Monday, May 17, 2010

9 comments 11:39 AM

debaran

Posted by ally - Filed under
2 months to go..

haha..

takut la pulak..(tah ape2 je..patutnya suka kan?hihihi)

persiapan makin byk yg dah ''done''

ye ke? (adoi hai..serabut den la ni)

hari jumaat lepas (14 mei 2010), sdh membeli belah (pokai lg) goodies bag + bunga telur..& dah amik kad..yeay..kad one piece sy sdh siap..sdh boleh distribute..hehe..perasan..hihi..semakin berdebar bl tgk kad dah siap..ye, sampai skrg masih x pcy bakal berkahwin in 2 month time..takutttttttttttttttttttttttt...

oh ya, ckp pasal goodies bag, again, plan change..ml2 dulu my parents nak bg 'berkat' pada semua tetamu, tetapi memandangkan tiada tenaga kerja dr segi masak n packaging, terpaksa la tukar plan..so, guests yg dtg nt akan dpt goodies bag yg berisi tumpi (ni mak yg nak wat...sedap..hihi) n mknan2 lain (yg sy sendiri x pasti ape kah dia)..ye, sy mmg x amik tau coz hal2 ini mmg awl2 lg sudah diserahkan kepada mak sy..hal2 jamuan lak kepada ayah sy..beliau & team yg akan masak nt (pulak..sape pulak nak lyn guest nt..hihi)..no la..for sure la kwn abah sy yg in charge..kami masih mengamalkan gotong royong je atau erti kata lain rewang..kat tempat sy 'catering' ni blum begitu meluas di praktikkan..tp disebabkan majlis sy bukan ms cuti sekolah, so, ssh sikit kot nak kumpul2 kan org rewang..xpe la..guest pon x ramai..around 500 org je..ape la sy nak wat ngan kad jemputan sy yg byk2 ni..haha..emosi ms tempah..xpe la..mn2 yg x dpt dtg nt, tetap sy send kad..sebagai tanda ingatan n jemputan ikhlas dr kami sekeluarga..

berbalik kpd goodies bag tu, sy beli di PISB air hitam..rsnya mn2 org jhr especially arounnd bp n kluang, akan pegi area air hitam utk beli belah `brgn perkahwinan`..tp kat dlm PISB ni x leh snap pic lak..so, yg kat luar je la yg sy snap..hihi...sowi...PISB ngah sale la ni..tp yg sy tgk sale pada goodies bag je..lain2 brg x nmpk pon salenya..lg2 bga telur, agak mhl juga..tp sy sempat la terbeli 2 kotak..xtau cukup ke x..mak kt cukup..nak wat buga pahar je pun..


x byk pic pun..tu je satu2nya pic yg agak terang..nak balik, br la terpk nak amik pic..hihi..ms ni dah rambang mata..n dah ikut konsep mak..mn2 brg yg nmpk cantik, within budget, terus je beli..haha..kalo x mau berjam2 duk pilik-pk-pilih-pk-x beli..hihi..

oh ya, sy sudah beli kain satin (tah  la..agak je la satin) utk wat alas dulang hantaran..ye, utk nikah nt akan ada lg hantaran dr sy utk en.tng..maybe dlm 5 dulang kot..haha..ikutkan hati nak je letak sume2 dlm 1 dulang besar..mcm kat bawah ni..sila abaikan nasi n lauk pauk (kat johor pggl nasi ambeng) tersebut..bygkan si dulang..haha..giler..mak sy reject sungguh2..hihi..


okeh2..xde la sampai nak guna dulang ni..haha..tp not bad ape..sumbat je sumenya..knp sy kt nikah pon ada lg hantaran..ha..sebenarnya ms saya tunang dl, dah bg sampai 21 dulang (dr pihak sy) & 19 dulang (dr pihak en.tng)..ye, sampai x cukup dulang & alas dulang..hihi..so, x sangka la pulak time nikah ni pon ada lg hantaran..tp xpe la..no big deal..bg je diri sy, letak atas dulang2 tersebut..hihi..bole wat gitu x?

ally: mode giler2 hari isnin..i'm in bloom..hihi

9 comments:

cerita-gadis-ini said...

ally..aku yg berdebar..hahha...aku lak smgt nk tgk ko kwin...tema pe??nk tempah bj ni..hohohoho

ally said...

haha..nana..berdebar2 ye..hihi...tema warna warni..hihi..tp would recommend u to wear dusty pink..hihi..

harzharun said...

gud luck dear!!!!....

ally said...

harzharun: thanks dear..=)

~ thalhazlin ~ said...

ally, PISB air hitam tu kat ne ek? sbb kita cuma biasa pegi kat yang bangunan besar yang ada deretan kedai tu je?
anyway, good luck! :)

missbutterfly said...

wow..lg 2mths??saat2 critical dh ni..anyway..gudluck in ur last preparation!!

ally said...

~thalhazlin~: PISB tu ada 2 kedai kat air hitam..1 kat deretan kedai tu, btl2 kat pekan, 1 lg kedai selepas pekan-hala ke BP..=) tq dear!

missbutterfly: yup..lg 2 months..br sedar diri ni..hihi..zaman2 bujang bakal berlalu pergi..=)

farahfatihah said...

waaaa nak kawen da....waaa PISB tgh sale ke???

ally said...

farahfatihah: PISB sale goodies bad je kot..sy tgk yg lain2 tu harga biasa je..kalo ada discount pon utk members..hihi