Sunday, July 11, 2010

7 comments 3:40 PM

6 hari lagi

Posted by ally - Filed under
Hari ni plan nak pulun wat hantaran..ingat x sy pernah kata nak bunjut2 je hantaran sy? Konon2 nak wat gaya hamper..hehe..mls nak layan..



Kemudian la sy update k..misi hari ni nak g cr kayu eh, nak g cr papan..


Nak buat ape?


Tunggguuuu...


Hihi..


Oh ya, ni sy ada wat tentatif majlis nikah sy..ape lg ek yg perlu di tambah?


Silakan la bgtau sy ek..nak bg tentatif ni kat OP, mak andam, kwn2, makcik2 n peringatan utk sy juga..rs nak tampal je tentatif ni nt kat umah sy tu..so, sume org leh menepati masa..tau2 je la if nikah sebelah mlm ni, takut meleret2 sampai sume guest ngantuk sudah...hehe..



Tentatif Majlis Nikah, 17 Julai 2010


8.00pm: ketibaan tetamu + rombongan en.becominghubby


8.30pm: khutbah +akad nikah + taklik+modul sakinah+penyerahan mas kahwin+sujud syukur+ batal air sembahyang+ etc (maybe pic with FIL + rombongan)


9.30pm: majlis makan2


10.30pm: majlis bersurai


11.00pm: posing2 bersama family,kwn2, gedix2..haha..


Enquiries:


1. Ok x flow ni?


2. Patut ke sy ikut rombongan pihak lelaki g mkn? Haha..enterframe sungguh..masa majlis kwn sy, irda (org jhr gak nih), after nikah (pon sebelah mlm juga), dia x join hubby n FIL dia g mkn, dia syok2 bergambo sakan kat dlm umah..hehe..sebenarnya mcm mn ek?


3. Sujud syukur wat lepas penyerahan mas kahwin kan? Atau bole x lepas2 tu sume br wat? Sy pnh baca yg sujud syukur ni bole je wat bila2 ms, so, x terikat la dgn MESTI buat sebaik akad di jalankan..oh, camana ek..


4. Sy nak tgk akad nikah tu, so, sebaik saja semua org dah duduk, sy igt nak keluar duk kat tempat yg disediakan (budget ko glemer la..haha)..x nak la ddk bilik je..proper ke mcm tu? Ke duk je kat bilik? Walaupun sy x de pelamin mini, tp sy nak juga duk kat luar tu..mau dgr en.becominghubby melafazkan akad itu..so, sy plan mau setup tempat duduk sy nt, of coz la kwn2 sy kene ddk dekat ngan sy..mereka semua adalah pengapit sy..ewah..


5. Ada tips menahan sebak @ nangis x? Haha..sy ni seorang yg ‘gembeng’..itu word jawa ye..means kuat nangis..haha..ckit2 nangis..

Ally: seram sejuk den..mcm den pulok yg nak akad nye..haha..en.becominghubby kata, dia dah mula rs cuak...hehe..suke2..

7 comments:

HeLena said...

ally...i pun cuak bila bc entry u hihi...mcm aku lak nak kawen kan...

dyah07 said...

aii ally..anyway congratulations...!tingat time pngalaman saya last mmoth..anyway hari nih genap kami sebulan disatukan n bermula episod PJJ buat kami..(kita nih cam sama je kn?by the way saya pon org bt pahat gak..)hmm...u dun gabra2 kay...cool je..i'allah sume akn bjalan lncar...
1. utk sujud syukur pada saya boleh bila2 masa...time pas semayang tuh boleh gak wat sujud syukur tuh...tuh apa yg saya tahula...
2. saya rasa nk xder masalh kalau awk nk kluar, coz kebiasaanya pak imam akn panggil pengatin perempuan masa nk akad nikah tuh...coz pas tuh baca taklik kan..standbykan org yg senior(mkcik2 ke) utk bawa awk kuar..so may be nmpak la proper sket kn..sume may be ada protokolnya ada usherernya..hee!tuh pndangan saya la..heee!

@ty_farEd said...

oowwhhhhh...6-5 hari lagi nak kawen..besh nyer..!!!! huhu~mesti ngah sangat bz kan.. chaiyuk..!! n hope sumer nyer bejalan lancar key.. :)

ally said...

ira:hehe..meh r cuak sesama ngan ak..ngeee...serammmmmmmmmmmmmmmmmmmmm beb!

dyah07:wah..pengantin baru nih..hehe..selamat pengantin baru dear!pjj juga? hehe....sm2 la kita menabahkan diri..thank2 utk sume jwpn2 tu..pengalaman sendiri ek?

@ty_farEd:bestnya? hua..takuttttttttttttttttttttttla..hehe..doakan sumenya baik2 k..tq!

farahfatihah said...

wahhh nak tiba dah hari kamu =)..jgn gembeng yer heheh

Nurulhuda|Adlie said...

omg! i akan rasa yg sama soon, huhu.. serious, u ni seriau kan i jugak tau.. but anyway, tips untuk calm tu kene kuatkan mental la, i mean just fikir yg gembira, as in yay! kita dah jadi wife, kita dah kawin n yug best2 je.. so maybe boleh distract from sedih2?

ally said...

huda:hehe..thanks dear..hihi..btl2 kene igt yg gumbira2..kalo igt sedey2 nt mesti ngs..tp tah bole ke x lah..hehe..