Wednesday, March 21, 2012

9 comments 8:51 AM

tudung omak omak

Posted by ally - Filed under
dulu, me adalah pengguna tegar tudung bawal..haha..mmg x pandang la tudung lain..lagi2 masa zaman2 belajar n mula2 keje dulu...pastu sikit2 pandai la pakai shawl..tu pun lilit yg biasa..bukan lilit2 luar biasa n serabai macam fesyen2 la ni..pening ini omak tgk org pakai lilit2 style yg kdg2 langsung x kena ngan bentuk muka diorg..okeh..stop..lantak la diorg nak pakai, ko pulak nak sibuk2..haha..tudung bawal foe me, x lapuk dek zaman..walaupun ditenggelami dgn pelbagai jenis tudung, tp rs nya tudung bawal masih lagi relevan..tup2 skrg tgh in tudung adijuma..tudung bawal yg dwi-tone..murah la juga..x sampai ratus2..kira ai mampu milik la..tp masih lom ada kesempatan membelinya..ai tertarik ngan design yg ada polkadot ni..alahai..tudung tu mmg simple n cantik, secantik pengasasnya..


ai teringat sejak ada baby ni tudung jenis sarung siap tu juga yg mudah utk ai pakai..mcm dlm entry ni...mudah n pantas..x yah pakai brooch pon..tudung ni dedek panggil tudung omak2..haha..sabo je la..rsnya la ni ramai yg guna jenis tudung ni..lagi2 dah mcm2 jenama..me guna jenama biasa2 je..custom made ngan tailor kat bp ni juga..rs selesangan yg dia jahit..ai x pakai jenama2 mahal mcm fareeda, ariani, ratu, n lain2 lagi la..sebabnya ai bukan la berkemampuan nak beli tudung harga ratus2..sekian..


tudung express ni mmg mudah kan nak pakai..lagi2 yg dah jadi golongan omak2, yg punya anak kecil yang sibuk explore dunia..fuh..bab bergaya tolak tepi..mcm baby ai ni sgt la suke ngan benda kilat2 n cantik2 mcm brooch..pengalaman ai yg selama ni pakai tudung bawal, abis di tarik2 brooch kat bawah dagu,,n jgn hrp la nak berpin di  bahu kiri kanan, sah2 la si kecil ni tarik2 nak masuk mulut dia..x dpt masuk mulut, habis diumpil2nya batu2 yg ada kat brooch tu..hai la anak..no other choice, kena juga pakai tudung express...


semalam masa surf2 xde keje..tau je la, bab2 shopping online nih, ai saja cr2 tudung..tup2 terjumpa website butik qoma nih, ai suke design tudung bawal ini..giler2 suke..agak2 kalo pakai, baby suke tarik2 rose dia tu x?


drooling..sgt suke..sgt suke..kalo la butik tu dekat, leh tgk dgn lebih jelas..

ally: model tudung sume cantik2..pasai tu la tudung tu nmpk cantik..marketing strategy..hihi..

9 comments:

gadiz meki said...

tudung omak2 ye sally...hehe..aku smpai skrng, x benarkn pakai tudung omak2 ni ngn hubby kecuali terpaksa..nampak sgt muke x lawo kn pakai tudung sarung..hehe

eh, tudung bawal yg de bunga2 cinta kat bawah tu, aku nmpak kat padang besar..RM25 je..tp hubby x bkenan..emmm..banyak kaler tau, rasa gedix2 je, kalo single lg konpom i beli byk2 arituh..hehe..

ally said...

hehe..tgk la lepas ko ada baby nt..haha..kot2 hubby bg pulak..haha..kn cr yg sesuai kot..x sume tdg omak2 ni kena ngan muka kita..haha..

wah, murahan nya la tdg bunga2 tu kat pdg besar..i'm drooling nih..bole sampai tahap mengidam nih..haha..

|cerita-gadis-ini| said...

tudung omak2 pun wafi xbg pakai..katanye xkemas..dia suka tgk i pakai pashmina n shawl...aiyo..sabar jelaaaa....tp dh de anak memang wajib kot pakai tudung omak2 ni..macam adik aku huda..haha

ally said...

haha..huda pon pki tdg omak2 ya?hihi..x thp wajib kot na..aku tgk member aku yg lain xde pulak pki tdg omak2 ni..mybe ank2 diorg behave je kot...haha

haLyZaQiut said...

Waahhh, lawanya pesen tudung bawal skrg ni....dulu tudung bawal mahal bebeno...skrg murah dah....lawa la yg ada ros kat keliling tudung tuu..org yg pakai cantik, bertambah la cantik... :D

ally said...

halyza: kan..kan..lawa kan..drooling gak kan? yup..model nya lawa2..psl tu tgk tudung tu pon jd lawa..haih..lawa bebeno..

Dulu Gadis, Kini Mama said...

tdung bawal sudah kembali semula!!

lovely shazlin said...

comeynye tdg yg de rose gedik2 2...nk2...sally,mmg sejak ber bb ni,payah nk pakai bawal,sbb kena pki brooch, kompem2 kena tarik ngan si kecik..hehe...adoyai...mumy ni dh kearah mumy muslimin taw..doakan ye..amiiin...

ally said...

lin: cantik kan rose gedik2 tu..geram tgk..hihi..wah, ke arah mumy muslimin..apekah mksdnya..hihi