Saturday, November 27, 2010

0 comments 2:14 PM

review: grand blue wave hotel (JB)

Posted by ally - Filed under
after check out kat rose cottage hotel, kami gerak ke jb..fuh..fuh..mmg tawakal je la since sy ada la pembaca peta yg kurang berjaya..

sesat2 juga la..tu mmg perkara biasa la..tp rupenya sng juga nak jumpa kalo tau landmark plg hampir dgn GBW nih..kitorg ikut je signboard menuju ke the zon..GBW ni x jauh la dr the zon..dlm 5 minutes drive..kalo jln kaki semput juga..lagian, jln2 pon tgh contruction juga..x kisah la..janji jumpa..n kami sampai around kol 1 pm..kami stay cni for 2 nite..isnin br balik bp..mmg cuti sakan la..

biasanya kol 3pm kan baru leh check in..kene tunggu gak dlm 10 minutes coz bilik x ready lagi..last2 diorg upgrade bilik..so, puas hati juga la..x pnh lagi kitorg dok bilik sebesar nih..fully equipped ngan kitchen n dining area..tp tu la, xde lak peralatan nak memasak..so, pada sape2 yg stay lama kat sini, leh kot angkut segala bagai kuali n dinner set..nak sewa mahal lak kan..tp yg bole sewa pon dinner set je la..xde sewa2 periuk ke kuali ke..microwave mmg ada..

tp kat sini nak cr tempat mkn cam payah je..kitorg mkn kat gerai yg dkt2 ngan the zon tu..tah apa tah nm nya..malas nak g jejauh..sempat round2 the zon juga..xde ape la yg bestnya..biasa je..lgpun hari dok hujan je..nak jejalan kat tepi pantai pon x syok dah..so, end up tgk tv, mkn2 n g gym je..








ape yg x best stay kat sini walaupun bertaraf 4 star:

1. breakfast utk 1 person only..tension tau..mujo voucher percuma stay cni, so, x la ralat sgt nak kuat duit rm20.30 juz for breakfast..tah mana silapnya tah..malas nak bertekak, so, byr je la..walaupun dlm voucher tu dah state breakfast for 2 pax.

2. staf kurang mesra..senyum pon payah..ceh..eh tp ni staf yg kat kaunter tu je...nyampah ai tgk..

3. room service yg kedekut...haha..pasai pe ai kata kedekut..suppose diorg kene la bg body foam n syampoo tu..ni x bg lgsg walaupun dah abis mendalah tu ai keje kan..ish3..kan ke sepatutnya diorg kene bg baru or refill..

4. kunci pintu rosak...gosh...

hmmm...dah kot..rsnya tu je yg membuatkan sy kurg puas hati..overall ok je GBW nih..mudah juga nak ke mana2..nak ke CS pon dekat..dekat juga la pada sy..hihi..nak ke s'pore pon dah dekat sgt..tu xde dlm planning, so, kami x ke sana pon..

ally: g mkn kuey tiaw grg yg sgt sedap kat plaza angsana..

0 comments: