Tuesday, May 24, 2011

2 comments 8:59 PM

~love is in the air~

Posted by ally - Filed under ,
lama dah sy kenal si cantik ini..lamaaaaaaaaaaaaa..byk kenangan yg tercipta....menyaksikan jatuh bangkitnya beliau dlm kehidupan..menyaksikan saat bahagia dan deritanya beliau dlm percintaan..namun semuanya beliau atasi dgn tabah..berkorban demi kekasih hatinya, tapi pengorbanannya tidak di hargai..

dulu, ketika melihat beliau n bekas kekasih hatinya itu, hati terdetik, mereka mmg pasangan yg sepadan..terdetik juga doa supaya jodoh mereka berpanjangan..tapi, kuasa tuhan, tiada jodoh antara mereka..siapa la yang bole menjangka perkara begitu akan berlaku kepada pasangan yg ai anggap paling serasi..

itu cerita lama..kini..

bekas kekasih hati tu dah bahagia dah pon..mungkin...

dan si cantik ni pon sudah menemui pengganti..saya berdoa, jodohnya kali ni cukup kuat..cukup..cukup..kuat..

~love is in the air~


untuk si cantik ini, si cantik yg happy go lucky...si cantik yang suka la ketawa kuat2..haha..si cantik yang rajin wat nota dlm bentuk jadual..si cantik yg suka menolong.. i do wish for your happiness..Alhamdulillah, akhirnya sampai kepada penyatuan walaupun baru separuh jalan.. InsyaAllah, aku berharap jodoh korang kuat..amin..amin..

nana, aku sayang ko..semoga bahagia selalu okeh...sob..sob..rasa sedey lak..tah knp.. na, ai amik gambo kamu dr fb..hehe.. 

nana, aku tau mak ko tentu x nak korang tunang lelama kan? hehe..so, kena la gtau ai bila majlis kamu ya..nak dtg menyibuk..nk dtg meraikan..nak dtg makan..bole gitu ek..


ally: semoga bahagia menanti kawan2 yang lain..
Continue reading...

Thursday, May 19, 2011

4 comments 6:13 PM

kisah berpantang: constipation

Posted by ally - Filed under ,
kisah berpantang sy rsnya sama je mcm org lain..not rigid..cuma biasa2 je..untungnya sy dpt berpantang dgn mak sendiri juga mak mentua..ada yg sama ada juga yg berbeza..stress pon ada juga..haha..trauma berpantang x la seteruk trauma di jahit..ceh..yg mungkin perit dan jadi trauma tu psl constipation je kot..lebih2 lg bila jahitan epi sy dekat ngan laluan poo poo..fuh..tiap kali nak tut mmg sakit.. rasanya muka pon merah padam kot kalo nak tut..bila x berjaya, nak nangis pon ada..sakit plus seram..takut lebih2 teran, jahitan terbuka,,nak dijahit semula, pasti la trauma lagi..


yang peliknya tu, masa awal2 selepas bersalin tu, sy mmg lgsg xde masalah nak poo poo..x sembelit juga..mslh constipation berlaku selepas 2 minggu sy bersalin..maybe psl kurang minum air walaupun sy rsnya dah byk minum air tanpa mak tau..susah tau bila org2 tua kata x leh minum air bebanyak psl nanti jahitan kembang la, perut buncit la n mcm2 lg..sedangkan sepatutnya la kita kena byk minum air, so that xde la mslh constipation ni, kulit kering, muka pucat lesi..n kena minum byk air coz sy bf..lepas bf qalisya, mmg sgt2 haus..nak minum pon sorok2..

last2 bila dah seminggu sy x dpt poo poo, hubby bw g jumpa doc..itupun setelah bermacam cara digunakan..sy mkn prunes, pisang, mkn bubur, minum air byk2 (tp sorok2 dr mak), mkn ubat mak beli kat sei sei (ni x brp berani mkn lelebih, lgpun beli tanpa pengawasan n nasihat doc, takut jadi ape2 lak nt)..

bila jumpa doc tu, mcm2 la di checknya..me pegi klink yg mmg sejak kecik lg ai suka pegi..doc kat situ suka bercerita tentang sakit kita sambil melukis..so, kita dpt pemahaman yg lebih la..itu yg berlaku bila g sana..dia tanya siapa yg jahit epi sy..sebabnya jahitan tu renggang..mcm nurse pelatih yg jahit..sedangkan seingat sy, mmg staff nurse yg jahit..x libatkan org lain pon psl sy mmg dlm kesedaran yg amat sgt..mmg cam pon muka SN yg jahit tu..n guntingan epi sy x berada di tempat yg betul..epi sy tu terlalu dekat ngan saluran poo poo..sbb tu bila sy nak poo poo mmg akan terasa sakit yg amat sgt..seram tau sy dgr..


