Tuesday, February 22, 2011

1 comments 2:38 PM

si ibu yg sgt la kasihan

Posted by ally - Filed under
ye, bercakap tentang diri sendiri yg baru je dpt mkanan...sob...sob...kelas direct 8-11,11-2..ni baru nak bernafas..fuhhhh....

sgt la kasihan dgn diri sendiri yg cuma dpt lunch ikan sardin + roti 4 kpg..fine..xde kwn nak ajak kuar mkn..memandangkan waktu pengajaran kami yg x sama..ni my opismate pon dah g kelas..rsnya dah 2 hari kitorg x bertego..nak bertego cam mana, jumpe pon idak..sgt menci la..

tp, xpe la..jadila, even lunch cuma sardin & roti je..mesti bersyukur okeh..suppose ni mkanan utk breakfast..tapi apa kan daya, x sempat den nak mkn..baby pon mengeras je..lapo gak nya..hehe..mau x lapo, ai ni pon mcm org kelaparan je dah..hehe...

smlm n hari ni ramai students dtg minta sign..ni gara2 masing2 terkantoi ngan lec (subjek lain la) yg diorg sign kan attendance kwn..so, diorg kene buat surveying hukuman ape yg sesuai..bila melihat kpd denda tersebut, rs kasihan pulak..ooo..hati lembut rupanya sy ni.. sy phm, keje diorg sgtla byk..ni reality tau..lain rsnya zaman2 sy belajar di UiTM dulu..ye la, sy belajar lebih kepada teori..psl tu kalo bab teori ni jgn la nak kelentong sy...hehe..puji dir sendiri nih...di sini lebih kpd hands on..kalo ada 2 jam kuliah, ada lak 3 jam amalinya..keje2 assignment time kuliah berbeza ngan assignment given time amali..so, double keje kat situ..tp x de la allthe time diorg tu banyak keje..biasa time mid sem ni mmg byk, di tambah ngan test..pulak dpt lec cam sy yg nak rushing memanjang..hehe..ai kejar dateline nih...okeh, berbalik pada survey denda tu..sambil sy sign sambil la sy membebel..ada 2 isu di situ..satu sikap tanggungjawab, kedua sikap amanah..tlg sign kan utk kwn tu bagus tapi salah..ye, mmg bagus nak tlg kwn..tp salah sbb menipu..sape yg suke di tipu kan? pada yg x dtg kelas tu x yah nak suruh kwn sign kan..dah x dtg tu, buat la cara x dtg..sikap2 cam ni la, bila masuk alam pekerjaan nt akan menyusahkan org lain..percaya la..tanggungjawab kita adalah dtg kelas, belajar tu satu amanah..okeh..skema kan? ye, sy seorg lec yg skema..tp flexible..dtg lambat ke kelas pon sy tanya..kalo x dtg tu, x yah la di tny..buat abis beras je..tp kalo dtg lmbt, at least dia dtg..sedar juga tggjwb dia..walaupun lambat..sakit hati juga..ye la, tgh syok mengajar, tetiba ada je gangguan..tp Alhamdulillah, setakat ni masih mampu bersabar & memberi nasihat..sekurang2nya sy tdk menanggung dosa percuma..

owh, dah lari tajuk lak..haip...

sedar x sedar, dlm pd type entry ni, abis gak lunch sy..Alhamdulillah atas rezeki ini..

ally: esok hr yg lapang..leh pulun tanda report & jumpa bos.. lama x jumpa bos..rindu lak..haha

1 comments:

farahfatihah said...

alahai siannya ally...bawak bekal la laling xpun beli roti n air kotak for emergency mcm ni