Wednesday, January 25, 2012

2 comments 2:24 PM

~sum of small efforts~

Posted by ally - Filed under
boring beb..mood masih ke laut..ngan student cuti ni..mood ai pon masih bercuti sakan juga..alahai..ditambah ngan ngantuk + lapo..ish3..rsnya dah mcm2 mkn nih..ni la, gara2 bosan n malas, kejenya nak makan je..sah la, nak mengembangkan badan ngan jayanya la ni...


malas sungguh nak buat soalan test..lebih2 lagi bila meningatkan prestasi student ai x begitu memberangsangkan..xde inisiatif langsung nak cr info sendiri..masih terbawa2 ngan style blaja masa sekolah dulu..


*****


eh, tetiba komplen...


*****


n ai adalah seorang mak yg obses ngan susu ibu..say BIG NO to fm..bukan ai memandang rendah pd ibu2 yg beri fm kpd anak mereka okey..sebab, ni berkait ngan rezeki masing2..ye x? ai dulu pon membesar bagai juara ngan susu fm + bf juga..kita ai adalah alumni dumex okey..tp bila dah menjadi ibu ni, seboleh n sebaik mungkin ai nak bg SI pada anak ai sehingga la umurnya 2 tahun..insyaAllah dgn izinNya..amin..


ni nak berkongsi fakta2 tentang susu ibu...


n yes, xkan n x mungkin ada yg dapat duplicate khasiat2 susu ibu..


satu yg pasti la..masa pregnant lagi mesti set dlm otak nak susu kan baby..so that, bila kita selalu fikir2 positive camtu, insyaAllah, dipermudahkan jalan utk kita..perjalanan bf sy pon x la semudah yg di sangka..berdepan dgn mcm2 masalah..hampir juga berputus asa lantaran keadaan n org sekeliling yg x begitu memberi sokongan n dorongan..cuma sy pada ms tu sgtla keras kepala..rsnya sbb perangai sy tu la sy mampu bertahan..pedulikan dgn mulut2 mereka yg mengata anak sy kurus kering psl minum susu ibu..mmg kena betul2 keraskan hati..


ally: baru faham pengorbanan seorang ibu bila kita sendiri sudah menjadi seorang ibu..that make sense!

2 comments:

gadiz meki said...

sangat setuju..even aku yg xde 'isi' pe2 lg pon dh set nk bf anak sndri nnti..amin..=)

ally said...

dedek: alhamdulillah..mesti tekad okey..hihi..