ubat yg dia bg cuma antibiotic, ubat melembutkan poo poo, tahan sakit n ubat cuci..doc siap ajar lg cr cuci luka epi tu..tinggal jahitan epi tu je yg x pulih lagi..

oh, berbalik kepada masalah constipation sy tu, walaupun skrg sudah berjaya di atasi, tp still tetap pedih lagi..mmg lambat luka tu nak baik..
There are certain kinds of foods that should be lessen the consumption or should be totally avoided when one is trying to soften their stool as well as increase their bowel movement. This is because there is food that contains substances which could totally eliminate the water from the waste materials thus causing it to become hard. One should avoid fried and processed foods, wheat, dairy products, pastries, and red meat and sweet foods. Such foods can make a person become constipated.

The best natural stool softener is having large consumption of water. Drinking water is very vital in keeping the stools soft simply because once the body becomes dehydrated (due to lack of water), the stools will become harder than usual. Having at least 8 regular sized glasses of water daily is enough to make the stools soft.
balik dr klinik tu, sy gtau mak..so, start dr hari tu, dia pon xde dah sekat2 minum air tu..lagi suruh ada..kalo masak berkuah, selalu suh sy abiskan kuah tu..luka Alhamdulillah, dah baik..cume dah terbiasa berhati2, so, kurang lasak la sy..eh..ye ke? selalu gak mak n ibu tegur suh sy jln pelan2..gerak pelan2..cara duduk pon kena betul..

ally: menu masa pantang mmg superb..yummy...
Continue reading...

Saturday, May 14, 2011

2 comments 10:27 PM

dalam angan 2011

Posted by ally - Filed under ,
okeh..mood berangan dah sampai..he..dah minta juga permission hubby utk potong rambut..dia kata asalkan x botak mcm qalisya sudah..ewah..ada ke patut nak botak cam qalisya..rambut qalisya sendiri pon dah makin tumbuh byk..hehe..biar pjg sikit..bole makeup2..ewah lagi..

oh..mmg la nak ptg rambut..cuma xtau mana yg sesuai ngan bentuk muka ai..

ok ke kalo buat bob style...dedek, aku teringat ko pernah wat pony hair..


atau, short-pixie style cam ni? pendek kan? last time berambut pendek ni masa zaman sekolah..


atau wat layered je cam ni?ok gak...simple..masa belajar dulu ada gak wat cam ni..


ni pon sama..layered juga..cuma nmpk lebih agresif pada potongan nya


 tapi, x bole la potong cam style di bawah ni..mau terkejut papan qalisya nanti..rock tu mama..punk lagi..haha

ally: rambut dah la x selebat mana nih..
Continue reading...

Wednesday, May 11, 2011

3 comments 10:29 PM

mencari cetaphil

Posted by ally - Filed under
okeh..sekarang saya sedang betul2 menghitung hari utk abis pantang supaya dapat keluar n g cari produk cetaphil ni..x nak susahkan ayah ku itu yang dah ke hulu hilir mencari brand nih..susah beno nak jumpanya..

suggested by doc utk anak sy yg eczema itu..


“Cetaphil Restoraderm Skin Restoring Body Wash and Moisturizer are two new, breakthrough products for people with eczema or atopic dermatitis that work to soothe and moisturize skin.  Used together as part of a daily skin care routine, Cetaphil Restoraderm skin care products can help ease the itch and irritation associated with eczema.”
 kesian sgt tgk qalisya tu..harap2 lagi 5 hari bila jumpa doc semula, dia makin sihat la..mana la kita tau ape yg dia rasa..kadang tu dia nangis mungkin sebab x selesa..lagi2 la cuaca panas je skrg ni..cian anak mama ni..hrp2 pas jumpa specialist td, dah mkn vitamin, kurang la sikit ye syg..eczema x bole pulih sepenuhnya coz it genetically inherited..me kulit sensitif n papanya resdung..so, mmg tinggi la percentage anak kami dpt eczema..takut je kalo2 si kecil ada asma..coz eczema bole berkait nga asma, hay fever, n rashes yg lain..

byk gak info yg sy dok baca..menambah ilmu juga sebagai pencegahan..

semoga qalisya sihat2 sejahtera..amin..

ally: saya pon kena berpantang makan..no more seafood, dairy product, n mcm2 lagi..xpe, sume demi qalisya..
Continue reading...

