Monday, February 28, 2011

2 comments 4:33 PM

hardcore punya marah

Posted by ally - Filed under
baru abiskan kelas lebih awal dr masanya..

pasai..



tengah marah..so, kalo deliver ilmu pon rs cam ikhlas...dr wat keje x ikhlas, baik la abiskan kelas awal..suppose kelas start kol 2 ptg till 5 la kan..each kelas sy mmg 3 jam sekali harung..jenuh..fuh..fuh...tp sy faham la kan, skrg zuhur lambat..kdg ada students br abis kelas kol 1, nak rush g mkn lagi, solat lagi..ye, sy amat la fhm..dulu kan student juga...disebabkan fhm tu la, sy bg kelonggaran, kelas start kol 2.15pm..fine, sume setuju..tp hr ni yg mendtgkan marah tu, kol 3.15ptg baru la sume dtg..angin x ingat betui la..pastu bg alasan tertido puan, mlm td tgk bola, mlm td tgk wyg n mcm2 lagi la alasan yg mendtgkan marah..ni ngah tulis ni pon masih bersisa marah sy...

dah la sy nak abiskan silibus cepat..kang camne nak jwb exam tu kalo silibus pon x abis..sy nak cuti awal april nt dah..tggl sebulan je nak abis kan topic2 n lab2 ni sume..nt x dpt jwb exam slhkan lecturer..slh sendiri x pnh nya nak nmpk..awal2 sem lagi sy dah bgtau, dtg kelas on time, perangai tu kena la behave sikit..tau la ada yg sebaya n lagi tua dr sy, tp bole x show respect sikit..dtg dah la lambat sejam..baik x yah dtg..ganggu students lain..bila x fhm bole pulak wat bising kat belakang tu, bukan nak bertanya ke ape ke..

ohh...sgt la berangin..kalo xde angin masakan pokok leh goyang..ni raksasa dtg goyang pokok tu... geram tau x..

baby ni pun joget sakan time ai tgh berangin2 plus marah2 td..ha, baby ai pon tau marah tau...

ally: suka la mereka ni kelas abis awal..tp rugi la mereka psl ilmu yg sepatutnya di sampaikan ptg ni, kene teroka sendiri..
Continue reading...
2 comments 1:22 PM

~love is above all~

Posted by ally - Filed under ,
wink..wink...mood elok je hari ni...Alhamdulillah..br pas check baby list..kot2 ada yg tertinggal ke..
so far, hampir sume brg utk si kecit juga mamnya complete dah..ni gara2 proses membeli belah menghabiskan gaji ri sabtu yg lepas...kuar sorang2 je dr pagi, balik ptg2..kesian, mama kuar sesorang eh, berdua la, si kecit pon teman..hehe..lepas2 ni dah x larat kot nak jln2 hardcore mcm nih..puas kuar masuk kedai dah..haha...

tinggal benda2 cam stroller, steriliser & warmer je yg x beli lagi...stroller beli pas abis pantang kot..lgpun belum ada keperluan lg nak beli awal2 nih..so, yg tu leh postpone..sama gak ngan steriliser & warmer..since dah ada yg abg sy punya, guna je la dulu kan..pon guna selepas start keje nt kot..bila baby dah start minum susu guna botol..mmg nak pulun BF nih..chayok2..

botol idaman kalbu...bila nak sampai nih..hehe...

semasa bercerita n send mms gambo2 brg yg sy shopping, my hubby mcm terasa bersalah..ye la, dia nun jauh kat ranau masa ni..byk sgt benda2 yg dia dah terlepas sepanjang sy pregnant nih..x dpt teman g check up, teman g cr brg..x dpt tgk perkembangan baby, means the first time baby move kat dlm nih..n mcm2 lg la..yup, byk yg dia terlepas, tp ms akan dtg sape tau kan? mn tau ada rezeki lg, dia pon akan dpt rasainya lg..we have to move on..lepas2 ni, dia akan terlepas lak peluang tgk our junior nih membesar..mujo la dunia makin canggih skrg ni..bole la dia tau perkembangan our junior ni walaupun bukan di depan mata..=)

~love is above all~

ally: the sake of my life!
Continue reading...

