Wednesday, October 6, 2010

3 comments 2:23 PM

pencarian delima yg melazatkan

Posted by ally - Filed under
lama dah mencari buah ni..dr supermarket sampai la ke kedai buah..ssh betul nak jumpa..

n kalo terjalan2 ke taman2 perumahan org cina, tentu tgk gak kot2 ada buah delima nih..ceh..mcm nak merompak pulak..hehe..

nak jumpa buah delima bukannnnnnnnnnnnn mainnnnnnnnnnnnnnnnnnn payahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...tension ai tau..tu yg rs bertekad nak tanam pokok delima macam fasha

cuma bgtau hubby je pasal nak mkn buah delima nih..kang gtau mak, dia kata sy ni pregnant nak mkn pelik2 je..sbbnya dulu time dia pregnant x de pulak ngidam nak mkn pelam mcm sy ni ha..dah tu..nak wat camana..x dpt bole nanges tau..x percaya? tny la kat org2 lain yg pnh preggy...ye ke ek? ni teori ak je nih..hehe..

khasiat buah delima sgt la byk..hehe..ni yg suke nih..bole baca kat blog fasha n kat sini juga k..malas ai nak copy cat kat sini..

aduhai..mereka kelihatan begitu melazatkan..hehe..




wah..sedap kan mereka..setelah beberapa hari sy cari, akhirnya jumpa tau..itupun kat kedai buah kat parit raja nih..masa mula2 g sini, uncle tu kata dah abis..sedey tau..minta dia simpan kan kalo ada..n siap bg dia no phone lg..sy cerita kat dia, lama dah dok usha buah delima nih..uncle tu ckp jarang org melayu nak mkn buah delima nih..selalunya chinese la yg mkn..tu yg cepat sgt abis..so, bila sy dah pesan gitu, dia kata nt dia simpan kan..n suh sy dtg balik hari selasa (5/10/10)..mana tau kot2 stok dah sampai..tp kene dtg petang..

wah..tu yg sgt excited..sy xde la tempah byk sgt since buah ini bukan la semurah yg di sangka kan..saya booking 5 biji tau..dpt la rm15..kiranya sebiji tu rm3 la..kalo ikut kan x dpt harga ni..tp kesian kot nengok sy nih..dah mcm x betul je gara2 buah delima..

hehe..xpe lah..janji dpt mkn..tu pun dah cukup bersyukur n fresh lagi..mmg sy je la yg mkn buah ni..famili sy kalo bab buah pelik2 ni x nak nya sentuh..cm abah je la pon yg bole join..bgs juga..x berebut2 nak mkn..hehe..

seronok sgt..harap2 pas ni xde la nak mkn pelik2..mn nak cari..n sape pulak nak layan kerenah sy nih..

ally: buah delima yg sedap..yum..yum...

3 comments:

*luv Syahnia* said...

kak..ofismate ain ckap
kalo ngah prgnant amalkn
mkn buah dlima..
t baby matanya cantik bsinar..

sbb dia amlkn time pgnant
dan mmg betull..

kite mrancang Allah yg
mnentukan.. :)

tp susah plak nak dpt
buah delima kan..hihihi

farahfatihah said...

waaaaa sib baik la dapat buah delima ni huhu kalau x kesian awak ally...huhuhu kedai cina yg sebelah kedai perabot tu ek

♥ sha ♥ said...

alahai siannya dia ngidam delima yeh. nasib baik jumpa. kot tak terpaksa tanam pokok cam sy eh ^_^ tapi mmg sedap buah dia kan