Monday, May 9, 2011

4 comments 9:39 PM

tentang air halia

Posted by ally - Filed under
alhamdulillah...kenyang sudah..

burp....*ish..x senonoh betui* hehe

ngah layan air halia..my MIL yg buat..ai siap bg resipi cara2 nak buat..ewah..



sedap wo..ada sape2 fobia, alergi ngan halia? byk tau khasiatnya ni..dulu pon sy dgr cam seram je..sekali dah rasa xde la ngeri mana pon..*ngeri lagi minum air kunyit mak buat..*

nak resipi x?

air halia sedap

1. amik halia..buang kulitnya..potong kecil2 pastu blend
2. campur ngan air panas..biarkan terendam halia tu atau tapis kan..kalo mkn halia tu lg bagus tau..
3. campurkan ngan gula batu atau madu atau stevia
4. leh gak campur ngah perahan limau nipis atau limau kasturi
5. sedia di minum

air halia ni mmg tiap2 hari sy minum sepanjang berpantang ni..2 kali minum sehari..masa lunch n dinner..
best tau..cuba la ek..pada yg berpantang tu mmg bagus la..yg x berpantang pon bole amalkan gak..
ibu kata bole kuruskan badan gak..ewah..budget dah kurus la sy ni..hehe..cehwah..

ally: setakat ni mmg bole telan air ubat periuk, air kunyit fresh yg pekat likat tu n air halia..fuh..fuh..dlm sume tu, air halia paling sdp..
Continue reading...

Sunday, May 8, 2011

4 comments 10:18 PM

oh..terima kasih

Posted by ally - Filed under
sempena hari ibu hari ni, pagi2 dpt panggilan dr papa...ewah..

very first time dpt wish ini..bangga kejap..ewah..

xde ape sgt nak update nih..malas nak transfer gambo..pdhal nak update psl anak ai yg berkulit mahal itu..tp nanti la ek..tgk remedies terbaru ni samada sesuai atau x dgn dia.kalo x sesuai need to go for specialist..doakan qalisya cpt2 recover okeh..

oh ya..nak baca psl me n qalisya bole g kat blog kwn2 sy ni k:

my bestfren meletop

anis qalisya

buat mama anis qalisya

nama saya anis qalisya

terima kasih ya kawan2 yang dtg melawat me n qalisya.. *eh..korang yg dah jumpa aku ni tgk aku gemuk x?*
terima kasih utk semua doa, keprihatinan, hadiah n sume2 la..

x lupe juga..selamat hari ibu kepada mak, ibu juga kawan2 yg sudah bergelar ibu dan yang bakal bergelar ibu..

*****************************************************************************
qalisya pon bg hadiah hari ibu mlm td..si kecil tdo ngan sgt nyenyaknya..sampai mam yg kejut dia utk minum susu..risau si kecil lapo..hehe..paksa dia bgn tdo n minum..

ally:sebab qalisya berkulit mahal n menyusu badan, saya kena sentiasa jaga makan...ni bole kurus lg ni..hehe..
Continue reading...

Friday, May 6, 2011

5 comments 10:28 PM

~life is full of care~

Posted by ally - Filed under ,
lots of story nak cover..tp xtau n x sempat la..kalo ada ms terluang tu, rela g tdo dr type entry blog..hehe..br sedar, tdo tu sgt2 la berharga..

awal2 masa qalisya deliver tu, mmg x tdo 4 hari berturut2 la..susah nak tdo, risau sume ada..hehe..mmg mata panda la..maklom la siang malam keje..hehe..berjaga demi qalisya..

hari ke-6 berpantang, ditimpa dugaan pertama bila qalisya kena jaundis..tinggi bacaannya dlm 16.6..masa g amik drh n test kat KK, x sampai hati nak tgk qalisya kena amik drh..sedangkan kita yg tua2 ni bila amik drh pon rs sakit, ape tah lg si kecil..stress sy ms tu..qalisya nangis, mamanya pon ikut nangis..me x biasa ngan sume2 tu..mujo la hubby n mak ada masa tu..then dpt surat, kena refer kat ward..nurse suh balik dulu, amik baju2 n sume2 la..nurse kata biasanya ibu bole ikut warded sekali ngan baby..bawa la juga baju sy..

