Friday, April 13, 2012

2 comments 4:46 PM

~salahkah saya ada skandal?~

Posted by ally - Filed under
sebagai seorang guru/pendidik/lecturer atau ape2 sajalah, pastinya tahu benar akan ada students yg couple masa belajar..x kira la masa kat sekolah ke kat kolej ke kat universiti ke..itu lumrah..org kata zaman remaja ni byk yg cinta monyet je..pehal tah monyet lak yg dpt nama..  ai pulak, pada pendapat sendiri, kurang sikit bersetuju couple masa zaman sekolah..muda sgt2 kot...rsnya belum tahap umur yg matang untuk menyesakkan emosi n akal dgn cinta nih..but, its up to you..me, ramai je kwn2 masa zaman sekolah dulu bercinta mmg pjg jodohnya..ramai okey..bukan sikit2..n tidak termasuk sy..eceh..dulu, xde org nak..haha..


baru2 ni ada seorang students sy dtg jumpa sy..dia tanya 'salah ke saya ada skandal?' huh, ai terdiam tau x..haha..ingatkan dia nak tny psl subject yg dia x fhm kan? rupanya lebih kepada sisi peribadi..adakah saya ni org yg dia percayai sehingga dia bertanya soalan yg sy rs peribadi untuk dirinya..mak aih..takut nak memberikan pendapat, takut sy ni tersalah memberi pendapat atau pendapat sy ini salah di mata org lain..me tidak melihat couple di universiti sebagai sesuatu yg salah..asalkan tidak effect study sudah la..jgn lupakan matlamat untuk belajar..saya cuma tidak gemar jika sikap bercouple tu terbawa2 masa kelas..contohnya, duduk sebelah menyebelah, saling cuit2, tepuk tampar, gurau senda, bisik berbisik n etc mcmla xde lecturer kat depan tu..ni mmg annoying..menyampah sungguh la..


i do respect couple yg pandai behave diri..masa belajar, belajar..x yah sibuk nak tunjuk manja or romantis2 gitu..sakit mata ai ni yg menengok nya..dulu masa zaman ai belajar, xde pon yg buat perangai macam tu even pasangan couple tu memang sekelas..yg ai x fhm tu, mcm mana la diorg bole belajar ngan sibuk nak gurau2, bisik2..okeh, mmg menyampah..korang menyampah x? ke korang mcm tu dulu ms belajar?


n me mmg berdepan dgn situasi ni..ye sy fhm, darah muda, lg2 br tau ape rs nya bercinta, maka sibuk la dgn dunia tu..tp tolong la, x yah nak show off kot..yg bertanya pd sy salahkah dia ada skandal tu, bukan la jenis couple yg gedik mcm tu..setakat yg sy perhatikan, bukan jenis duduk sebelah pon ms kat kelas..pandai bawa diri..yg lelaki ni mmg pandai..dan sy perhati, pasangannya itu juga makin meningkat prestasi..mungkin mereka belajar bersama2..yg itu di luar la pengetahuan sy..sy tahu mereka couple pon kebetulan terserempak je diorg tu.


in fact, sy sendiri couple ms belajar lagi..dgn pengetahuan kedua keluarga kami..bukan jenis berkepit sebab kami lain course dan jauh..tp ada juga subject2 yg lebih kurang sama, kami belajar bersama2..


so, ape jwpn sy kepada pelajar tersebut?


hihihihihi....

ally: ssh nak larang bercinta..ye x? itu hak masing2..

2 comments:

Ahmad Fadzlan said...

kalo ai mmg takleh laa kapel time belajar...

ai tak reti nak multi task..

haLyZaQiut said...

Kalau couple masa zaman sekolah, rasa mcm x berapa sesuai...sebab bukan semua org pandai bahagikan masa seadil2nya...

Tapi kalau couple kat U tu biasalah kita lihat...apa2 hal pun x salah rasanya selagi tau batas2 agama.... :)