Wednesday, November 24, 2010

2 comments 11:46 AM

review: rose cottage hotel

Posted by ally - Filed under
1 fine day..of coz..hihi..

ptg jumaat (12/11/2010), sy bertolak ke senai..dlm kol 3 la kuar..

sampai senai around 4.10 ptg..jln sudah start huru hara dgn kereta yg sgt manyak n menguji kesabaran..ye, sabar sungguh la..maklum saja la jln ngan contruction, so, kene la byk2 bersabar demi pembangunan negara..cehwah..poyos..hihi..

tp kan mujo juga la jln jem, pasainya mata sy sempat la melilau mencari di mana kah gerangannya rose cottage ini yg terletak di taman impian senai...rupenya mmg tepi jln je..depan sekolah ape ek..x terpandang namanya..tp mmg senang juga la nak cari..x la sy huru hara juga..so..nak sampai ke u-turn tu mmg jauh..xpe lah..asalkan jumpa..

sy bercadang nak check in dulu, coz nak tdo..haha..ye, sy adalah sgt mengantuk..tah knp tah...padahal drive pon xde la jauh mana...ceh..mcm menat je..

check in n terus byr..walaupun cuma budget hotel..tp sy berpuas hati juga..kalo walk in harga baru dlm rm70 je utk bilik deluxe double..luas bilik memadai la utk budget hotel seperti ni..n lengkap ngan breakfast tau..mn nak dpt budget hotel siap breakfast..hehe..so, puas hati la..wifi pon ada..

sila layan pic dlm bilik yg sempat sy snap..






siap tertido la sy...walaupun sepatutnya sy cuti hari tu, tp ttp gigih ke opis juga..g tgk cuti approve ke tidak..hihi..jd berbaju kurung la sy ke senai ni...siap2 tdo, bw naik brg yg banyak walaupun cuma nak tdo semalaman je..knp byk brg..hihi, sy bw stok brg mknan sy mcm biskut2, milo, susu, yogurt n pistachio..penuh juga la 1 beg kertas yg besar tu..n x lupe, kek kecik molek nak celebrate besday hubby..mau bikin surprise..hihi..

okeh2..dah siap tdo + mandi..dlm kol 6 sy kuar g airport..yg ni dah agak biasa pegi..so, bole cam jln la..cumanya dulu masa sy pegi airport masih dlm renovation..ni dah banyak juga berubah..makin lawa..

rs mcm sy dah sampai lambat je masa tu, rupanya on time..betul2 sy sampai depan arrival hall tu, nmpk hubby yg sedikit kurus berbanding masa raya ri tu..hihi..insan kesayangan sy depan mata..suka3..rs nak nangis pon ada..haha..tah ape2 je..

kitorg balik hotel dulu pasai hubby kepenatan..dia keje ri jumaat tu, then rushing2 lak g kk dr keningau, plus buat keje lagi dlm flight, n kesudahannya tersgt mengantuk..hua, x jd ai nak ajak g mkn..tau je la..ptg2 cenggini mmg dah timing ai mkn..lewat mkn nt, mula la masuk angin..emm..xpe juga pasai bekal sy banyak..hihi..


ally: him, kerana dirimu begitu berharga...

2 comments:

Nad Nazira said...

ally..jalan nak gi umah nad opposite je ngan rose cottage tu..kat simpang tepi sekolah, before jumpe balai polis senai..nad rase time ally nak gi amik husband kat airport mesti ade buat uturn tu kan. uturn yang hampeh sebab kalau nad kuar rumah je, nak balik dan nak pegi mesti kene uturn..no choice..hehe


nad pun kalau lambat makan mulela angin satu badan..

ally said...

nad: waa..dah dekat tu..len kali leh singgah umah nad..hehe...(xtau malu tul)..hah, uturn yg jauh amat tu...kalo hr2 kompem tensen je..ciannya kat nad yg kene hrg juga hari2 ulang alik cenggitu..tah bila tah nak siap nya kan?.

*kalo ally lambat mkn selain penuh angin 1 badan, mood pon jd berangin juga..ish3...*