sampai hospital, pi bhgian kecemasan dulu, daftar, bg GL, then warded terus..cian tgk qalisya..dibogelkan je..cuma tinggal pampers..ye, sy bukan la jenis kuar semangat..lg2 br je 6 hr..selama 9 bulan bw dia ke hulu ke hilir, bila dia masuk ward cam tu rs sedih sgt..mmg bengkak2 la mata sy..sedih nak tinggalkan dia..me n hubby cuma bole melawat dia sampai kol 10.30mlm je..ms qalisya masuk ward, dah ptg dah..dlm kol 5 mcm tu la..me x bole nak stay ward pasal ward pon dah penuh..diorg akan bg keutamaan pd pesakit yg lebih memerlukan..emm..hospital kerajaan kan..xpe la, redha je la..walaupun berat hati nak tinggal qalisya alone kat situ..

maghrib tu sy balik..keje keras pam susu..stok yg ada sikit sgt..x mungkin la cukup utk qalisya mlm tu..bila tgh stress, susu merudum..br 6 hr, so, susu xde la byk mana pon..masa tu cuma berharap yg susu tu cukup utk qalisya..

kami ke hospital semula dlm kol 9.30mlm..mmg g lambat, coz susu sy sgt la lambat nak kuar..nangis2 juga la ms pam..takut qalisya lapo..n sy x nak dia minum susu yg hsptl bg, yg pastinya susu formula..masa sy sampai kat hsptl, qalisya ngah nangis..nangis sampai suara serak2..cian sgt2..terus amik dia n susukan..sambil berdiri susukan dia..juga sambil nangis..lg hubby pujuk sy, lagi menjadi sy nangis..dah la masa tu sy br pam susu, so, susu pon ada x ada je la..tp gagahkan diri gak..lama susukan qalisya..nurse pon x marah, diorg faham la kn..lagipun jaundis akan cepat baik if kita kerap susukan baby..

gambo ni masa sy nak balik dah..hubby kata sy kena rest..lgpun sy sendiri mmg rs lemah je..pucat lesi lg..makan xde selera lak tu..sedey sungguh la nak tinggal dia kat hospital..masa tu doa byk2, biar la qalisya cepat2 sembuh..

nmpakkan kuning muka qalisya..tdo dah dia..dah kenyang..


balik umah mlm tu, salin baju n terus masuk tdo..me mmg x larat sgt2..bgn kol 4 pg mengepam stok susu..pastu sambung tdo..pagi kol 7 sambung lagi pam..dah dpt stok yg agak lumayan, ewah..terus la ke hsptl..

mula la cr uah hati sy tu..tau2 dah kat depan kaunter doc dah..rupanya bole discharge dah..sgt la seronok..x dpt di gambarkan ngan kata2 la..sejak tu berazam bg susu bdn dgn kerap kpd qalisya..supaya jaundis dia x la berulang lg..risau..

oh ya, selain pasal jaundis, qalisya juga ada mslh hormon..kat V dia byk kuar drh..cam org period la..cuma dlm kuamtiti yg byk bg seorang baby..doc kata, tu perkara biasa bg baby gal..cuma qalisya perlu lebih care coz quantity drh tu byk..so, ada la test yg dia kena buat..xpe la..asalkan qalisya kami sihat..n itu demi kebaikkan diri dia..

~life is full of care~

me x fhm n mungkin x akan pernah phm knp ada manusia yg sanggup buang anak, mendera anak, bunuh anak..anak sy br masuk hsptl sehari sebab jaundis je sy dah mcm org hilang arah..xde pedoman la diorg ni...huh, tetiba emosi..

ally: me dah rindu kat papa qalisya..=(
Continue reading...

Thursday, May 5, 2011

9 comments 2:52 PM

baru 3 hari

Posted by ally - Filed under
baru 3 hari hubby balik, sy dah stress..fuh..org berpantang x baik stress2 tau...mananya la x stress..baby qalisya sejak papa dia balik, dok mengaruk je..menguji kesabaran sungguh..dan memberi cabaran gak...qalisya sgt susah nak tdo..MIL kata baby ni melawan mata dia..nak tdo, tp memaksa dirinya berjaga..dah tu jadila matanya berair n sembab..

alahai...kesiannya baby qalisya..harap2 hari ni cik baby ok la..ngan mata sy pon ikut sembab gak..sikit hr lg jadi mata panda..haha......

