Tuesday, February 15, 2011

6 comments 11:24 AM

8 bulan

Posted by ally - Filed under
my opismate, raudhah x tau sy sdg pregnant..dia kata x nmpk langsung sy ni tgh pregnant..pasalnya dia selalu nmpk sy pakai baju kurung je..ya, baju kurung sy mmg besar2..kain je yg kecik..haha..tu pasal dah x muat tang pinggang tu..

sehinggalah rabu minggu lepas, bila break masa kursus n sy balik bilik, dia mcm terkejut..hehe..masa tu sy pakai blaus je + slack..maybe nmpk tummy sy yg besar coz blaus tu agak fit n warna putih..raudhah kata pandai sembunyi..haha..ish3..mana ada sembunyi2..cuma, rasanya sy tidak la terlalu excited..mak pesan, jgn terlalu excited, byk2 doa, supaya baby sentiasa selamat..hik..

byk gak soalan yg raudhah tanya..yup, baby inside sudah berusia 8 bulan..cepatnya masa berlalu kan? sedar x sedar tinggal 4 minggu je tempoh matang si kecit ni..harap2 anugerah Allah ni lahir mengikut timingnya..mesti ikut timing tau..papa sdg sgt2 la busy..n mama pon x nak rush2 papa..so, bila sampai masanya kamu keluar, papa sudah berada di sini...

itu je harapan sy..biarla hubby sudah berada di sini dulu, baru la si kecit ni kuar..x dpt bygkan kalo si kecit ni kuar awal, n papa nya masih dkt site n x dpt di hubungi..hua, mesti sedey..pulak..emosi tetiba...


org kata bila dah masuk trimester ke3 ni, dah kategori sarat mengandung..mungkin, sbb sy sudah mula berasa terlalu penat...duduk penat, berdiri pon penat, berjalan lagi penat & baring pon dah penat...ish3, mengada2 sungguh kan..juga kerap risau samada mampu ke melahirkan secara normal, mampu ke tahan sakitnya bersalin, mampu ke jaga anak sendiri..fuhhh, kiranya banyak la yg sy risaukan..kwn2 sy kata, wat pe nak risau, lgpun sy kan duduk ngan famili..ya, mmg duduk ngan famili, tapi mana mungkin menyusahkan mereka, walau mungkin terpaksa minta bantuan mak abah..selain faktor umur, diorg pon bukan la sihat sgt..my mum baru nak recover dr kanser...so, dia amat2 memerlukan rehat yg cukup utk 5 tahun ini..so, setakat panduan mungkin bole la nak minta tlg..tp sy lebih rela, buat semuanya sendiri..
semoga sy dapat menabahkan diri..amin...n semoga anak sy tidak byk ragamnya...amin..

ally: mau hug si kecit ini...teman mama suka & duka...=)

6 comments:

cerita-gadis-ini said...

so sweet entry ni....xsbr nk tgk baby kamu pulak...

SHAZ D MAFIA said...

MAMA.. AKU SELAKU CHIEF MAFIA, RI NI INGIN MENITISKAN AIRMATA DGN CORETAN KO.. HUWAA~~ KO JGN LE SEDEY2 MA. INSYA'ALLAH BABY KUA IKOT TIMING. JGN LE RISO. N PAPA PON AKN SMPT BALIK. HMM~~ AKU DAH EXCITED SBNOR NYE.. YAY!! AKU SUKE!! XSABOR RASE NYE NK TGU ANK BUAH AKU KUA.. WOOT WOOT~~

~AKU SNTSA DOAKAN KO N BABY SIHAT SEJAHTERA D LINDUNGI ALLAH SNTSA~ AMEEN~

nuruljannah sukhri said...

4 minggu lagi..nnt cpt2 update k.selamat semuanya ye, mama dan baby ye..amin

Mrs.Qarlista said...

8 months oready! nad lagi 3-4 hari baru masuk 8 bulan. waaa..kadang2 macam tak sabau da nak nengok baby..cepatlah kuar..tapi keje macam menimbun so mintak baby tunggu sampai ujung sem..hehe.

dyah07 said...

sedihnya entry nih..hukhuk!
ally jgn riso sgt..i'allah..Allah ada perancangan yg tbaik utk hamba2Nya.mudah2n segala urusan ally dipermudahkan..saya doakan ally selamat bsalin n bby pon dlm keadaan sihat..sll bby akan xkuat meragam bila dia tahu mama n papa dia jauh2..pngalaman kwn2 saya cam tuh la..dun wori ally, be po+ve k..

ally said...

nana: me too...x sabar nak jumpa si kecit ini..

shazzy: hua..sedey..ssh nak contact huzai pasai dia selalu masuk site..tu la, ri tu cuti manyak2..nt nak cuti lg..kene la pulun..tq doakan kami..wink..wink..

jannah: hehe..yeay, lg 4 mggu..harap2 kuar on time..

nad: betul la nad..keje menimbun..pulak tu ramai lak lec pon cuti bersalin..risau x sempat siapkan sume keje..nak berpantang dgn sng lenang tanpa fikir psl keje..

dyah07: hrp2 mcm tu la si kecit ni nt..x byk ragam, supaya mama n papa nya yg dok jauh ni x le risau selalu...amin..amin..