Wednesday, July 7, 2010

8 comments 5:31 PM

mahukah mereka dtg?

Posted by ally - Filed under
ini adalah entry emosi ya..

sepanjang persekolahan sy, sy mmg tdk mempunyai kwn2 rapat..sumenya adalah kwn2 biasa saja...
okeh..
tipu..

sekolah rendah xde kwn rapat, pasal sy sombong..haha..agaknya la..ms tu jd seorg ketua darjah n pengawas sek yg giler kuasa..jd sume org x suke..haha..tp ms darjah 4, sy ada sorg kwn baik, nm nya siti norfarhana.bt...(x igt)..orgnya kecik molek..tp beliau pindah sek ms darjah 5..ye, sy tersangat sedey..xtau la knp..maybe masa tu kami sgt rapat, mkn sm2..belajar sama2..saling bersaing dlm pelajaran, namun x pnh rs dengki2 ya..oh god, mana dia skrg ek..

sekolah menengah ms form 1-3, sy sek tigs..sume perempuan..sy jd otai ckit sek sini..hehe..mula rs depress psl sume pandai2..n depress juga coz first time duk hostel..haha..kat sini xde kwn baik..cume kwn yg masih sy igt ialah ima, suzie, syanie, aqeen n ramai juga..thanks to friendster & facebook..kerana medium2 ini, maka berjumpa la kami di alam maya..ewah..

then, tkr sek ms form 4-5..masuk lak sek campur..kezutan budaya di situ..sy bertukar perangai dgn sgt drastik..dr seorg yg ceria2, happy go lucky kepada seorang yg pendiam, n lonely..i'm the stone cold..haha..
mcm x pcy bila igt2 balik..ye, sy x suke sekolah ni pasal sy nmpk sgt bodoh..cuma ye la, kerana medium fb juga sy bertemu mereka...seorg je yg sy x jumpa..maybe dia xde  fb, rozita md isa atau lebih di kenali as ujie..sy rindu dia..walaupun dulu dia terpaksa baik ngan sy (hati dia baik okeh), sy sgt menghargainya..emm..dgr2 nak khwn dah bln 10 ni..akan ku gempur..byk suke duka kami share..sbb kami sm2 adalah org susah, so, mmg bole saling bercerita..sy x pnh kisah psl dia terpaksa kawan dgn sy atau ape pun, sbb sy tau dia baik walaupun luaran nmpk ganas..hehe..rindu2..

zaman2 universiti lak, sy ramai kwn baik..seronok..=) life yg paling sy suke adalah zaman2 belajar d univ..ramai juga yg kt zaman sekolah adalah plg best, tp tdk bagi sy..

sy paling2 baik DULU dgn anim..tp ntah lah..xtau mn silapnya atau mungkin juga adalah kesilapan sy sendiri, kami seperti lost contact..sy xtau mn dia..ape dia buat..ape perkembangan terbaru dia..sedangkan selalu juga sy msg2 dia, tny khabar..emm..mungkin dia terlalu busy..

sy akui, dgn kehidupan selepas belajar yg penuh dgn tggjwb, kdg2 kita terpaksa mengabaikan kwn2..tp pcy la, sy sedikit pun tdk pernah bermaksud begitu..tp dek kerana sudah terikat dgn tggkwb, sedikit sebanyak, ms2 bersama kwn2 tdk pernah ada..

MAAF atas segala2nya..

sy tau sy tidaklah seorang kwn yg baik, tp sy masih cuba utk menjadi yg terbaik...amin..

untuk mereka2 yg tersayang:

to ct norfarhana: ingat lg x kita saling berutus surat, memberi kata2 perangsang walaupun kita sekelas..hihi..

to ujie: ingat x kita hampir2 nak di kejar anjing masa kita balik ke sekolah? kita lari bw beg balik kg tu sambil pegang pelbagai plastik makanan..

to anim:ingat lagi x dulu kita pnh sama2 hempas pulas keje cr duit nak bayar yuran kala sume org sibuk bercuti sem?=)

to shazzy: ingat lg x masa kita sambut raya sama2..hehe..first time ry ngan kwn time ak giler study x nak balik raya pasal tarikh exam betul2 lepas ct ry..=)

to dedek: ingat lagi x kita selalu redah ujan panas sama2, kita jatuh motor kat care4 tanpa ape2 sebab, kita jatuh motor kat simpang masuk idaman?hihi..

to nana: ingat lg x mcm mn ko berada di samping ak ketika ak  stress + nanges2 wat final project ms diploma dulu?

kak mas: ingat lagi x time ronggeng ke umah kak mas buat kali pertama..sakit bdn naik bas kilang seat tegak itu..hehe..

ira: ingat lg x ira masa kita jumpa kat kuantan..kita dok lepak2 kat luar kuantan prade sambil kutuk2 org..haha..teruk sggh kita..

emmm..ramainya kawan2 baik sy..sy sgt menghargai kalian..

sesungguhnya, saya mahu mereka di sisi sy di hari itu..=)

ally: sekadar menyebut beberapa nama..ramai lagi kwn2 sy yg tersyg..tercinta..terkasih..

8 comments:

norhanifah said...

so sweet sal..=)..msti la ingt..parut d kaki sbgai bukti..isi jari kaki ku dh la kureng b4 jatuh kt idaman 2..bile kne lg,btambah2 la kureng nye isi jari kaki ku...hehehehe

HeLena said...

haha mst la igt...aku korbankan reunion sklh aku sbb nk g lpk2 ngn ko..tym tue blk ktn naik bus dgn ko..tym tue gak ko kn demam campak..naik cuti,aku lak kena demam campak.. :)
insyaAllah dear aku akan dtg..

~ thalhazlin ~ said...

ally. baca ur entry ni. saya teringat kawan2 masa time gile2 time sekolah dulu. turut rindu mereka! hu
apapun, kelakar la kenangan2 awak. hee. esp masa awak tengah kene kejar anjing. haha! kite tengah bayangkan korang berlari sambil pegang plastik makanan.hee ;p

cerita-gadis-ini said...

sal..terharunye name aku ade dlm ni..anyway..aku sgt ingat peristiwa tu..ms tu ko sgt depress and aku sgt fhm keadaan ko ms tu..xpela..benda lepas kn?skang ko pun dh berjaya...tetibe rindu kenangan kite ms kite dok sm2 kat idaman ms dip dl..

mas said...

alahi bakal pengantin ni..emo2 lak dia...xmo3..anggap je mereka sumer akan dtg..so,awk xdela nk sdey2 hokkay ;)

ally said...

dedek: haha..ak mimpi ko weh before tulis entry ni..mimpi time jatuh kat idaman tu la..haha..bgn2 skt bdn..sorok2 sikit jari kaki ko tu..tp la ni dah x bw mtr dah..

ira: haha..betul2..giler la..ak pembawa penyakit berjangkit..hihi

thalha: aisey, mmg burok beno rupa kami kene kejar ngan anjing..alangkah bestnya kalo kami yg kejar mereka...haha..

nana: yup, benda dah lepas..n thanks a lot na for b there..*hugs*

kak mas:hehe..entry emo nak tgglkan zaman bujang..haha

farahfatihah said...

waaaaa entry ni mmg emosi tau...ai yg baca pun ikut terusik..teringt pasal kawn2 lama

ally said...

farah: yup..mmg terigt kwn2 lm..rs sedey coz dulu rapat, tp sejak2 msg2 sudah ada karier ni, ms bersama pon dah jrg2 n lgsg xde..sedey