Thursday, February 17, 2011

4 comments 10:29 AM

trauma dengan ....

Posted by ally - Filed under
2 minggu selepas cuti2 CNY, terlalu banyak perkara yg berlaku...sume2 menimbulkan trauma pada diri sendiri..hehe..antaranya:

trauma dengan batu2 yg melantun..kdg2 nmpk batu je dah seram..ish3..ni gara2 cermin kete retak..sedey betul la..tah bila masanya kene batu tah..masa tu nak balik umah, of coz la dr opis, parking molek2 bawah blok lecturer nih..tup2 ptg kuar, dah retak dah cermin kete ai...hua, sgt sedey tau..marah betul la..xtau la keje batu mana..x kan la tergamaknya lecturer2 blok ni buang duit syiling ke sampah ke dr atas blok ni..x reasonable pulak..so, malas nak pikir..juz wat report je kat pak guard..tu pun ape sgt la diorg leh buat kan...trauma tau..sampai sekarang retak lagi cermin kete tu..tu kalo kene lantunan batu mahupun duit syiling tu, mau retak beribu n kene tukar la jawab nya..punah niat ai nak berjimat cermat demi tabungan baby..hehe...


trauma dengan buah limau mandarin....fuh, mentang2 la banyak di jual n kebetulan student ai ramai chinese, so byk la limau yg ai dapat..sampai x termakan den...so, bila nmpk limau je rs trauma pasalnya yg kat umah tu pun melambak2..rezeki org bg kan..kawan mak pun bagi limau juga..so, rasa muak lak..tetiba rasa diri sendiri terlebih vitamin C..hehe...

trauma bila baby x byk gerak..yg ni x dpt di nafikan..adakah si kecit ni dah merasa sempit di dlm tummy nih? haih, sgt la risau..lagi2 bila last tuesday, nurse dtg umah, buat lawatan..n sgt la susah nak detect degupan jantung dia..dah kaco2 dia suh bangun n moving pon dia x mau..diam & kaku je..mana la ai x risau...lama tau nak dpt dgr degupan jantung dia..dah la guna lat manual tu je..so, trauma juga..bila si kecit ni mcm less moving je, sy dah start risau..nurse suh g scan utk dgr degupan jantung baby..takut ada probs lain lak nt..hai, di jauhkan la...

trauma dengan kuih putu piring....yg ni x dpt nak elak..haha..ada sorang pakcik tu jual kat pekan senggarang tu kuih ni, sgt la gebus, sgt la sedap...setiap petang mesti dia jual, kecuali ri jumaat..hehe..ada satu hari tu, sy singgah la, beli 2 bungkus, dlm polistrin packaging nya..ada 7 biji dgn harga rm2..murah ke? pastu x lama lepas sy balik, adik sy pon balik keje, beli gak kat pakcik tu 3 bungkus...fuh, manyak dah tu..then, bila mak n abah sy balik dr shopping kat pekan tu, dia beli gak, 3 bungkus..haha..so, total sume ada 8 bungkus putu piring semata, yg nak di makan oleh 5 orang...byk tau x..dr petang sampai ke malam kitorg mkn..eh, sy yg makan..sume beli lebih pasalnya sy sgt la suka makan putu piring nih..n diorg sebenarnya belikan sy..okeh, terharu di situ...tp bila dah mkn byk sgt, mula muak..trauma..trauma...


harap2, pas ni xde la trauma lagi...susah nak tdo mlm tau..dok masuk dlm mimpi je..ish3..bila dah mimpi tu, bgn tido terus la xde mud..kalo mimpi gembira tu lain la..semangat la sikit..ni mimpi tah ape2 je..

ally: class direct 8-11,11-2,2-5...woho..i am superwoman...n baby, you are wonderful....

4 comments:

cerita-gadis-ini said...

giler hebat class ko..sal..aku rs pasal cermin tu klu bukan sebab batu mungkin sebab panas sejuk panas sejuk kot..cermin kdg2 xtahan...

my note said...

putu piring dlm gambar 2... nampak menyelerakan....., mkn kak ally selagi ader mood nk makan.., nanti x leh mkn dh masa pantang takut teringin je nanti...

fika79 said...

Sedapnya putu..awak lect meki ker?(tgk entry ajar fluid)

ally said...

nana: tu yg flat je memanjang..kelas direct je..nak stop pon juz utk solat je..x sempat mkn..lgpun ai due sebelum sem berakhir, x de org nak replace so, kene la rushing sikit.

wani: muak dah wani..kalo dulu selang 2,3 hari leh lg mkn putu piring tu..ni dah mkn byk2 ri tu,dah naik muak lak..

fika79: yup, lec meki tu betui..tp bukan ajar fluid..more on mfg process..tp ada la terbabas ke fluid sikit..hehe