Monday, October 18, 2010

8 comments 2:13 PM

tau bersyukur x?

Posted by ally - Filed under
Pelik nya la hai ngan kawan sepejabat nih..



Cuba la bersyukur dgn sebanyak2nya..


Jangan la pulak nak compare2 kes ko ngan kes aku nih..


Tensen mak tau..


Dapat jumpa husband hari2 pon ko nak bising..aku ni 2,3 bulan sekali baru dpt jumpa hubby ak tuh..


Ko x tau nak independent sendiri ke ha..


Kalo x dpt lunch sama pon nak mengamuk2.. aku ajak lunch nga aku ko x nak pulak..


Ko tau x sakit telinga aku yg dengar ko dok komplen je..


Reti bersyukur x?


Aku ni hari2 pon lunch sesorg je..dalam hati ada taman..


Xde pulak aku nak ngamuk2 x dpt lunch ngan husband..


Ko giler nak suh husband ak balik dr sabah semata2 nak lunch ngan aku..


Ceh..


Bersyukur la..


At least pagi dpt breakfast sesama..


Mlm pon dpt dinner sesama..


Jadi ape ke hal nya ko nak ngamuk2 pasai x dpt lunch sesama..


Haih..tensen mak tau..

Ally: ni boleh mendatangkan marah nih..

8 comments:

harzharun said...

hi dear...br perasan u dah peknen!...congrate tau...jaga kesihatan...<---xde kene mengena dgn entry u..hehe

my note said...

kadang-kadang manusia nie mmg langsung tak taw erti bersyukur.., bila org yg tersayang ader di tempat jauh baru la mereka tersedar....

farahfatihah said...

hohoho sabar mak buyung..biasalah, manusia ni bukan cepat puas ati..nasihat la byk2 kat kawan tu bg sedar sket hohoho

lovely shazlin said...

sbo jela mak buyung...rezeki msg2,tp x reti nk hargai..hehe...chaiyok sal!!!huzai jauh dimata,tp dkt dihati....sbr ye...take care to u n ur baby!!!

SHAZ D MAFIA said...

HAHAHA.. LAWAK3!! MAWU PAPA LAK YG NGAMOK KALO KO SUH DIA LIK SMATA2 NK LUNCH DGN KO.. ADOII~~ XPE2, SUME ADA HIKMAH TU MA.. SCHMILE~~ (^_^)

ally said...

harz: hihi..makacih laling..

wani: yup..yup..cuba la dia rasa dok jauh..hihi..tp jgn la..ai x sggp dgr dia meroyan hari2..haha

farah: ai dpt kad u dah..hihi..tq laling..

lin: hehe..i am taking the greatest 1..hihi..

shazzy: hehe..tu la pasal..kang dia lak yg ngamuk..tp ak bukan mcm tu..masih rasional ape..

Nad Nazira said...

ramai je orang yang perangai macam ni..siap beriye kate die takleh hidupla kalau husband die takde..kalau bleh nak husband die sentiase ade..and sangat proud bile si suami pindah duduk ngan die lepas LDR sekejap..patut die pun paham perasaan kite, rupenye tidak..abes tu kalau kite yang masih LDR ni, husband tak sayang ke? huhu..berasap je.. :P

ally said...

nad: yup..yup..macam la kita ni mmg nak LDR..kan belum ada rezeki nak duk sama..nama pon pengorbanan,ada je yg x fhm perasaan kita ni..ingat kita x sedey gak nya..hua...