Saturday, July 10, 2010

5 comments 3:38 PM

7 hari lagi

Posted by ally - Filed under
Dup..dup..dup...



Hihi..kalo ikut schedule, entry ini di publish hari sabtu, 10 Julai 2010..7 days 2 go...wahaha..


Mcm pcy..


Rs mcm baru je g wedding kak mas, has n lin..n now july already..


Perasaan..


Ye..


Sudah dup..dup..dap..dap..haha


Tah ape2 punya perasaan la..


Risau semuanya..


Plg risau soal keselamatan en.becominghubby..kerjanya yg selalu travel n most of his time on the road, tu la yg membuatkan sy selalu kerisauan..ape yg bole di buat hanya mendoakan keselamatan beliau..=)


Hari ini, suppose sy menyiapkan saki baki kuih bakawali yg masih belum siap..will update later resipinya k..=) yg ni mak long st ajar sekejap je, then sy uli la sendiri..tp bukan sy yg goreng coz, takut kene minyak panas di kala majlis nak dekat..so, adik sy la yg kene tlg goreng..sy Cuma uli n wat keje2 lain yg x melibatkan minyak pns..hihi..lgpun mak x bg..dulu ms risik, tgn sy kene air panas..(kes berangan kot ni..hehe..) pastu ms tunang lak kene minyak panas (terpercik) masa goreng ayam, betul2 kat bwh mata..so, mmg ada bekas di situ ketika tunang..so, kini sy mengambil pendekatan selamat menjauhkan diri dr minyak panas juga air panas..haha..ceh, ingat ko bos ye? Hihi..


Minggu ni juga, start pasang langsir di bilik sy..haih..tah mcm mn tah rp nya nt..harap2 ok la..sy x cat bilik pun..biarkan berkaler putih je..lgpun lebih selesa bilik kaler putih je..Cuma ada sikit comot, huh, yg tu kene makeup ckit..xpe la x kisah..nt dah pasang lgsr dah x nmpk dh..hihi..before psg langsir kene lap tingkap dulu okeh..kang dr luar nmpk blk pengantin itu penuh ngan habuk2..maklum saja la, sy ni rajin orgnya..


Ape lagi nak wat ek..goodies bag pon will settle minggu ni..n minggu ni gak g shopping bhn2 rempah..shopping ngan tukang msk la..sy bukan tau pon nak beli brpe byk, nak budget2 pon xtau..so, bw je lah tkg msk tu g shopping..


Ada juga pertukaran saat2 akhir..hehe..mula2 xde nak bg berkat@nasi, tp last2 abah kt tkg msk ni sanggup masakkan n org rewang leh tlg packing, so, go on with the berkat..tp just utk tetamu lelaki..tetamu perempuan akan dpt kuih yg sy wat ni (nak promote juga..hihi) n tumpi yg mak wat..n ada juga mknan lain, sume mknan ye..hihi..itu lebih molek rsnya..


Ape yg sy harapkan agar mknan ketika hari majlis nt, sedap..hihi..hrp2 la x membazir..


Skrg ni kat jhr asyik ujan je..kdg2 berlarutan dr pg ke mlm..sy pon risau..risau juga kalo xde guest dtg ke..ye la, kat area2 kg ni, pergerakan mereka lebih kpd penggunaan motor..motosikal k, bkn motorbot ke motokar ke..so, bila hr ujan tu, kebarangkalian utk tdk hadir itu tinggi jua..


Okeh, jgn pk negative..doa yg baik2 saja k..mudah2an hari majlis sy nt (Nkh & sanding), cuaca akan sentiasa menyebelahi kami..amin..amin..

Ally: ramai colleague x pcy sy nak khwn, siap terperanjat lh..hihi...ada yg igt sy lom berpunya..ada juga yg igt sy lom bertunang..hish mereka2 ini, sy mmg na khwn dah, hish2..

5 comments:

SHAZ D MAFIA said...

MA.. ENTRY KO KALI NI KLAKOR LAAA.. AYT2 NYE MCM DLM BUKU "KARIPAP2 CINTA".. HAHAHA~~ I LIKE!!

PE2 PON MA, KO XYAH LE RISO YG BKN2 K.. HUZAI AKN SLMT D BWH LINDUNGAN YG ESA. KO TERUSKAN BDOA K.. JGN RISO2..

YG BAB TETAMU TU, KO XYAH PK.. AKU KAN ADA.. AKU LEY TLG HABISKAN LAUK-PAUK D UMH KO TUU.. HAK3!! BEST3!! ALAA, KO GAK CKP KAT AKU RI TU.. MENGHADIRI WALIMAH TU WAJIB KALO DAH D JMPUT.. SO NO WORRIES K..

AKU PON DUP DAP DUP DAP MCM KO GAK MA.. AKU DAH EXCITED GILER2 NI NK P MJLS KO. YE LA, MY BESTFREN NK KAWEN LE KATAKAN.. WOOHOO~~ AKU AKN CUBA JD CAMERAMAN BERJAYA UTK KO!! WOOT WOOT~~

NIWAYS, AKU HRP KO XDELE NK PK YG NGAROT2 WAT PENIN PALO KO JE.. NGEE~~ TENANGKAN ATY KO.. SENYUM SLALU.. TGK MCM AKU, MUDE SLALU.. HAK3!!

C U IN 7 DAYS TIME.. AKU DAH D SUBANG NI.. HUHUHU.. C U WHEN I C U~~ LOVE U!!

my note said...

7 hari lagi... dh terasa debaran nye kak ally kan..., cakap pasal langsir wani x pasang lagi... bilik dlm proses kemas2..., huhuhuhuuhu.. penyakit panik dh dtg.. hhuhuhuhu....

Nurulhuda|Adlie said...

serammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! sorry overeact.. :) sebab i rasa mcm ni sekarang..

Nad Nazira said...

ally..seminggu je lagi? kenduri kat Batu Pahat ke ni?? gud luck for ur prep..hehe..kuih bakawali??


kalau raye berebut kitorang yang cucu-cucu ni nak bawak balik kuih ni. nenek nad dah tua sekarang dah tak larat nak buat banayk2..dulu kecik2 bleh muntah makan kuih ni..nenek buat macam kerepek..ade je sepanjang mase..now..susahnyee..dulu kalau cite pasal kuih bakawali mesti nak tersalah sebut kuih rajawali. huhu.


ade lagi satu kuih orang banjar name die tutuli..hehe..

ally said...

shaz: makasih byk2 dear..waiting 4 u too..hihi..u know me..i dah start kelam kabut..haha..tu dia..dulu bukan main relax je..hehe...

wani: hehe..take a deep breath dear..ewah..pandai je nasihatkan org je i ni..haha..well, best juga kan rs panik2 mcm ni..

huda: hehe..me too..serammmmmm..hehe..tp xtau ape nak di seramkan..hope sume flow ngan baiknya..=)

nad: yup..kenduri kat bp..meh2 dtg..hehe..sy suka sgt kuih bakawali tu..tp kalo mkn byk2 cepat muak..hehe..n sng sgt buatnya..i do wonder, apekah kuih tutuli itu...mcm menarik je kuih tu nad..x pnh dgr juga..