Saturday, February 26, 2011

1 comments 11:39 AM

akaun utk baby

Posted by ally - Filed under ,
saya sedang survey akaun2 yang ada yg bole di buka utk baby..of coz la selepas beliau lahir..mana bole buat dulu..n pastinya ibu akan jadi penama bersama atau pemegang amanah kan?



hasil survey2 ni adala jumpa beberapa akaun yg bole di buat utk masa hadapan baby..ewah..penting nih..mana tau akan dtg nak belajar ke dah senang dah bila ada akaun nih..buat permulaan sy cuma menabung sedikit demi sedikit sepanjang pregnant ni..so, onve bila baby dah lahir nt, bole la buka akaun hasil tabungan mama nya ini..hehe..sebenarnya nak sikap menabung tu ada pada beliau bila beliau lahir nt...didikan dr alam kandungan..ewah..yup, sy seorg yg agak berjimat dr segi duit..sebab dulu hidup susah so, ssh nak tgk sy membazir x tentu pasal..except for mknan..yg ni mmg sy x berkira lgsg..haha..cam tu bole di kategori kan sebagai org berjimat ke?

Akaun utk kanak-kanak

1. tabung haji
-yang ni kadar dividen agak bagus..may opt for this 1..lagipun dah cek ngan bendahri, leh wat potongan gaji..so, x yah la every time tu nak ke tbg haji or bank islam kan?

2. amanah saham didik
-ni one of amanah saham yg ada..bole buat d maybank atau mana2 bank yg isue psl amanah saham nih..pon ok gak..cume setakat ni x leh wat potongan gaji, so, konsistensi nak menabung tu kene la alert sikit..dividen agak tinggi..ok kot nih..

3. SSPN
-yang ni lak, akaun simpanan yg di syorkan oleh ptptn..beberapa tahun lepas, kalo nak mohon ptptn kene ada akaun ssspn..la ni rs nya dah di mansuhkan kot..bagus juga..coz, simpanan utk kemasukan anak ke universiti..n x bole kuarkan duit dlm ni sebarangan tau..ada percentage juga nak kuarkan duit n baki minimum should be in the ac. cuma bole buka akaun kat CIMB, bsn, bank rakyat atau agro bank.. n ada tax rebet la..itu je kot kelebihannya..dividen rendah je..

4. simpanan nuri bank rakyat
-yang ni sy x pasti..walaupun saya juga dulu ngan mak pnh simpan dlm akaun nih..selalu dapat tabung, baju..kira mcm club utk kanak2 la..hehe..tp bila dah besar ni, dah tutup pon akaun tu..kuarkan duit sume, masuk kat asb je..

5. mana2 akaun simpanan biasa
-ni mana2 bank ada kot..senang nak simpan n senang juga nak kuarkan..

itu je yg dapat ai survey? korang2 ada info lain x?

ally: rasanya maybe opt for tbg haji & asd
Continue reading...

Friday, February 25, 2011

1 comments 12:58 PM

suatu ketika...dahulu

Posted by ally - Filed under
sambil2 tunggu nak ke kelas seterusnya nih, masih lagi sempat layan youtube..smlm layan hantu kak limah... dgr lagu 'suatu ketika' by Adi Mentor..ni OST lagu citer Gemilang..one of must seen on monday...suke citer ni pasal melambangkan kekuatan semangat yg ada pada cikgu2 zaman dulu? ada lg ke type of cikgu yg mcm tu skrg ni? mungkin ada tp x ramai..bukan menidakkan tp kenyataan kot..tgk diri sendiri sudah..sy juga seorang guru..tp rs nya tahap 'semangat' sy tidak la seperti guru2 zaman dulu..



