Saturday, August 11, 2012

0 comments 11:00 AM

tragedi ogos!

Posted by ally - Filed under

Haha..lama x update..giler punya lama..fuh..fuh..banyak labah2 dah jadinya..tau2 dah raya dah..eh, selamat berpuasa ye kawan2! N x lupe selamat menyambut hari raya..puasa cukup x? puasa masih larat lagi kah utk yg tgh pregnant tu? Kalo x larat, segera la berbuka okey..takut mudarat kepada baby dan juga diri sendiri..ye x? puasa juga ke  yg masih breastfeeding baby mcm saya ni? Tu pun satu lagi cabarannya..lepas mengepam je, rasa berpinar2 je..walhal rsnya, sudah ambil yg terbaik masa mkn sahur..doa2 masih gigih lagi la..hihi..

Oh, xde la tragedy sgt..tetiba teringat citer tragedy oktober, ala, yg pelakonnya awie n amy mastura tu..eh, ye k eek..tp yg penting awie ada berlakon la citer tu..

Nak di jadikan cerita, cermin mata ku yg telah lama berjasa tu telah menjadi nyawa2 ikan setelah Berjaya di ranapkan oleh cik kenit saya tu....sadis sungguh la..nmpk sgt minta spec baru..haha…lama wo pakai spec ni..ai kalo jenis guna brg, mmg guna habis-habisan la..ni la contonya..spec..walaupun x la semahal mana, tp rasa selesa sgt memakainya..hihi..beli masa tu kat seksyen 7. Ngan dedek. Rasanya masa tu kitorg beli spec sesame..rm 200 lebih je coz student price..tp ttp la rs mahal, sbb masa tu kan student lagi..ai pilih kaler pink pasai, masa tu tetiba je mata ni tgk kaler pink itu lawa..hihi..lama dah kan..rsnya dlm 4-5 tahun dah usia spec ini…wah, mmg lama la..

Kena la melabur lagi untuk spec baru..haha..yg mungkin akan ditukar 4-5 tahun akan dtg kalo x berlaku tragedy seperti ini lagi la..alah membeli, menang memakai..eh, betul ke pepatah ni?

*new update..dah melabur utk spec baru yg menyebabkan belanjawan raya terusik..ahai..nampaknya  bersedekah nanti ikut kemampuan je  la..rasanya raya mmg seronok utk kanak2..tp sebagai omak (eceh..) memang la terlebih excited bila membuat persiapan raya utk si anak..hai..untungnya ko ni nak..zaman berubah..ye x?

Ally: teringat lagu shamsul ngau-ngau ke shamsul rau-rau “tragedy oktober bernafas dalam lumpur, mahligai syahdu, mentera semerah padi….” Korang sambung la..tah betul ke tak la lirik tu..

0 comments: