Thursday, September 30, 2010

18 comments 5:00 PM

patut lah...

Posted by ally - Filed under
*****ENTRY NI DI TULIS PADA 16 OGOS 2010..TP BARU NAK PUBLISH SEKARANG..HEHE..KNP X PUBLISH AWAL2..COZ, MASA TU YG TAU CUMA HUBBY JE..N WALAUPUN KAMI EXCITED, TP PERLU RAHSIAKAN DULU SEHINGGA LA HUBBY BALIK RAYA..GTAU BOTH FAMILY..N BILA SY DAH BUAT BUKU MERAH, BR LA SY BGTAU KAMU2 SEMUA...DOAKAN KAMI SENTIASA DILINDUNGI & SELAMAT YA..AMIN....*****

sy kan sakit dr awal puasa ri tu...

deman n sakit kepala yg berpanjangan juga loya + muntah2 lg..

rs pelik juga coz period sy br beberapa hari je due nya..so, x de la igt nak check pregnancy ke ape ke kan..lgpun baru sgt khwn..so, i'm not expecting that..

tp sebab sy sgt2 kurang selera mkn, maunya x kurang..bila buka pose n sahur je, sy mkn 2-3 suap..kdg tu 1 suap je...haih, mmg kene bising la ngan mak...muke sy dah lesu + pucat2 psl x ckp mkn..so, dia n abah suh sy g klinik..jadinya 16 ogos 2010 bertapa la sy ke klinik..

lama tau tunggu nak jumpa doc kat pku-pusat kesihatan universiti..

dah drive ngan kepala ting tong begini..mujo selamat sampai ke pku tu..

cit cat sikit ngan doc..n kebetulan jumpe lak doc perempuan kan, so, rs bebas bercerita..

dia suggest sy wat urine test utk menentukan sama ada simptom2 yg sy alami tu disebabkan sy pregnant atau depression..ya, depression pon leh hasilkan simptom yg sama k..

o mak aih..debar2 tau sy..x berharap sgt..ewah..berharap juga sebenarnya kalo2 test itu +ve..siap doa2 lagi..sy pnh bercita2 nak wat test2 begini bila hubby ada di sisi..so, secure sikit..mn tau kalo -ve, x lah sy` upset..kalo +ve, leh share hugs2..haha..gatai..

tunggu punya tunggu (maklum la, rmi lak org sakit masa ni)..+siap debar2 + gyg2 kaki + doa2..hehe..

n the result is +ve..

waa..ternganga jap la dpn doc tu..

mcm x pcy..haha..tp mulut x sabar2 nak senyum n gelak..hihi..1 perasaan yg x dpt di gambarkan..hehe..lg bila dgr doc ckp 'congrates'..mcm berada di awangan...ewah..

tp,budak kenit dlm ni br umo sebulan++...kecik lg nih..hehe..anak mama




both image from here

kuar dr bilik doc, sy duduk dulu, kena amik bekalan acid folic + vitamin c..
rekod menyatakan sy mmg memerlukan vit c..

berkenaan acid folic ni, mmg sy dah lama mkn..x silap sy 3 bulan before kahwin..mmg sy wat research abis2 abisan la..pasalnya sy nak baby cepat..umo pon dah makin meningkat kan..so, nak tunggu2 buat ape lak..

of coz, sbb sy mmg nak baby cpt..selain mengambil tahu bila waktu subur sy..dan ternyata berhasil..

syukran2..terima kasih Allah atas kurniaan ini..=)

sgt seronok..mula2 igt nak bgtau hubby n sume org bila dia balik 3 sept..tp x tercapai..hehe

sebabnya rs x bole nak tahan2 lagi..haha..nak bgtau on d spot juga..

tp hubby masuk site nun jauh di pedalaman sabah, so, kene la tunggu mlm, bila dia dah kuar site n tgh relax2..hehe..

so, sy dijangka  deliver mid april 2011..

hehe..

start counting for that day..

ewah..

ally: bersyukur atas rezeki-Mu..

18 comments:

Haliza Haron said...

tahniah ally. take xtra care.

♥♥relyza♥♥ said...

tahniah!!! kita sama2 expecting. anor due insyaALLAH mac. hehehe
dah buka buku ke?

cerita-gadis-ini said...

sal.....happy nye aku bc post ko kali ni..congrate both of you...i'm happy for that..anyway..jg kesihatan...jg makan...sume kn jagala eh....

L said...

wow!congrats dear!

iedayah said...

ally..congrates ea..jg dri u n baby baik2..

ally said...

haliza: tq dear!

anor: congrates 2 u 2 k! dah buat buku merah dah..doc dah suh g buat..

nana: hehe..tq nana..=) mesti jg sume2 nih..hope sume selamat..

elyina: tq dear..=)

ally said...

iedayah: terima kasih..musti jg dgn sebaiknya..=)

HeLena said...

ally!!!!!!!!
cograt yea...
kan betul ape yg aku komen kt pic fb shazzy tue...
hepi nyerrrrrrrrrrrrrr...
anak buah semakin bertambah nie.....

ally said...

ira: hehe..makasih..ha..kan ak nmpk tembam..haha..masa tu br start mkn dgn byknya..haha..

mas said...

akhirnya..hehe..congrate!! (yg ke brp tah..)

ally said...

kak mas: hehe..tu la psl..dah byk kali dah..tp xpe..doa tu..

*luv Syahnia* said...

tahniah kak!!!
brite gmbira ni ;P

hope akak sihat n jge ksihatan
selalu yea.. :)

ally said...

syahnia: terima kasih byk2..hehe...*wink..wink*

♥ sha ♥ said...

wahhhhh congrates dear! sgt hepi dgr nih ^-^ so bila due? raya nanti sama2 la kite usung baby eh

ally said...

fasha: hehe..terima kasih laling..insyaAllah due mid april..n ry thn depan bole collect duit ry..haha

Zahra Ashiqin said...

taniah... :-)

lovely shazlin said...

sal......congrates!!!!!!!!!!!
akhirnye...sesame kite..hehehe...suke2...nnt baby kite lh kawan...due pn dkt2...x sbrnye...hrp kite sht n berjaya jd mumy n mama....take care sal...

ally said...

zahra: tq laling..

lin: haha..ye bole..bole..jadi rakan sebaya..hehe