Monday, March 12, 2012

4 comments 4:19 PM

belajar menghargai

Posted by ally - Filed under
belajarla menghargai apa yang berada di sekeliling kita....


Allahyarham saiful ialah suami kepada sahabat adik saya..isterinya baru saja melahirkan anak ke2 dua minggu yang lepas..masih dalam tempoh berpantang lagi...cukup besar dugaan yang Allah berikan kepada beliau..sangat sedih bila mengenangkan anak yang baru berusia setahun lebih (anak pertama) dan 2 minggu+ (anak kedua) kehilangan kasih sayang ayahnya..

x dapat nak digambarkan dengan kata2, lebih2 lagi bila kita mengenali insan2 yang terlibat..berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul..AL-FATIHAH

saya berdoa n berharap, agar keluarga allahyarham tabah dan redha dengan dugaan ini..

sume ni membuatkan kita lebih menghargai insan2 sekeliling...

as for me sendiri, yang kadang kala membantah kata2 encik suami, memaksa2 mengikut kemahuan sendiri, degil, kerras kepala,marah2 lagi..haih, terasa kerdil betul diri ini..me should appreciate him more n more..

bersyukur kerana beliau masih ada di sini, di sisi saya..

ally: selalunya bila seseorang tu dah tiada disisi kita, baru la kita menyedari akan bermaknanya kehadiran dia dalam hidup kita..ingatan untuk diri sendiri..belajar menghargai apa yang saya ada yang mungkin orang lain x ada..

4 comments:

dyah07 said...

innalilahiwainna ilahirrajiun...
husband elly dah pindah semenanjung ke...alhmdlilah...saya masih OJJ ngan husband,...huhuu!

ally said...

oh, belum pindah lagi..masih PJJ lagi..hihi..cuma sekarang dia on leave..so, ada je kat rumah ni..hihi..

|cerita-gadis-ini| said...

owh..bila bc entry ni..terus sayu..ye sal..aku yg baru nk masuk 2 minggu jd wife ni pun..kadangkala or selalu membantah kata2 sang suami...owwhhhh....

ally said...

me too nana...lg sayu bila tgk si isteri..msh dlm pantang..masih muda lg..lg sayu bila tgk ank2 arwah..