Friday, February 25, 2011

1 comments 12:58 PM

suatu ketika...dahulu

Posted by ally - Filed under
sambil2 tunggu nak ke kelas seterusnya nih, masih lagi sempat layan youtube..smlm layan hantu kak limah... dgr lagu 'suatu ketika' by Adi Mentor..ni OST lagu citer Gemilang..one of must seen on monday...suke citer ni pasal melambangkan kekuatan semangat yg ada pada cikgu2 zaman dulu? ada lg ke type of cikgu yg mcm tu skrg ni? mungkin ada tp x ramai..bukan menidakkan tp kenyataan kot..tgk diri sendiri sudah..sy juga seorang guru..tp rs nya tahap 'semangat' sy tidak la seperti guru2 zaman dulu..



teringat zaman2 sy sekolah dulu..mmg ada cikgu sebegini..sgt mengambil berat, sgt bersemangat...juga menjadikan profesion perguruan tu suatu pekerjaan yg di pandang mulia..malangnya dlm meniti (ayat skemanya) arus kemodenan skrg ni, x ramai pelajar yg menghargai jasa guru..sedey kan?

banyak isu sebenarnya..sumenya melibatkan guru, ibu bapa dan pelajar itu sendiri..

sy sendiri masih mencari formula terbaik utk mendekati pelajar2 sy yg pelbagai bangsa & negara ni...tidak mahu prejudis..tidak mahu memilih kasih..setiap pelajar di layan sama rata..baik perempuan mahupun lelaki..sy cuma berharap ilmu yg di curahkan dpt digunakan dgn sebaiknya, supaya saya juga memperolehi saham akhirat..amin...

ally: rindu zaman sekolah rendah...fun & happening..

1 comments:

farahfatihah said...

fara pun suka tgk citer nih!!!