Wednesday, February 17, 2010

10 comments 11:16 AM

project: gift box

Posted by ally - Filed under
uish..baru bole update setelah bercuti2 CNY..hehe..konsep 1 malaysia..chinese beraya, malays pun ikut beraya..hehe..sepanjang sebulan yg lepas..ak mengagahkan diri D.I.Y gift box ni..mmg x wat byk, dlm 100 box je..tp sampai sekarang lom siap2 lagi..mn la nak siapnya..nak mengajar lagi, nak belajar lagi..so, di waktu2 senggang je la ak ada masa nak wat..hehe..

sekarang ni br siap 25 box..hua..sape la yg nak menolong daku nih..memula buat, mmg bersemangat..adik ak, aca pon tolong..tp bila dah lama2 jd malas..haha..ni la nm nya hangat2 tahi ayam..tp disebabkan sudah terbuat, kene la wat sampai habis..hehe..

gud luck dear!

ni la boxes nya..br siap ckit..simpan pon dlm plastik je..kene cr kotak besar ckit untuk proper keeping..


ni bhn2 decoration yg simpe2..x mau yg sarat2 pasainya nak letak tq tag atas kotak tu (poyo sungguh ini bride)

sume decoration beli kat air hitam je..untung kah daku tggl di bt pht? nak cr menda2 relates to hal2 khwn ni mmg sng..cuma pilih je..harga pon ok la..

gift box ni mmg untuk VIP2 guest je..lagipon abah ku kata x pyh bg kerepek2 or segala mcm jajan2..sebabnya parents ku mahu bagi berkat (nasi+lauk) & telur kepada sume tetamu..emm..ok kot..hehe..ikut kan je la..lgpon majlis di umah ku x jemput ramai org..dlm 500 jemputan je..ok la tu..n diorg pun ada pengalaman uruskan majlis2 kakak n abg ku..so, xyah bantah2 or nak ikut kepala sendiri ye saliana..hehe

ally: sedang mencari apekah brg yg sesuai letak dlm tu..x la beso mn pon box tu..

10 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

slmt membuat gift box tu...chaiyok2...

**jemputan saye pn x rmi...600org je...

♥♥relyza♥♥ said...

buat box tu pakai apa? ok la tu. my dad tak bg wat hadiah VVIP ke apa..dia nak sama ratakan semua tetamu dia..

ally said...

yanie: thanks ya..hehe..sdg menabah kan diri..dlm kete pun sempat lagi gunting2..run out of time..hehe..
lyza: buat box tu pakai kertas je..jns 3 sheets paper..ni gift utk majlis nikah je..untuk pihak groom..hehe..

NahWaL said...

yang mana nak dapat kertas tu. haha. sama soalan ngan relyza. relyza ni tau tau je.

ally said...

nahwal: hehe..dear, ni kertas biasa je..hehe..bole beli kat mn2 kedai buku..biasanya ada tulis dlm paket kertas tu: 3 sheets paper..murah je ni..$18 for 100 sheets..selamat mencari ye..

ally said...

nahwal: hehe..dear, ni kertas biasa je..hehe..bole beli kat mn2 kedai buku..biasanya ada tulis dlm paket kertas tu: 3 sheets paper..murah je ni..$18 for 100 sheets..selamat mencari ye..

Missyanz said...

gewd luck!!!.. chaiyok2!!!!

ally said...

missyanz: thanks..amboi..pjg la nm awk ni..pggl yana bole? br pas tgk blog awk ni..ada D.I.Y box juga ye? br perasan..kalo ku tahu, ku ambil saja template u tu..x yah la nak ukur n tgk video2 nak lipat box tu..hehe..

♥♥relyza♥♥ said...

rajin rajin
sy tak pk nak bg pape gift utk mjls nikah ke apa
ekekekee
bg makan aje ok tak?
wahahaa

ally said...

lyza..hehe..bole je bg mkn..tp mak sy suh sediakan gift nih..mknan pon xpe..hehe