Friday, January 7, 2011

8 comments 10:37 AM

bila nak pakai uniform nih?

Posted by ally - Filed under
masa department meeting ri tu..ada sorang lecturer tny sy, bila sy nak pakai uniform ni?..
okeh, sedikit pelik la masa tu + blur2 juga..hehe..


ye la, x de ujung pangkal tetiba tanya sy bila nak pakai uniform..
sengeh je dah + wat muka blur..haip, ape la ai ni...lupa lak yg ai ngah pregnant..masa tu ai pakai baju kurung je..mmg org x tau pun yg ai pregnant


then, dia kata maternity uniform la dek oi..dia kata kalo pakai maternity wear, nmpk la sikit sy ni pregnant..hehe..malu ai tau..tp nya kan ai x suka pakai maternity wear yg nmpk labuh tapi senteng..ai lebih rela pakai dress pendek @ blous yg dipandan ngan tight slack/slack/skirt..nmpk x membazir..coz, lepas2 deliver pon leh pakai lagi..konsep suai padan je..kalo maternity wear (eg'yg bertali2 kat blkg tu), pemakaian terhad masa pregnant je..lgpun harganya mahal juga...n nmpk senteng bila perut makin besar, terbuai2 gitu..hehe..lapang je rasa..mmg ai x pandai pakai..


berbalik pada meeting department tu, ..pasai xtau ai pregnant la diorg suh ai masuk badminton & bowling tournament..haih, mana la bole..ai ni lagi 2 weeks nak masuk 7 bulan dah..harus la menghindari xtvt sukan cenggitu..ish3!

***************************************************************************************
selingan..hehe..


sy sgt suka dress mcm ni..suai padan ngan cardigan/short coat, slack & shawl..
cantiknya..meh cuci mata ngan dress nih..suitable for pregnant women tau..






ha, cantik2 kan..i'm in love!

ally: kemaruk nak dress..

8 comments:

nadiah said...

cntek blouse kaler merah tu, i like!!

ally, org pon x beli maternity wear sbb mmbzir. kalau boleh, baju pakai mase preggy ni, nak pakai jugak after deliver kan. Jimat!!

org beli baju biase2 je, tp ala-ala kembang la, muat2 utk perot dan labuh. bukan maternity wear!! kalau senteng, x cnetek lah. hehe!!

WillBe.Mrs said...

cantik2....i suka dress nih...! mesti comel je kalo u pkai...7 bln tu dah besar dah tu..

ally said...

nadiah: me too...sgt suke ngan kaler merah itu..warna semangat..hehe..betui2, la ni ally pon cuma ada blous kembang2 je..dress xde lagi..tu yg kemaruk ni..haha..

willBe.Mrs: lom 7 bln dear..in 2 weeks mean time..hehe..tp mmg berniat di hati nak cr juga..dpt 1 pon jadi la..gian..hehe

my note said...

kak ally..., yg warna merah so nice...., mesti chumel klu kak ally pakai...

♥ Fasha ♥ said...

sy pun baru tadi 1st time beli jubah labuh ala2 maternity wear. tu pun sbb my brother nak kawin ni so takkan nak pakai sluar pulak kan time dia nikah. eh dah alang2 ckp ni jemput la dtg eh ally. sabtu, 5/2 kat dewan jubli intan kat ptn nuu ^_^

ally said...

wani: hehe...cantikkan..tp x jumpe lak kaler cenggitu..jgn kan kaler, design mcm tu pon x jumpe lg..

fasha: wah2...dah bl juba ek..eh, adik fasha yg tunang ri tu nak khwn dah ek? wah2, InsyaAllah, kalo xde hal,kami dtg..tq tau..

nuruljannah sukhri said...

saya pun sama.x suke pakai maternity wear..membazir dan xmo la nmpk mcm mak2 sgt.hehe
sy bekenan sgt dgn baju pink yang gmbr ke2 tu..alo tomeynye..hantu pink neh

ally said...

nuruljannah: hehe..nmpk mcm mak2 ye? hehe...kita kan jiwa muda..hehe..