xtahu kan..hmm..xnk ajak family ally dok skali ke?

SHAZ D MAFIA said...

MAMA!!

AKU DOAKAN SUME NYE SELAMAT MA.. WPON AKU XSMPAT NK DTG TGK KO BSALIN, TP AT LEAST AKU LEGA DAH DPT TGK KO SBLM BSALIN.. AKU SUKE!!

AKU GAK DOAKAN SMOGA PAPA CPT2 LIK DOK SMNJUNG SPYA KORG LEY MULAKAN MINI FAMILY KORG.. PASTU AKU LEY P NYIBOK KAT UMH KO!! MCM AKU SLALU WAT KAT INA.. MUAHAHA~

BABY OH BABY.. CPT KUA EK.. MAMI TGU BABY DGN PENUH EXCITED NYE!! YAY!!

mas said...

smbg study nt kira cuti keje ke ape sal??

who am i..??? said...

sweet sgt sal borak ngn bby camtu..=)
aku doakn biar cpt2 dpt hidup ngn mini family..

Rosie Rose said...

fuh, fuh... dah 37 weeks! baby dah ready utk keluar tuuuu, ally! ada je kan geng2 len yg deliver week36. baby ally musti syiok duk dalam tu kan? :)

ally said...

pya:hai, kalo leh jd surirumah full time mmg dah lama kot..tp byk tanggungjwb pd famili ni..itu perlu di utamakn juga walaupun kita dah kahwin..=)

nana: haih, letih tu nak ulang alik..ak rs plg cepat leh sampai ukm tu dlm sejam..tau je la jln dr klang camana..ak lak hancur bila masuk jln2 shortcut nih..

dyah07: yup..sambung full time..insyaAllah kalo xde kerenah birokrasi lagi..semoga semua urusan dipermudahkan..my famili xde yg bole ikut..even my mum..dia br nak recover dr kanser kan, so, x mau la dia jg baby..biar dia rehat2 saja..

shazzy: mami ni, baby kene kuar on time..x bole kuar skrg..hehe..mesti tunggu sampai papa dah balik..hehe..

kak mas: yup..kiranya cuti keje..hehe..mmg nekad nak blaja full time nih..x nak amik part time dah..seksa bila blaja n keje d u yg sama ni..

dedek: terima kasih dear..we pray for u too..hehe

rose: hehe..dia dgr ckp mama nya..suh kuar bln 4 nt..will b april baby..=)

iedayah said...

if i kn dear,i prefer berulang asalkan xjauh dr bby..=)tp mn2 pn yg u decide,kami doakan yg terbaik tuk u n fmily..=)

nuruljannah sukhri said...

saya cadangkan pilihan no.3.
boleh belajar dan dalam masa yang sama boleh jumpa baby hari2..kan BIG nO to fm

ally said...

iedayah: hai, hrp2 bole dpt duk sama..hehe..mau rindu kat baby nt kan?

yuyu: yes, big NO to fm..gaya mmg boikot nih..hehe