Friday, March 9, 2012

2 comments 9:00 AM

pisang vs baby

Posted by ally - Filed under
fine, me mmg la cetek ilmu..dulu ingatkan sume pisang sgt la baik utk baby..pastu dua hri lepas, abah beli la pisang ..., okeh, ai xtau ape nama pisang tu..tp comel2 gebu..mungkin pisang montel..hihi..pisang tu belum betul2 masak means ada lagi la hijau2 kat pangkal pisang tu..so, ingat xde apa, bagi la si kecit tu mkn..qalisya x suka pisang di lenyek..tau je la si kecit tu dah BLW..so, mmg mkn sendiri ngan observation dr mama dia la kan..tup2, abis sebiji..okey tipu, ada la saki baki sikit..x abis licin la..


hua, tau2 semalam sembelit..so, ai yg memang la kurang ilmu ni ingat si kecit tu kurang susu..tp mak ckp byk je budak tu minum..air masak pon minum..so, hr ni dig info dr group ni kat fb ni dikenali as HSFFYB

tup2..jumpa la info ni..oh, sgt la berguna..tq pada penyumbang nya..ai amik okey..pic kredit to HSFFYB


lepas ni kena bear in mind, sila bagi BABY, BUAH PISANG YG SUDAH MASAK OKEY!


pengajaran betui la..kesian tau x tengok anak sendiri constipation..mujur la x menangis kawan tu..

ally: pisang bukan la pelawas sebenar..haha..betik lg bagus..juz 2 cents!

2 comments:

sha said...

oo fasha pun baru tau. tapi danish x suka mkn pisang. betik je yg dia dok hadap tiap ari. buah naga pun dia suka. sedap2

ally said...

wah, terbalik la kita...qalisya x suke betik..habis di ramas je, mkn nye x..nyampah..mama dia suke sgt betik..oo, buah naga pon mmg sdp kan..yg merah..yg putih, me x nak, baby pon x nak..piky eater..hihi