Monday, January 24, 2011

13 comments 1:06 PM

putera atau puteri

Posted by ally - Filed under
soal gender x pernah menjadi masalah atau isu antara kami, baik dari keluarga juga..PIL selalu pesan, ape pon gender baby, yg penting adalah dia rezeki yg Allah berikan kepada kami..ALHAMDULILLAH...

sy pon tidak mementingkan gender..cuma berharap agar baby kekal sihat, lahir dgn selamat kerana dia la pengikat kasih syg kami...okeh, jiwang sekejap..haha..


both of my family mmg x kisah..juga x pernah tanya bila sy nak g scan semata2 nak tau gender baby..mmg x pernah..n for the record, sy baru 2 kali scan..first time masa nak wat buku merah kat KK, jumpa doc, n scan..masa tu baby br 13 weeks..second time masa hubby balik 16 jan yg lepas..yg ni sy buat pon coz nak msk kan dlm buku merah juga..scanner rosak lak kat KK tu..

n kebetulan pulak, baby is in right position, so, dpt la tgk gender dia..hehe..nop, bukan 3D/4D scan pon..cuma ultrasound biasa..n yet, doc pon kata ada je kes bila scan nmpk gender lain, bila lahir, gender lain..so, its depends..baik girl mahupun boy, terima seadanya..kalo bole nak twins..haha..mode berangan nih, sorang pon xtau la camne nak jaga, haru kalo dpt 2..hehe..

instinct hati sy n hubby mmg mengatakan kami akan dpt baby gal..=) berdasarkan beberapa peristiwa:

- baby gal kwn2 mahupun sedara mara x nak dekat ngan sy mahupun hubby..kalo pegang mesti nangis ngamuk2 gitu...hehe..

- masa hubby g shopping kat sbh nun, ada je baby umo 2,3 tahun yag nak dekat ngan dia..n of coz, baby boy saja yg nak kat dia..

-ada seorang makcik kat kenduri kahwin kawan mak sy, tgk sy je dia kata mesti dpt baby gal..

-sy mimpi nama2 baby gal..tp x leh nak guna coz terlalu umum..dah ramai kot yg pakai nama cam tu..


and yes, doc ckp baby gal is on her way...dan kami x sabar nak jumpa si molek puteri kami ni..

ally: perlu menambah berat baby minimum 2.0kg sebelum lahir..chayok2...yg sedang2 saja..x mau si kecit ni over berat & x mau juga kurang berat..

13 comments:

mas said...

hehe..betul tekaan kmas..pe2 pon tgu dia kua dlu la bru kompem kan...hehe

^nanie^ said...

besnye dpt bby gurl..kite bby boy..hoho

cerita-gadis-ini said...

waahh..baby gal ke sal?surely cute....

elyina said...

congrats dear! dah bleh shopping pinky2..hihi

SHAZ D MAFIA said...

YAHOO!! DIS IS GONNA B MY SECOND NIECE!! NICE~ 2 NEPHEWS (3 Y.O.), 2 NIECES (6MONTHS, 7MNTHS IN TUMMY) YAY!! I LOVE U MAMA!!

ally said...

kak mas: hehe...harap2 betul la...ai dah gian tgk brg2 kaler pink..haha...

^nanie^: dpt baby boy pon best juga...gender ape pon yg penting baby sihat...=)

nana: haha..hrp2 comel la..eh, ak rs sume baby comel..tgk ank org geram je dah ni..rs nak culik je..

el: ri tu shoping b4 scan byk beli kaler biru..tetiba masa tu rs kaler biru cantik lg dr pink..

shazzy: tunggu si kecit ni kuar ya..hehe..

iedayah said...

wa..bestnye..ally bkal dpt bby gurl..lg sronok r bl die besar blh dandan die..soooo suweet

ally said...

iedayah: hehe..haah bole dandan dia..x sabar nak pakai kan headband..mesti comel..hehe

.:Mrs. Engineer:. said...

anak kte bley geng nnt... :)

nuruljannah sukhri said...

bby girl?best2 boleh la sume pink...

ally said...

yanie: gal juga ek? hehe...

jannah: sinonim kan gal ngan pinky thingy ni..

aTy _faRed~ said...

sonok nyer...!!! anyway.. tahniah.. n betuL.. Lelaki atau perempuan tu dah jatuh no 2.. yang 1st n paLing penting..baby mesti sihat...:) baby gurL boLeh pakai baju cute2...!! suker....

ally said...

aty: betul2..gender bukan kepentingan..hehe..plg penting dia sihat..baby gal leh pakai cantik2..baby boy leh pakai encem2..hehe