Tuesday, August 14, 2012

0 comments 11:22 AM

bibir merah menyala

Posted by ally -
Tetiba ai teringat yg ai tertengok gambo faezah elai di beautifulnara (ni ko kata tertengok, bukan ko mmg observe web tu ked r dulu..kaki gossip..haha)

Rasanya masa tu faezah elai g majlis berbuka puasa kat astro..oh la, mmg comel lote n sopan beb..aku suke kaler baju dia..simple n elegant..nmpk pdn je ngan dia..apesal dia nmpk kurus ha…


 Cumanya, alahai, bibir merah menyala…trend ke skrg ni ek? Berani wei diorg ni (artis2, selebriti2) pakai kaler merah menyala macam ni..x takut kene kejar dek lembu ke kak oi..(tu kalo diorg ni balik kampong la)..
Ada sape2 yg berani pakai kaler merah2 cenggini? Me, x sanggup kot..kang bibir jadi terlebih seksi..haha..perasan…

Maklomla sejak azali jarang di dedahkan ngan kaler2 terang begini..kalo ingat2 balik la, masa zaman2 sekolah n kat u dulu pon, kaler baju ai majority kaler selamat..x pernah lagi try color blocking..oh, la, nak sgt try..nmpk sgt cantik tau color blocking nih..

Eh, berbalik kepada hal bibir merah menyala..i do respek sape yg berani pakai..sebab nak pakai lipstick ni perlu keyakinan diri yg tinggi..selalunya kaler ni jadi pilihan ke event2 tertentu..xde la setakat g pasar malam or hang out nun kat jusco tu, ko nak pakai kaler merah ni..kompem org pandang berpuluh kali kot.  X percaya? Cuba la try..pastu bgtau ai k ada x orgtgk..haha…



Me lebih suke something yg light n simple color utk bibir ku ini..x terlalu menonjol atau pucat..yg sedang2 saja ok.

Bersederhana itu lebih baik..renung2 kan…

Ally: mengenangkan hayat lipstick yg telah dijadikan crayon oleh qalisya..sedih…

0 comments: