Monday, April 12, 2010

3 comments 6:20 PM

kek, cookies, choc @ batu pahat

Posted by ally - Filed under
review ni khas untuk farahfatihah yang sedang mencari choc utk gift..tp sy sekali kan ngan bakery yg wat kek, cupcake, muffin, cookies...

sepanjang duduk di batu pahat ni, ada byk la bakery based @ home..ni 3 je ye yg sy list, coz, masa survey2 utk kwn sy, irda yg kahwen last year, kitorg cuma review kat 3 tempat ni je..sy sendiri pernah tempah cupcake tng di salah sebuah homemade bakery nih..bukannya ape, lg selesa tempah ngan homemade nih psl mutu nya terjamin, selain di jamin halal..insyaAllah...=)

1. cuppacake b'licious
ni la first time sy beli secara on9 je..ms tu tawakal je la..n sy tempah cupcake utk hantaran tng last year..feedback dr en.tng mengatakan yg cupcake itu sgt la sedap..n sy bercadang mau menempah kek kahwen nt di sini saja..sgt seronok berurusan ngan kak alice nih..orgnya frenly..PR pon bgs..so, recommended..hehe..cb tgk gambo2 nih...all pic kepunyaan blog kak alice ye..

(haish...lol..syg nak mkn...)

(comelnya...)

(theme black n white..tema ms sy engage dulu...tp ni bukan cupcake sy..hehe)

owner dia nm lina..tp lately ni x amik order lg coz dia br je keje gov..so, kene tunggu juga bl dia nak buka tempahan semula..harap2 dia buka semula..sy pernah berbalas emel ngan lina ni..coz sy tertarik ngan promotions mengenai muffin n cupcake dia..n bila bc2 komen dr customers dia, nmpknya bole thn juga lina ni..even awal2 dulu, hasil keje dia biasa2 je (Ni komen jujur ye..hehe), tp semakin hari semakin mantap..so, highly recommended juga..selain orgnya muda n peramah, juga seorg yg mempunyai PR yg bagus..teringin nak tempah kat dia juga..opps..xde pic la..kene g kat blog dia ye..pic kat blog dia sume copyright protected..x leh nak promote cni..hehe..feel free to visit there..

3. bakery tanpa nm..hehe..xde blog n xde kedai..sy cuma ada flyers dia..tp last yr pernah teman irda g umah kakak ni..nm nya sue (017-7797089)..kakak ni ada jual mcm2..hehe..ni khas utk farahfatihah..pasalnya kakak ni mmg ada jual choc..nak beli siap packing pon bole, nak beli choc shj n nak packing sendiri pon bole..n rsnya bole negotiate lagi..coz ms kitorg g umah dia hari tu (ms ni survey muffin), dia bole bg harga yg reasonable la..so, bole tepon n bincang..she's based in bt pht..ape nm tah taman dia ddk tu..tp dekat juga ngan bandar..kalo dr pt raja ni, area umah dkt ngan bpmall..nt sy update location dia kat mn..=)

ooow..ckp la update nih..mn2 yg tau kat bp ni ada bakery lain gtau ye..i'm prefer only for homemade bakery n halal..ape yg sy tau biasanya homemade harganya agak pricy..tp logik la kan, coz that cake were only made just for us..so, bole nak design ape2 je..=)

ally: sedapnya..mau cr cheese cake lah...

3 comments:

farahfatihah said...

hi dear...thanks yer....oo kalau kak alice ni fara mmg kenal sbb pnah tmpah cupcakes ngan dia huhu time kawen ni pun nak tempah ngan dia lagi =)

ally said...

hehe,,mari2...ramai2 beli kek kak alice..=)

Cuppacake B'Licious said...

Hy!!!!!
Jln2 tjumpe post nih!hehehe
Tq for the testimonial...
And tq for the support...
Jazakallah :))