Tuesday, November 30, 2010

2 comments 1:31 PM

krim

Posted by ally - Filed under
mak ckp kalo nak perut lawa (ilang or kurangkan stretch marks), kene sapu krim dr awal...ye la dah zaman moden, for sure la ada krim yg bole reduce sume2 tu..


mak sy dulu juz pakai pure aloe vera tu..ni dia yg ckp la..tp kat umah ni mana la ada dah pokok aloe vera tu..dulu2 ada la..tp, sejak kwsn umah di lapangkan, ai x nmpk dah pokok ni..mati sudah...


so, buat permulaan, sy guna yg ni..bukan yg lotion tu tp yg cream..nt la nak beli yg lotion juga..rs best je pakai...

pas ni nak cr la bio oil..dr pembacaan, ramai juga yg guna bio oil ni..camana tekstur dia ek..more to oily la kan? tp xde hal kot..coz kdg2, sy pakai kan juga minyak zaitun kat perut ni..cepat je meresap n xde la oily sgt..ada sape2 pernah guna bio oil x?

ally: tips pakai krim utk perut, pg2 pas mandi terus sapu b4 g keje k..n mlm sebelum tido..so, sambil sapu sambil borak ngan baby..hehe

2 comments:

♥ sha ♥ said...

fasha sapu baby lotion johnson tu je sbb perut dah start gatal2 wif no reason. tetiba cam naik ruam. sib baik takde stretchmark tu =p

ally said...

sama juga..ada juga kdg2 rs gatal..sampai naik ruam2..kene juga letak krim gatal..