teringat zaman2 sy sekolah dulu..mmg ada cikgu sebegini..sgt mengambil berat, sgt bersemangat...juga menjadikan profesion perguruan tu suatu pekerjaan yg di pandang mulia..malangnya dlm meniti (ayat skemanya) arus kemodenan skrg ni, x ramai pelajar yg menghargai jasa guru..sedey kan?

banyak isu sebenarnya..sumenya melibatkan guru, ibu bapa dan pelajar itu sendiri..

sy sendiri masih mencari formula terbaik utk mendekati pelajar2 sy yg pelbagai bangsa & negara ni...tidak mahu prejudis..tidak mahu memilih kasih..setiap pelajar di layan sama rata..baik perempuan mahupun lelaki..sy cuma berharap ilmu yg di curahkan dpt digunakan dgn sebaiknya, supaya saya juga memperolehi saham akhirat..amin...

ally: rindu zaman sekolah rendah...fun & happening..
Continue reading...

Thursday, February 24, 2011

10 comments 12:15 PM

pilihan: manual or electric?

Posted by ally - Filed under ,
me @ 32 weeks, still x decide lagi samada nak beli manual BP or electric BP..ingat nak beli by package je..lagi jimat kot..mcm kat onebabyworld nih..but yet, x kompem lagi..mak sy ingat sy nak bg susu formula je, since dia rs mcm susah je saya nak fully BF..tp sy tgh bersemangat waja ni..x mo la jadi cam sy..dulu sy lahir x ckp bulan, so, duduk dlm inkubator tu n no choice masa tu terpaksa bg susu formula..ye, sy la salah seorg anak2 dumex..

tp bila sampai masanya kita punya anak sendiri, of coz kita nak yg terbaik utk anak kita kan? baru paham ttg pengorbanan ibu bapa..terlalu bernilai.. sbb tu la bertekad nak juga BF..will try struggle for that..lagipun nak BF ni mesti juga ada ilmunya kan? InsyaAllah, niat yg baik akan di permudahkan..sy cuma harap org di sekeliling sy dpt menyokong niat saya ni..

sy masih timbang tara keperluan BP utk menyokong niat sy nih..masih fikir mahu yg manual atau electric..dgn masa keje sy yg agak flexible nih, maybe manual sudah mencukupi..tapi bila sy dah start belajar nt, mungkin byk tuntutan lain, so, electric lebih baik kan? jimat masa n tenaga..

tp bila baca entry faeza berkenan bos dia yg juga mengamalkan BF kpd anak2 dia dgn hanya guna manual pump, terasa pulak nak beli manual..haih..x tetap hati ni..

manual yg sy berkenan harmony medela..n spectra 3 for the electric pump..both ada kelebihan masing2..n x mungkin la sy beli kedua2nya coz it invove cost juga..kene stick pd yg 1 saja..kalo ada rezeki lebih bole la rembat keduanya tu..duit yg lebih tu leh masuk tabung baby..

from onebabyworld, BP package

medela harmony package, RM 310

spectra 3 package, RM 400


harap dpt pilihan terbaik..n should i buy BP now? ke nak tunggu baby kuar dulu?

ally: mesti fikir positif..susu pasti cukup utk baby..say no to FM..
Continue reading...

Wednesday, February 23, 2011

6 comments 10:03 AM

indahnya rabu

Posted by ally - Filed under
hari yang lapang...xde class ri ni..sgt biasa la situasi ni di kala hari rabu..bole di katakan hari yg agak free..ewah..pagi2 g jpj, g tkr lesen..masuk opis dlm kol 8.30..mujo la jpj tu xde la jauh bebeno..so, settle di situ..

