Tuesday, April 27, 2010

2 comments 9:33 AM

quest answer for hazlynda

Posted by ally - Filed under
pagi2 ni dah terbaca entry hazlynda from sophisticated bridezilla

nak juga try menjawab persoalan untuk proposal defense dia..hehe..tp, quest sume pjg2, so, x sesuai nak tulis kat komen..hehe..so, this is my answer..b2b lain tentu ada pandangan yg tersendiri kan..=)

.................................................................................................................................................................
Q1: apa yg kalian nak tau mengenai kombinasi warna dan lighting?

A1: ape yg sy nak tahu samada kombinasi warna n lighting tu akan menyebabkan suasana jd dull, suram muram atau sebaliknya..penting juga..contohnya kalau baju kaler merah, adakah sesuai dengan suasana malam n lighting lak kekuningan..berbeza kalau baju kaler putih, suasana malam n lighting kekuningan..mn lebih menarik? ni ape yg sy nak tau..bole bygkan x? lighting x semestinya penting utk majlis @ occasion sebelah malam, tp siang pon penting juga..leh minta pendapat OP tau..

Q2: adakah warna tema penting untuk sesuatu majlis perkahwinan?

A2: Ye ini adalah keperluan walau pun tidak la begitu penting..pada saya, asalkan kombinasi warna itu menarik, guna 2,3 warna pon cantik..sy bagi contoh la ek, jika kita gabungkan warna2 pastel sebagai tema, n satu warna menyerlah sebagai baju kita, tentu nmpk sgt cantik..let say, kaler tema adalah coklat+cream+beige, jgn la pulak baju kita pakai kaler2 tersebut, mesti la amik kaler lain, cthnya kuning ke..ooow..suke la pulak..hehe..

Q3: adakah pilihan warna tema mengikut selera anda atau tunang anda?

A3: warna tema ada lah mengikut persetujuan kedua2 belah pihak..mcm kes sy, MIL meminta sy memilih kaler tema utk majlis di sebelah sy..then, br la dia memilih tema untuk majlis phk en.tng, dgn persetujuan sy n en.tng juga..ape yg paling penting adalag komunikasi antara kita ngan bkl hubby..mcm sy, suka kaler pink (hot pink tau..haha), tp, en.tng x suka..so, kene la cr warna lain yg sama2 berkenan (berkenan di mata dan juga di hati..jgn kata 'bolelah'..nt menyesal lak kalo tetiba x rs sesuai)..

Q4: adakah pilihan warna mengikut trend mase kini atau warna kegemaran anda?


A4: pilihan warna mengikut keserasian masing2..kdg2 ada warna yg 'menenggelamkan' dan memberi effect tidak confident & sebagainya kepada kita..ini mmg terbukti melalui kajian warna..(pnh dgr ceramah Dr. Fadzillah Kamsah yg mengatakan warna mempengaruhi personaliti n pandangan org terhadap kita)..jadi, pilihan warna sy tidak bergantung kepada trend, tetapi kepada diri sy n pasangan..

Q5: apekah keinginan dan keperluan b2b utk merealisasikan impian perkahwinan anda?


A5: hehe..yg ini ssh nak jwb..impian mmg byk..berangan2 itu mmg indah..sehinggakan sampai ke satu tahap, sy tdk lagi mengimpikannya..haha..knp gitu lak? ye, sebagai manusia yg cetek ilmunya juga faktor2 lain, mn mungkin impian tu bole di laksanakan (ayt mcm sedey je..haha..no la..ni kenyataan nih)..sy cuma mengharapkan yg wajib dpt dilaksanakan..juga mengharapka jodoh berpanjangan kerana sy mau menjadi isteri yg pertama & terakhir utk en.tng (emo..emo..haha)..x pandai la nak jwb soalan nih..sy seorg yg sederhana..jd minta maaf la lynda..x menepati kehendak soalan pulak jwpn nih..hehe..

Q6: adakah anda setuju bahawa kombinasi antara tema warna dan pencahayaan itu penting utk menjayakan sesuatu majlis itu?


A6: Yup..agree..sebab tu di namakan RAJA SEHARI..(eh..ada kaitan eh?)

................................................................................................................................................................

abis sudah..jawapan ikhlas dr hati..hehe..n syok sendiri juga..hehe..
 
to hazlynda: happy defensing your proposal ya..
 
ally: tema warna warni..

2 comments:

farahfatihah said...

nak gak selit...me, tema pink pepel hehehe

ally said...

hehe...cantek2..my cousin pnh guna combination of both color..lawa sgt...=)