dan kesian ngan MIL sy juga..mesti dia penat..sekarang ni sy kena g tdo pslnya mlm nanti nak berjaga..baby qalisya MIL yg jaga dulu..nanti amik turn lak..

doakan sy tabah menghadapinya..

n x sabar nak tunggu 19 mei..hari last berpantang..ewah..tapi memang berangan2 nak pakai bengkung sehingga saya berasa selamat..knp? adalah kisahnya..cerita di lain kesempatan la ye..


qalisya lak sekarang ni muka penuh ruam2, merah2..naik risau ai..nak kena bw g jumpa doc..MIL kata kena ruam susu..haih, pdhal lepas dia menyusu, sy selalu lap bersih2..x biar pon susu tu kering kat muka dia..n kat kepala pon dah luar sawan dah...kena letak baby oil tiap kali mandi..cian anak mama ni...

ally: belajar erti pengorbanan seorang ibu..
Continue reading...

Monday, May 2, 2011

9 comments 1:00 PM

~memori daun pisang~

Posted by ally - Filed under
okeh..sambung balik citer kenangan mengusik jiwa nih...lg pun qalisya tdo..hehe..pttnya ai ikut tdo kan? tp x bole nak tdo la....panas yg amat...

~daun pisang xde kene mengena ngan entry ni..=) ~

bila dah masuk je labour room nih, ai dgr rakan2 seperjuangan sedang bertaruh nyawa..fuh..sgt la seram..bakal tiba adalah giliran ai..kol 9 lebih masa ni.. di sebabkan ai demam makanya pelbagai benda di psg n di cucuk pada ai..n mereka standby mesin oxygen in case ai ada probs ke nt..hiba tgk tgn sendiri berselirat ngan mcm2 benda..yg ai tau ada 4 cecair diorg masukkan dlm bdn..salah 1 nya ubat demam..me @ 39 degC..pdn la mcm2 menda diorg letak..bunyi masin ctg tu wat ai lg debar2 tau..sakit n nak teran tp diorg x bg lg..kena tunggu doc bg arahan br la bole teran..selama menahan sakit tu, palang besi je la tempat ai berpaut...masa tu pk gak, bagusnya kalo hubby dpt ikut msk..=(


lama tunggu dlm labour room tu..kol 10.45pg, ai dah start push..sikit2 dlu.. dgn guide dr staf nurse n doc..really, mmg perlu teknik n tenaga...ai push dgn sungguh2nya 3 kali..first time push, nafas x cukup..n doc kata sy guna byk tenaga teran pada muka..so that, muka merah padam..pttnya tenaga tu salur kpd bhgian bwh utk keluarkan baby..sempat gak ai dgr nasihat doc tu..hehe..first time bersalin, mana la i tau nak push camana..lgpun x g kelas antenatal tu pun..second time push, ai dapat kuarkan kepala qalisya, n third time bahu n bdn beliau la..hehe..mcm x pcya dah dpt kuarkan dia masa tu..dgr dia nangis, ai pon nangis sama..doc siap tanya lagi, la knp nangis..hehe..ai siap jwb lg...'dah jadi mak'..terus diorg gelak2..oh, moment yg x mungkin la sy dpt lupakan seumur hidup ni..


lepas qalisya di bersihkan yg x berapa bersih la, nurse show me my baby..diorg siap suh sebut baby ape..ai ckp gal, pinky...hehe...she is so bam2, red n byk sisa drh..sementara mereka kuarkan uri n etc la sume tu, baby di letakkan kat dada ai..fuh..mmg berdebar tgk anak sendiri..ai tgk setiap sudut tubuh bdn beliau..head to toe..siap kira jari jemari..n tgk rambut lebat beliau, br la ai tau knp ai selalu rs nak ke toilet..lepas ckp2 ngan cik baby qalisya ni, nurse amik balik..nak g bersihkan betui2 la..ada kerak darah kat rambut beliau..n kulit beliau mengelupas..doc kata air ketuban sy kemungkinan dah kuar sebelum masa yg sy bgtau n maybe sy sendiri x sedar sbb bukan kuar dgn byk..cuma sikit je..oic..ramai ingat me dah post date..rupanya x okeh..me bersalin @39 weeks..nurse tanya me x bawa ke baju2 n pampers si kecil ni..mana nya nak bw..sume ada kat wad..x sempat ai nak mencapai ape2..so, diorg pakaikan bedung hsptl dulu..