sampai2 opis, harusla breakfast duluan...ada ikan bilis, cucur kurma cecah sambal, epal + hi-goat..juga air milo..okeh..ckp la tu utk breakfast..harus mula pantang minum2 ABC, cendol, cool blog etc..aduhai..x lupe juga ais krim..tah nape, ujung2 trimester ni, sgt la suke sume2 tu..rasa terliur je..tp harus la ingat, manala bole mkn selalu kan...




sambil2 breakfast, sambil2 tgk hantu kak limah kat youtube..need cerita yg bole buat ai gelak2..smlm majuk ngan hubby..haih..he's busy..nak audit ngan KPM katanya..plus ri ni dia nak masuk site..so, byk benda dia nak settle..fine, mmg tau pun dia busy..skrg mmg ngah musim audit pon..

ally: gelak2 juga, sambil tanda lab reports yg sgt la byk...target nak siapkan tanda ri ni...
Continue reading...

Tuesday, February 22, 2011

1 comments 2:38 PM

si ibu yg sgt la kasihan

Posted by ally - Filed under
ye, bercakap tentang diri sendiri yg baru je dpt mkanan...sob...sob...kelas direct 8-11,11-2..ni baru nak bernafas..fuhhhh....

sgt la kasihan dgn diri sendiri yg cuma dpt lunch ikan sardin + roti 4 kpg..fine..xde kwn nak ajak kuar mkn..memandangkan waktu pengajaran kami yg x sama..ni my opismate pon dah g kelas..rsnya dah 2 hari kitorg x bertego..nak bertego cam mana, jumpe pon idak..sgt menci la..

tp, xpe la..jadila, even lunch cuma sardin & roti je..mesti bersyukur okeh..suppose ni mkanan utk breakfast..tapi apa kan daya, x sempat den nak mkn..baby pon mengeras je..lapo gak nya..hehe..mau x lapo, ai ni pon mcm org kelaparan je dah..hehe...

smlm n hari ni ramai students dtg minta sign..ni gara2 masing2 terkantoi ngan lec (subjek lain la) yg diorg sign kan attendance kwn..so, diorg kene buat surveying hukuman ape yg sesuai..bila melihat kpd denda tersebut, rs kasihan pulak..ooo..hati lembut rupanya sy ni.. sy phm, keje diorg sgtla byk..ni reality tau..lain rsnya zaman2 sy belajar di UiTM dulu..ye la, sy belajar lebih kepada teori..psl tu kalo bab teori ni jgn la nak kelentong sy...hehe..puji dir sendiri nih...di sini lebih kpd hands on..kalo ada 2 jam kuliah, ada lak 3 jam amalinya..keje2 assignment time kuliah berbeza ngan assignment given time amali..so, double keje kat situ..tp x de la allthe time diorg tu banyak keje..biasa time mid sem ni mmg byk, di tambah ngan test..pulak dpt lec cam sy yg nak rushing memanjang..hehe..ai kejar dateline nih...okeh, berbalik pada survey denda tu..sambil sy sign sambil la sy membebel..ada 2 isu di situ..satu sikap tanggungjawab, kedua sikap amanah..tlg sign kan utk kwn tu bagus tapi salah..ye, mmg bagus nak tlg kwn..tp salah sbb menipu..sape yg suke di tipu kan? pada yg x dtg kelas tu x yah nak suruh kwn sign kan..dah x dtg tu, buat la cara x dtg..sikap2 cam ni la, bila masuk alam pekerjaan nt akan menyusahkan org lain..percaya la..tanggungjawab kita adalah dtg kelas, belajar tu satu amanah..okeh..skema kan? ye, sy seorg lec yg skema..tp flexible..dtg lambat ke kelas pon sy tanya..kalo x dtg tu, x yah la di tny..buat abis beras je..tp kalo dtg lmbt, at least dia dtg..sedar juga tggjwb dia..walaupun lambat..sakit hati juga..ye la, tgh syok mengajar, tetiba ada je gangguan..tp Alhamdulillah, setakat ni masih mampu bersabar & memberi nasihat..sekurang2nya sy tdk menanggung dosa percuma..

owh, dah lari tajuk lak..haip...

sedar x sedar, dlm pd type entry ni, abis gak lunch sy..Alhamdulillah atas rezeki ini..

ally: esok hr yg lapang..leh pulun tanda report & jumpa bos.. lama x jumpa bos..rindu lak..haha
Continue reading...

