Monday, August 13, 2012

0 comments 11:09 AM

asam garam versi 2

Posted by ally -
 *entry yg lamaaaaaaa dah terperuk dlm draft...*

Kadang2, ai x fhm ngan sikap sesetengah org ni..pelik pon ye juga..punya la kita senyum beria2, tapi di jelling nya pulak kita ni..mcm la kita ni buat salah kat dia pulak..cet..x nak senyum sudah..ko yg rugi..aku ni dah la ssh nak senyum kat org..cet..malas layan..


Lagi x fhm bila aku x kacau ko, yg ko kacau aku ape hal..yg ni pon satu kisah..ingat kita ni kawan baik sgt ke? Oh la..nyampah..kalo setakat br knl 2,3 hari, belum bole la nak kata kwn baik..ko tau kawan baik tu mcm mana? Meh tny aku..i have tons of them!

Sungguh2 aku x fhm..lagi x fhm bila ada org yg x knl kita tetiba  bercerita or tulis blog psl buruknya kita..cet..tah sape2 tah..setakat knl kita melalui tulisan blog semata, xyah la ko sibuk nak jaja citer…busuk punya org..busuk means tu dlm hati tu..xtau la kalo luarannya pon busuk juga..yg lagi pelik siapa kita nak kata org tu jahat, org ni jahat, ko tu baik sgt ke? Baik mcm mana? Sungguh, dulu, aku mcm x pcy je wujudnya org berhati busuk dlm dunia ni..dunia2..

*****
Ai Cuma ajar 4 kelas je..nmpk sikit..tp sbb ai sendiri mcm x pnh blaja je subjek nih, kena la study beb..study yg sungguh2 la kiranya..nak mengajar ni mesti la hamper 90% subjek tu kita fhm..tau je la, kang student putar belit alam sikit, ai xde la kelam kabut..psl ilmu penuh di dada..haha..ececeh…

*****
Life kat tempat keje baru ni biasa2 je kot..sbb dah ada experience keje ngan kolej swasta sebelum ni, jadi xde la heran sgt..otak org bisnes ni mmg lain dr otak org akademik..ye la, students tu ibarat majikan tau..mmg betul la kan? Kalo x dana mana pulak kolej ni nak run..cumanya, ye la pendapat org lain2..ai cume x suke ngan statement ‘lecturer kena berada di kelas sebelum students sampai, dan keluar selepas semua students keluar’. Oh, naik lemak berlemak2 sungguh la.. 

ally: asam garam dunia..bukan semua org hati sebaik muka..eh, tah ape la ayat aku nih..

0 comments: