Wednesday, January 5, 2011

6 comments 1:40 PM

bila students perasan vogue...apa nak di kata?

Posted by ally - Filed under
Ngomelan live dari masjid uthm..


Ai solat zuhur kat sini je..sgt malas mau naik ke opis d tgkt 2..mengah den..lgpon brg byk..den nak terus g meeting nih..


So, xpe la solat kat sini je..walaupun penuh ramai dgn students..ape kisah..janji dpt solat kan..bila tgk diorg rushing2 solat, ada yg makan, ada yg tdo, ai jd teringat2 zaman2 belaja dulu...kenangan beb..pnh je buat sume tu..rushing2 solat pasal nak gerak ke kelas..kalo la masa tu ada test, sibuk pulak bc notes2 kecil..padahal satu hapa pon x masuk..biasala study last minit..jdnya kdg result pon jd last minit la..hehe..rindu....pnh juga mkn kat surau, kalo x sempat nak lunch, mmg mkn roti je la jawabnya..tu biasa bagi student kan...rindu lagi..tdo dlm surau/masjid pon pernah...lagi2 bila ada gap masa yg Cuma sejam 2 dr nex class..selalu juga..biasanya malas nak ke library yg super duper sejuk tu, so, memilih tdo di surau..hehe...rinduuunya....yup, sy sgt seronok melalui zaman2 belajar di u..ada org kata zaman sekolah lagi best, tp sebab sy xde kwn yg betul2 kamceng masa zaman sekolah, so, sy beranggapan zaman sekolah adalah paling tidak seronok..hehe..typical me..


Ha, berbalik kepada observation saya ke atas students masa waktu rehat nih, yg paling sy x tahan tgk dressing n makeup diorg..nak gelak pon ada..uish, x baik kan? Tp dah sy sesorg je, sy dok perhati je la..nak ckp2 ngan sape pulak kan..ada tu pakai baju kurung (dah cantik dah tu), tpnya tudung siap ada 3 helai..pelik betul la sy tgk..nak melawa2 mcm nak g dinner..kalau pakai tu kemas2 xpe la juga..ni terbelit sana sini, sy yg nengok pon rimas tau..pastu sang kwn2 lak suruh cepat, ye la, nak jln g kelas lagi..ape ke halnya nak tunggu cik perasan seorang puteri tu bersiap ngan selendang2 nya..ceh..x rimas ke ek? N x ke rs over sgt..ish3..


Another group pulak, tahap melawa bukan main..ko tau, lepas je solat, sibuk kuarkan beg makeup..siap ada bulu mata palsu beb..haha..yg ni ai nmpk dgn jelasnya pasalnya the grup duk sebelah ai je..sempat la ai meneropong beg makeup diorg..masing2 berlawan2 tuh..pinjam meminjam tu biasalah..ni lagi 10 minit nak ke kol 2 ni..dok terkial2 lagi nak pakai makeup..nak letak based la, foundation la-bertepek2 tebalnya, tah bedak ape tah yg letak kat bwh mata tu (lain pulak dr foundation utk seluruh muka), belum nak rapikan kening, pakai eyeshadow berlapis2 dgn mcm2 kaler, tu belum nak pakai bulu mata palsu lagi tu..ai x bole tahan betul la..ni tah course ape tah ni..x sempat siap beb..tah clas diorg kul brpe tah..tp this group yg perasan memasing adalah diva mmg antara yg bising la kat area masjid nih..yg ai x fhm tu, knp nak bermakeup bagai nih..kan ke nak g kelas..x cukup ke ngan pakai bedak + lipstik/lipgloss je..n kalao nak pakai eyeliner pon ok lagi la..ke ai ni yg ketinggalan zaman? Korang dulu2 macam ni gak ke? Or sy je yg terlalu simple?

Ally: dah bekerja pon masih simple..sederhana itu lebih baik bukan?

6 comments:

Mrs Drac said...

da lame tak drop komen sini..huhu..
sbbnya zaman skrg diorg lagi tededah ngan mcm2 jenis mekap..bole bli online, etc..tudung pun da mcm2 jenis, bpe bnyk layer tudung pn tataula..dlu2 kte stadi tudung awning pun tak kua lagi...huhu

bagusla kalo tau grooming, takla pucat lesi ye idak, tp kalo nk g kelas tu biala bepatutan sikit..bukan nk g dating..huhu..bdk2 skg mmg advance

♀ Perempuan Manis said...

btol2 ;)..klau dh time student pun over makeup2, aptah lg dh keje..ekceli, time student la zmn natural beauty sbb tak tersentuh dek fondation tebal2 mengalahkn artis ^__^ skng nk pegi kje mmg mekap, tp lps solat terus malas nak touch up blk..t solat nye kejap je, mekap nye berjam2..

farahfatihah said...

kalau siap dengan bulu mata palsu bagai tu mmg hover ok heheh

cerita-gadis-ini said...

lemas klu hari2 nk makeup2..klu nk g kenduri ke dinner ke ape xpe la jugak..
cmane tu pkai tudung smpai 3 lapis?xpenah nmpak...

ally said...

mrs Drac: hiii....=) betul la zaman skrg mcm2 style ada n mudah didapati..lagi2 ada tutorial cara2 nak pakai shawl..juga tutorial makeup..tp kan lagi bagus ms yg diorg spend tuk tgk tutorial tu sume, diorg gn kan utk study..haha...tp bgsnya diorg dah tau la grooming tu penting..one of criteria nak msk alam kerja nt kan..

perempuan manis: hehe..tu la, kalo makeup tebal2, nak cuci nt leceh lak..lg2 bila nak solat kan..sy sgt adore students yg makeup simple2 je..tampak lebih manis..xde la nmpk matchured sgt..

farah: betul ni farah..dulu ms kat uitm, nmpk je students masscom yg makeup pelbagai nih, tp x semua la..kat sini xde course tu, so, x dpt detect diorg ni students course ape..

nana: ak kalo diorg ni nak g dinner mmg xde ape hal..for sure sume org nak melawa..ni nak g kelas..tensen je tgk...tudung 3 lapis tu adalah 2 shawl + 1 inner awning yg ada tali ikat belakang tu..jenuh tgk budak tu pakai..kejap2 tukar fesyen lain..haha..

elyina said...

memang merimaskan tengok orang dok mekap tebal2 ni.rajin plak pas solat nak tepek2 balik.dulu time study compact powder pun tak tercapai.natural beauty orang kate.almaklumlah dulu dalam kelas sorang perempuan : 5 lelaki.maunye kene kutuk kalo tebal2.hik3