Sunday, February 20, 2011

4 comments 3:11 PM

kad design sdn bhd

Posted by ally - Filed under
saja nak menempel kan kad kahwin nih...

anak kpd anak jiran keluarga sy yg punya..emm..paham ke? hehe..means cucu jiran sy la yg kahwin..majlis dia 13 february ri tu..selamat la pengantin br ya..



ally: ramai dah pengantin skrg design sendiri kad kahwin diorg..
Continue reading...

Saturday, February 19, 2011

6 comments 2:54 PM

kisah nama

Posted by ally - Filed under
hampir nak due, banyak benda yg sebenarnya masih belom settle..sy masih lom update status diri kat pejabat pendaftar yg mengatakan sy sudah berkahwin..malasnya la hai nak isi pelbagai borang utk update sume2 tu..tp mmg kene buat sbb nak apply cuti bersalin early mac nt..rasanya amik 90 hari cuti..haha..plus nak abiskan cuti rehat ai tahun lepas...ada 17 hari, lepas ni leh kumpul cuti lg..plan nak duk sabah dlm sebulan..emm..tp baby kecit lg kan? ada effect ape2 x kalo bw baby nek flight masa umo dia 2 bulan? any experience? x kan ai nak naik kapal laut or belon? haha..okeh, merepek sudah..

n kami lom pilih nama lagi walaupun dah tau gender...hehe..but adala senarai yg berkenan..ingat nak bg nama pendek2 je, mcm nama sy, just 1 perkataan je..tp yg 1 perkataan tu la ramai org dah guna..bukan ape, kalo bole x nak anak nama sama ngan kalangan org2 terdekat..nt bole konfius tau..contonhnya nama 'zara', 'balqis' dan sebagainya..kalangan famili n kwn2 terdekat juga suka bebeno ngan nama nih..me too...

sy siap mimpi2 lagi pasal nama ni...mimpi nama aqil, nur iman zara...haih..mcm2..tp ape pon nama si kecit ni, sy akan pastikan ia nya mempunyai maksud yg baik..yg penting ada maksud..x mau mcm nama saya, xde maksud tau..ni silap nurse dulu la, masa register..tulis salah, dah xde maksud..bila dah beso2 ni, nak tukar pon malas dah..proses nya agak leceh juga..so, redha je la walaupun nama saya merupakan nama spesis kumbang..x ingat kumbang ape...hehe..unik la pulak..

hubby pon x kisah..kawan sy kata, lebih elok kalo hubby yg bg nama..hehe..kami pon mmg dah prepare beberapa nama cuma belum finalize..tgk je la nt camne..

ada cadangan?

ally: susah2 ai letak nama salsabila..hehe..ewah...
Continue reading...

Friday, February 18, 2011

7 comments 2:52 PM

perempuan yg syok sendirian berhad

Posted by ally - Filed under
ewah..atas permintaan shazzy yg sgt la rajin bertanyakan perkembangan badan terkini den...

hehe..sila la layan perempuan yg sgt la syok bergambo sendirian before memergikan diri ke tempat kerja pagi td..

hari jumaat yg indah..ada kelas bengkel, selamba je pakai jubah..mujo la x kene minyak dr hydraulic system tu..ni la satu2 nya jubah yg ai ada..

pose duduk lak ye..bersama brg2 baby yg sikit je tu kat sudut bilik, lom beli bakul besar & drawer lg..n bersama2 bantal bucuk ai sejak zaman belaja..lom bersarung lgi tu..kaler nya bole wat org pengsan kot..ape tah lg bau nya..haha..

ally: pembesaran badan yg sgt la berjaya...


