Friday, January 21, 2011

10 comments 4:55 PM

fikirkan boleh

Posted by ally -
sedang memberi semangat kepada diri sendiri yg sudah flat....suppose kelas ganti abis kol 5 tp sebab empunya bdn dah flat, stop la awal..

sem ni sem yg pendek..tolak cuti2 lagi...so, ada 3 kelas kene ganti nih..baru abis 1 kelas..x bole buat kelas ujung mggu, so, kene la cari alternatif lain...

my bos kata 'express la sikit'..haha..ye la, ai kan due bersalin mid april..masa tu mggu2 terakhir P&P..kene rushing pasai nak abiskan lecture awal, so that leh wat revision for their final exam..juga kene pulun siapkan tanda lab reports, assignment, projects & test..kalo bole nak settle sume sebelum ai bercuti panjang...hip hip...x sabo nak jumpa my little tiny nih..

perancangan tu adalah sgt penting..mudah-mudahan semua urusan sy bermula & berakhir dgn baik..amin...amin..


oh ya, need to settle pasal tempat study..masa hubby balik br2 ni kami pon dah byk bincang..harap2, sume pon baik2 saja..=)

me & hubby masih lagi berusaha utk hidup serumah...ewah..oleh kerana kontrak keje dia kat sabah nun abis dlm bln 10 ni, yet x tau lagi di sambung atau x n kalo sambung kontrak pon kemungkinan besar masih lagi stay area sbh/srwk..so, kami masih dlm usaha mencari kerja baru di sekitar johor-KL...

kalo dpt area BP lagi bagus kan..tp kene la berpijak di bumi nyata..kita mana la tau rezeki kita ni ada di mana..betul x? kalo dpt area KL/selangor pon dah kira bersyukur sgt..knp? sebab dari dapat jumpa cuma 2,3 bulan sekali, lebih baik lagi dpt jumpa 2 minggu sekali..dan kalo dpt jumpa hari2 lagi baik..good for us n baby too..takut anak x nak ngan papa sendiri...risaunya..

jadi, berdoa & berusaha la banyak2 kan..kalau betul belum rezeki kami nak duduk bersama, Allah pasti ada perancangan yg lebih baik utk kami..ye x?

ally: walaupun cuba sehabis daya berfikir positif, sy hanyala manusia biasa..Ya Allah, kuatkan semangat kami...=)

10 comments:

nadiah said...

wah jauhnya ally ngn suami. kena byk sabar kan. mudahan ally dgn suami cpt2 ade rzki duk serumah kan. InsyaAllah.

hmm, org duk jauh ngn hsbnd hmpir sthun pon rs nak ngis je, pdahal pahang terengganu jek. huhu!!

farahfatihah said...

amin mudah2an ada rezeki anak nnti dapat duk sekali

SHAZ D MAFIA said...

MAMA!! AKU PON SGT EXCITED NK TGU ANK AGKT AKU YG COMEL TU UTK KUA!! WOOHOO~~ MESTY DIA COMEL MCM KO~ SIMPAN TELUR D PIPI.. GEGEGE..

dyah07 said...

hai ally..oo due mid april yerk..pejam celik jap da nk februari...3 buln lg..sabar la eally yer..hope everything will be fine..

saya pon kalau ikutkan atie nk kejer kat BP nk duduk bawah ketiak suami disayangi..saya sll gak mintak keje kat uthm tp xdapat pon..non akademik ke akademik ke susah nk masuk sana..dulu ally grade mana ek?UTHM ke...
husband saya try nk amik J41(tenaga pengajar) kat uthm n tgh apply..hope dia pon dapat kejer tetap..amin..

so, mgkin Allah ada perancangan yg lebih baik buat kita, mudah2n hasrat utk kita sama2 strugle dok serumah wth hubby akan diperkenankan..i'allah..

saya juga sedang bertabah hati...

my note said...

kak ally..., wani pown terpikir cam kak ally jugak..., kena duduk serumah..(klu boleh) sbb takut anak x kenal dengan ayah.. risau jugak....erm

ally said...

nadiah: rs cam jauh kan? tp ada je kwn yg husbandnya lagi jauh, kat dubai nun...so, terasa diri amat bersyukur, hubby masih keje dlm m'sia..

farah: mud swing again..hehe..rs sedih je..

shazzy: haha..kot2 terkenan ko ke..putih + comel..haha..mana la tau kan..

dyah: huh, mmg ssh nak dpt keje kat uthm nih..sy pon apply dah setahun baru di panggil interview...apply dr belum abis belajar lg...nop, bukan grad UTHM..sy produk U bumiputra yg di cintai, haha, UiTM..kalo la sng nak dpt keje kat uthm ni, lama dah kot hubby keje sini..=)mudahan hasrat kita nak duduk serumah ngan hubby tercapai kan..amin..

wani: mudah-mudahan dpt la duduk serumah..bole mendidik anak bersama2..=)

ally said...

nadiah: rs cam jauh kan? tp ada je kwn yg husbandnya lagi jauh, kat dubai nun...so, terasa diri amat bersyukur, hubby masih keje dlm m'sia..

farah: mud swing again..hehe..rs sedih je..

shazzy: haha..kot2 terkenan ko ke..putih + comel..haha..mana la tau kan..

dyah: huh, mmg ssh nak dpt keje kat uthm nih..sy pon apply dah setahun baru di panggil interview...apply dr belum abis belajar lg...nop, bukan grad UTHM..sy produk U bumiputra yg di cintai, haha, UiTM..kalo la sng nak dpt keje kat uthm ni, lama dah kot hubby keje sini..=)mudahan hasrat kita nak duduk serumah ngan hubby tercapai kan..amin..

wani: mudah-mudahan dpt la duduk serumah..bole mendidik anak bersama2..=)

Mrs.Qarlista said...

ally..betulla, sem ni sem pendek..banyak cuti umum lak tu..tapi takleh nak mengganti sebab banyak kelas amali yang kene cancel..lab penuh pagi petang pulak tu. so kene 'ganti' ngn cara lain. hehe. ue kite same..baby sebaya la kan..bersalin kat mane nanti..nad mebi kat HBP..:)

dyah07 said...

tuh la mmg susah lor...oo uitm mana?saya pon produk U bumiputera gak..UiTM shah alam..heehee!

ally said...

nad: betui2 nad..yg cuti umum pun sy cr kelas ganti lain..kdg straight wat 6 jam..haha..giler superwomen..tp bila bdn dah menat sgt, x de la rindu bebenar kat hubby..bagus juga..tp seksa bdn.. due lebih kurang ek? me, kat HBP juga kot..tp x kompem lagi..bole gitu ek..tetiba rs nak bersalin kat sabah..haha..

dyah07: wah, kita 1 u..serumpun..ewah..me, campuran uitm penang + s.a..