Saturday, February 19, 2011

6 comments 2:54 PM

kisah nama

Posted by ally - Filed under
hampir nak due, banyak benda yg sebenarnya masih belom settle..sy masih lom update status diri kat pejabat pendaftar yg mengatakan sy sudah berkahwin..malasnya la hai nak isi pelbagai borang utk update sume2 tu..tp mmg kene buat sbb nak apply cuti bersalin early mac nt..rasanya amik 90 hari cuti..haha..plus nak abiskan cuti rehat ai tahun lepas...ada 17 hari, lepas ni leh kumpul cuti lg..plan nak duk sabah dlm sebulan..emm..tp baby kecit lg kan? ada effect ape2 x kalo bw baby nek flight masa umo dia 2 bulan? any experience? x kan ai nak naik kapal laut or belon? haha..okeh, merepek sudah..

n kami lom pilih nama lagi walaupun dah tau gender...hehe..but adala senarai yg berkenan..ingat nak bg nama pendek2 je, mcm nama sy, just 1 perkataan je..tp yg 1 perkataan tu la ramai org dah guna..bukan ape, kalo bole x nak anak nama sama ngan kalangan org2 terdekat..nt bole konfius tau..contonhnya nama 'zara', 'balqis' dan sebagainya..kalangan famili n kwn2 terdekat juga suka bebeno ngan nama nih..me too...

sy siap mimpi2 lagi pasal nama ni...mimpi nama aqil, nur iman zara...haih..mcm2..tp ape pon nama si kecit ni, sy akan pastikan ia nya mempunyai maksud yg baik..yg penting ada maksud..x mau mcm nama saya, xde maksud tau..ni silap nurse dulu la, masa register..tulis salah, dah xde maksud..bila dah beso2 ni, nak tukar pon malas dah..proses nya agak leceh juga..so, redha je la walaupun nama saya merupakan nama spesis kumbang..x ingat kumbang ape...hehe..unik la pulak..

hubby pon x kisah..kawan sy kata, lebih elok kalo hubby yg bg nama..hehe..kami pon mmg dah prepare beberapa nama cuma belum finalize..tgk je la nt camne..

ada cadangan?

ally: susah2 ai letak nama salsabila..hehe..ewah...

6 comments:

cerita-gadis-ini said...

zarith sufiyyah!

xcyoobe said...

Memang pening kepala pk pasal nama baby ni. Kalau Pya pulak, ape yg Pya suka hubby tak berkenan. Yg hubby suka Pya tak berkenan. Tp alhamdulillah last2 dpt gak kate sepakat. (^_^)

my note said...

salam....

kak ally.., jgn bagi nama yg susah cikgu nk sebut.., perkataan yg kuar dari mulut cikgu doakan jugak... kat sekolah wani, banyak sgt nama pelajar susah nk sebut, berbelit-belit lidah nk sebut..huhuhuhu

ally said...

nana: wah, leh masuk dlm list tu..sedap..

xcyoobe: bab nama pon leh gaduh tau..haha...sy berkenan, hubby x berkenan..tp kwn sy kata nama anak sebenarnya kuasa hubby..so, let him decide..

wani: betui2..akak pun kekadang nak sebut nama student punya la panjang..hehe..tp setakat ni terbekenan mmg 2 nama..tgk lak nak gabung ke x...hehe

cerita-gadis-ini said...

zarith sufiyyah pun makna dia elok jugak..try la search balik..hehehe...

ally said...

nana: tq for the suggestion dear..