Continue reading...

Thursday, February 17, 2011

4 comments 10:29 AM

trauma dengan ....

Posted by ally - Filed under
2 minggu selepas cuti2 CNY, terlalu banyak perkara yg berlaku...sume2 menimbulkan trauma pada diri sendiri..hehe..antaranya:

trauma dengan batu2 yg melantun..kdg2 nmpk batu je dah seram..ish3..ni gara2 cermin kete retak..sedey betul la..tah bila masanya kene batu tah..masa tu nak balik umah, of coz la dr opis, parking molek2 bawah blok lecturer nih..tup2 ptg kuar, dah retak dah cermin kete ai...hua, sgt sedey tau..marah betul la..xtau la keje batu mana..x kan la tergamaknya lecturer2 blok ni buang duit syiling ke sampah ke dr atas blok ni..x reasonable pulak..so, malas nak pikir..juz wat report je kat pak guard..tu pun ape sgt la diorg leh buat kan...trauma tau..sampai sekarang retak lagi cermin kete tu..tu kalo kene lantunan batu mahupun duit syiling tu, mau retak beribu n kene tukar la jawab nya..punah niat ai nak berjimat cermat demi tabungan baby..hehe...


trauma dengan buah limau mandarin....fuh, mentang2 la banyak di jual n kebetulan student ai ramai chinese, so byk la limau yg ai dapat..sampai x termakan den...so, bila nmpk limau je rs trauma pasalnya yg kat umah tu pun melambak2..rezeki org bg kan..kawan mak pun bagi limau juga..so, rasa muak lak..tetiba rasa diri sendiri terlebih vitamin C..hehe...

trauma bila baby x byk gerak..yg ni x dpt di nafikan..adakah si kecit ni dah merasa sempit di dlm tummy nih? haih, sgt la risau..lagi2 bila last tuesday, nurse dtg umah, buat lawatan..n sgt la susah nak detect degupan jantung dia..dah kaco2 dia suh bangun n moving pon dia x mau..diam & kaku je..mana la ai x risau...lama tau nak dpt dgr degupan jantung dia..dah la guna lat manual tu je..so, trauma juga..bila si kecit ni mcm less moving je, sy dah start risau..nurse suh g scan utk dgr degupan jantung baby..takut ada probs lain lak nt..hai, di jauhkan la...

trauma dengan kuih putu piring....yg ni x dpt nak elak..haha..ada sorang pakcik tu jual kat pekan senggarang tu kuih ni, sgt la gebus, sgt la sedap...setiap petang mesti dia jual, kecuali ri jumaat..hehe..ada satu hari tu, sy singgah la, beli 2 bungkus, dlm polistrin packaging nya..ada 7 biji dgn harga rm2..murah ke? pastu x lama lepas sy balik, adik sy pon balik keje, beli gak kat pakcik tu 3 bungkus...fuh, manyak dah tu..then, bila mak n abah sy balik dr shopping kat pekan tu, dia beli gak, 3 bungkus..haha..so, total sume ada 8 bungkus putu piring semata, yg nak di makan oleh 5 orang...byk tau x..dr petang sampai ke malam kitorg mkn..eh, sy yg makan..sume beli lebih pasalnya sy sgt la suka makan putu piring nih..n diorg sebenarnya belikan sy..okeh, terharu di situ...tp bila dah mkn byk sgt, mula muak..trauma..trauma...


harap2, pas ni xde la trauma lagi...susah nak tdo mlm tau..dok masuk dlm mimpi je..ish3..bila dah mimpi tu, bgn tido terus la xde mud..kalo mimpi gembira tu lain la..semangat la sikit..ni mimpi tah ape2 je..

ally: class direct 8-11,11-2,2-5...woho..i am superwoman...n baby, you are wonderful....
Continue reading...