oh ya, me bersalin @ 11.02 pagi..ai mmg alert ngan jam ni..coz, jam ada depan mata je masa bersalin..so, mmg counting je ms nak bersalin tu..jarum saat bergerak seiring ngan selawat n zikir..


ai tau ai push x proper...so byk la yg kena repair kat bawah tu..n ada epi lg..walaupun diorg dah bagi ubat bius masa jahit tu, tp masih terasa gak beb..ngeri bila ingat2 balik.sakit betui la..ceh, masa tu leh lak rs sakit bersalin x sesakit di jahit..ala, kalo dah jenis x tahan sakit tu, mmg sakit je rsnya..bukan nak takutkan org lain, tp sy mmg ngeri sikit bab2 jahit ni..kalo bole x mau bygkan..nurse pesan mcm2..jgn jln laju2..jgn tu, jgn ni...pening den..dah la demam, br pas deliver..pas tu sgt la lapo..nurse bg air milo, mmg abis ai minum..siap minta lagi tu..me mkn biskut cracker jacobs tu ngan air milo..tu pun dah lebih dr nikmatnya..pas mkn tu, mkn ubat lak..then tukar baju, baring berselimut dlm labour room tu, sambil dgr org lain dok berjuang lak...mmg layan lentok la..menat, perut dah kenyang, mamai lagi..sy dah pikir hubby n famili sy mesti cr sy kat mana..lama tu dok kat LR ni x kuar2..kena pantau coz demam sy x kebah lg..sempat tdo jap, sebelum di kejutkan oleh nurse pasal doc pakar nak tgk keadaan sy..with her approval, baru la sy bole masuk ward biasa..masa ni kol 3ptg..kuar2 dr LR dgn baby kat sebelah sy, mata sy melilau cr hubby..rs lega nmpk beliau ada kat luar tu ngan muka penuh kerisauan..my god..dia rupanya br lps marah nurse coz x bgtau dia yg sy masuk LR..ada nurse salah bg info yg sy kena operate..dah dia bgtau sume org sy kat operation room bukan kat LR..sy ckp sy deliver kol 11. dia kata xde sape gtau dia, sdgkan dia ada je g tanya..


me masuk wad 9 lak..tukar wad dah..hubby amik brg2 ai dr wad 10..nurse salinkan baby dgn baju yg ai bw tu..pastu bg baby kat hubby, barula dpt azan n iqamatkan dia..punya lama..pdhal cik baby dah lama la kuar..haih, ape la nurse ni..menat je ai pesan kat dia..x kan la x jumpa, x tolong tepon kan..kat LR tu ada je bilik utk azan n iqamatkan cik baby tu..emmm..tu yg x bestnya..

hubby neman kan sy petang tu..borak mcm2..walaupun menat tp we are really happy..mama love both of u so much! petang tu my famili dtg..sume x sbr2 nak tgk si kecil ni..walaupun cucu ke 5 dlm keluarga sy, tp ni first time baby ni nanti dok kat umah tu..cucu2 sebelum ni sume x berpantang d umah..so, everyone mmg excited..mcm cucu sulung lak..tp kalo sebelah keluarga hubby, ni mmg cucu sulung..pasti dpt perhatian nt nih..hehe..

kami duduk wad 3 hr 2 mlm..ewah..mcm nama rancangan lak..n selama tu juga hubby berkampung di hsptl..tdo di mana2 yg bole tdo..kalo dpt menyelinap masuk, dia neman la sy kat wad tu..tau je la..br bersalin, br pegang baby yg masih kecil, lembik, rapuh..serba serbi kami x tau..tp lama2 biasa juga la..mula2 je kejutan sikit..life totally berubah 360 deg...

~the sunshine of our life~

me @ klang sekarang..sambung berpantang kat sini lak..maybe dok sampai la bulan 6 nt..hehe..but without hubby la..dah balik sabah dah pon semalam..dia sebak, qalisya nangis, ai pon ikut nangis..amik masa nak adjust diri ni..harap2 dpt la kami biasakan diri..n kesian hubby, sy tau dia pon kalo bole x nak balik, tp ape bole buat..keje pon satu tanggungjawab..not only famili je kan?

~when there is love, there is life~

selamat berpantang ye utk kwn2 yg sama2 deliver bulan april nih..ewah..gaya ucapan cam dah abis berpantang je..

ally: x sabar nak abis pantang, nak potong rambutyg panjang nih..rimas dah
Continue reading...