Friday, May 25, 2012

5 comments 10:21 AM

asam & garam

Posted by ally - Filed under

Kata org rezeki datang tanpa dijangka..mcm tu juga la yg berlaku dlm kehidupan saya..eceh..starting ayat mcm skrip telenovela..haha…br je berpeluang nak menaip sepatah berpuluh kata kat sini..sibuk yg amat..sibuk menyesuaikan diri ngan jadual kehidupan..maklomlah..seorang omak yg bekerjaya..haha..cranky juga mula2..walaupun Cuma kerjaya yg biasa2…dgn gaji yg biasa2..tp sgt lega sbb qalisya masih dijaga oleh neneknya..hihi..dasar x reti nak berdikari tul ai bab2 anak nih..rsnya keje di mana2 mmg ai x kisah..bab siapa yg jaga anak ai tu yg ai kisahkan..ai x biasa tinggalkan baby pada non-blood utk di jaga..tau je la..dlm pantang, n ms keje di jhr dulu pon, si kecil ni di jaga oleh neneknya sendiri..sampaila, ai  dpt keje lain di klang nih, masih juga si kecil ni di jaga oleh neneknya..i wonder mcm mn la mommies lain bole punya keyakinan tinggi tinggalkan anak pada bs or nursery..respect betul la..me masih belum bole kot..kurang percaya pada org lain..rasa sgt la bersyukur qalisya di jaga oleh neneknya sendiri..bukan ai memaksa okey..tp nenek qalisya sendiri rela hati tau nak jaga..
Oh kepada mommies yg keje di area klang or shah alam, roger2 la ai..haha..mencari member utk hang out sekali sekala..(mcm org lain x de hal je ko ni kan..)..untuk makluman, ai hanya pandai pegi area jusco bukit tinggi, giant n tesco klang n seksyen 7 shah alam..haha..tempat2 shopping je ai pandai pegi..n rsnya bole pegi sendiri..dulu keje jhr, jalan nya x sebanyak di sini..ai bab nak igt jln selalu fail, eh, memang la fail..ko tau dulu nak balik umah in laws sendiri pon sesat apetah lagi nak g area2 lain..tunggu la kalo ai dah berpuluh tahun dok sini, baru bole expert..haha..

Another dev…qalisya dah bole jalan dah on her 1 year n 1 month..mungkin x secepat baby lain..tp ai sgt la excited..hihi..penat weh nak melayan kemaruk dia nak berjalan nih..oh, bole pakai skirt gedik2 ye nak ye…tp besar nanti don’t u dare nak pakai mcm tu ye nak..haha..hmm…only n only if he could see her first walks…sob..sob..
Yg ni special entry for IRA…Norfazira Reduan n Azarul Naim Abdullah (betul k eek nm hubby ira nih..igt2 lupe la), pasangan yang bakal melangsungkan perkahwinan nya pada 27hb ni..eh, ke 26 ek korang nikah? Ai tau majlis sanding 27hb je…semoga selamat semuanya ya..n selamat pengantin baru babe! Ai x dpt la dtg ra..minta maaf la sgt2…sob..sob..ai keje ri sabtu tu ra, n x bole apply cuti  coz ai br seminggu keje..x sempat nak ke kuantan tu..x bole juga nak pergi ri ahad tu..mcm mn nak drive berdua je ngan qalisya..hua..sedey…ai cume bole doa dr jauh je ra..bersalah sgt2 nih..hua…nak pergi…ada sape2 yg pergi kuantan tu n balik hari x? bole tumpangkan kami 2 beranak ni?
N last, ai baru tau...tu pun terbaca kat blog lin..Takziah untuk nana..nmpknya belum ada rezeki lagi untuk beliau n hubby..sabar tau na..n mesti redha juga..sejauh mana pon kita mencuba, menjaga sehabis baik, tp x kan dpt melawan ketentuan Allah..ye x? mana tau ada rezeki lepas ni..pantang molek2 okey..mak ai kata berpantang utk org bersalin n miscarriage ni, sama je regimnya..jaga makan, bukan je time pantang ni tau..lepas2 pantang pon kene jaga makan..mn tau leh dpt twins, triplet or duplet lepas nih…amin..amin…cheer up babe!

ally: asam garam kehidupan

5 comments:

|cerita-gadis-ini| said...

sal...lamanye kamu xon9..dh keje kat klang?kat mane?boleh la hang out kalau kamu xkeje nanti..hihihi..anyway..aku redha dan pasrah..tgh berpantang...i pun xdpt g wedding ira kat kuantan..tapi insyaAllah yg kat penang i pergi sbb minggu depan balik kedah

ally said...

hihi..lama kan? mencari diri..ewah..poyo..haha..ssh nak on9 sini na..x sempat..busy..ni baru 2 hari lapang sikit..ai keje dkt je ngan umah klang..mengajar juga..ada ms n ko dah fully sihat bole la kita hang out..hihi..wah, bestnya g wedding ira..ok la tu dpt gak g..ai x pasti lg...ssh sikit kalo ri sabtu keje ni..student xde pon kena keje...

FARHANA said...

mengajar ke?pusat tuisen ke sek swasta?alhamdulillahhh..rezeki qesya tu..insyaAllah buat ms ni dh sihat sket..hjg minggu ni dh pun nk ke utara..hehehe..anyway..pape i roger u ok..leh gosip2..hihihi...i tgh busan ni..tgh tggu viva..pray for me ya..lepas tu br cr2 keje..

ally said...

ai ajar kat kolej wit ni. ajar diploma meki juga..hihi..bole la..pelan2 kayuh..lgpun dkt giler ngan umah..haha..wah2..nak viva dah..wish u luck nana...yakin boleh!!!

ira_bluebee said...

TQ ally..xpela xdpt dtg..i memahami..chewah..btw nama my hubby Azarul Nazim hahahaha tapi xpe, mmg ramai org yg selalu salah sebut.tok kadi nak sbut pun kn slow2 hahahha...