Tuesday, February 15, 2011

6 comments 11:24 AM

8 bulan

Posted by ally - Filed under
my opismate, raudhah x tau sy sdg pregnant..dia kata x nmpk langsung sy ni tgh pregnant..pasalnya dia selalu nmpk sy pakai baju kurung je..ya, baju kurung sy mmg besar2..kain je yg kecik..haha..tu pasal dah x muat tang pinggang tu..

sehinggalah rabu minggu lepas, bila break masa kursus n sy balik bilik, dia mcm terkejut..hehe..masa tu sy pakai blaus je + slack..maybe nmpk tummy sy yg besar coz blaus tu agak fit n warna putih..raudhah kata pandai sembunyi..haha..ish3..mana ada sembunyi2..cuma, rasanya sy tidak la terlalu excited..mak pesan, jgn terlalu excited, byk2 doa, supaya baby sentiasa selamat..hik..

byk gak soalan yg raudhah tanya..yup, baby inside sudah berusia 8 bulan..cepatnya masa berlalu kan? sedar x sedar tinggal 4 minggu je tempoh matang si kecit ni..harap2 anugerah Allah ni lahir mengikut timingnya..mesti ikut timing tau..papa sdg sgt2 la busy..n mama pon x nak rush2 papa..so, bila sampai masanya kamu keluar, papa sudah berada di sini...

itu je harapan sy..biarla hubby sudah berada di sini dulu, baru la si kecit ni kuar..x dpt bygkan kalo si kecit ni kuar awal, n papa nya masih dkt site n x dpt di hubungi..hua, mesti sedey..pulak..emosi tetiba...


org kata bila dah masuk trimester ke3 ni, dah kategori sarat mengandung..mungkin, sbb sy sudah mula berasa terlalu penat...duduk penat, berdiri pon penat, berjalan lagi penat & baring pon dah penat...ish3, mengada2 sungguh kan..juga kerap risau samada mampu ke melahirkan secara normal, mampu ke tahan sakitnya bersalin, mampu ke jaga anak sendiri..fuhhh, kiranya banyak la yg sy risaukan..kwn2 sy kata, wat pe nak risau, lgpun sy kan duduk ngan famili..ya, mmg duduk ngan famili, tapi mana mungkin menyusahkan mereka, walau mungkin terpaksa minta bantuan mak abah..selain faktor umur, diorg pon bukan la sihat sgt..my mum baru nak recover dr kanser...so, dia amat2 memerlukan rehat yg cukup utk 5 tahun ini..so, setakat panduan mungkin bole la nak minta tlg..tp sy lebih rela, buat semuanya sendiri..
semoga sy dapat menabahkan diri..amin...n semoga anak sy tidak byk ragamnya...amin..

ally: mau hug si kecit ini...teman mama suka & duka...=)
Continue reading...

Monday, February 14, 2011

3 comments 11:24 AM

jangan bagi muka

Posted by ally - Filed under
annoying tau x...lagi2 pada perempuan beremosi seperti saya..hehe..tau2 je la, bila naik cuti midsem, mula di hujahi n di lawati oleh student2 yg kerja2 mereka tidak dpt diselesaikan dlm tempoh yg di berikan..sy tau la kamu2 ni bercuti sakan masa raya cina, tp pliz la, keje yg diberi utk di selesaikan dlm tempoh 2 mggu pon x bole nak siap..angin ke x angin la sy di buatnya..tau x keje ape? cuma 2 soalan okeh, berkaitan ngan fluid & flow rate..n kene buat by group..oooo..hangin nya saya...kalo copy & paste dr internet je pon dah bole..bukan susah sgt..ni yg dtg mode nak membebel nih...

saya mmg x mampu nak berlembut2 lagi, biar la apa yg nak jadi..kalo berlembut2 lagi, makin di pijak2 la pulak kepala kita nih...


ally: current mode not stable, hubby sdg super duper busy.....
Continue reading...