Wednesday, May 11, 2011

3 comments 10:29 PM

mencari cetaphil

Posted by ally - Filed under
okeh..sekarang saya sedang betul2 menghitung hari utk abis pantang supaya dapat keluar n g cari produk cetaphil ni..x nak susahkan ayah ku itu yang dah ke hulu hilir mencari brand nih..susah beno nak jumpanya..

suggested by doc utk anak sy yg eczema itu..


“Cetaphil Restoraderm Skin Restoring Body Wash and Moisturizer are two new, breakthrough products for people with eczema or atopic dermatitis that work to soothe and moisturize skin.  Used together as part of a daily skin care routine, Cetaphil Restoraderm skin care products can help ease the itch and irritation associated with eczema.”
 kesian sgt tgk qalisya tu..harap2 lagi 5 hari bila jumpa doc semula, dia makin sihat la..mana la kita tau ape yg dia rasa..kadang tu dia nangis mungkin sebab x selesa..lagi2 la cuaca panas je skrg ni..cian anak mama ni..hrp2 pas jumpa specialist td, dah mkn vitamin, kurang la sikit ye syg..eczema x bole pulih sepenuhnya coz it genetically inherited..me kulit sensitif n papanya resdung..so, mmg tinggi la percentage anak kami dpt eczema..takut je kalo2 si kecil ada asma..coz eczema bole berkait nga asma, hay fever, n rashes yg lain..

byk gak info yg sy dok baca..menambah ilmu juga sebagai pencegahan..

semoga qalisya sihat2 sejahtera..amin..

ally: saya pon kena berpantang makan..no more seafood, dairy product, n mcm2 lagi..xpe, sume demi qalisya..

3 comments:

who am i..??? said...

siannye qalisya..dh bayangkn pe dia rase, kulit x selesa, gatal2..moga cepat sembuh ye baby qalisya..amin..

Hani Sabrina Zulkafli said...

aritu beli cleanser cetaphil dekat guardian. cuba tgk kalau2 ada. dan nampak ada gak di klinik kulit. moga Allah beri kesembuhan

Cha said...

k.sal, ni kte cha..kat guardian ad sale cetaphil skrang ni kalo xclap..huhu