Wednesday, June 23, 2010

11 comments 10:22 AM

hargailah sebelum terlewat

Posted by ally - Filed under
entry ni amik dr FB kwn sy, apis..sgt touching..xtau mn dia dpt, tp nak selitkan juga utk renungan sume..

Jika seorang isteri menangis dihadapanmu,

itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi…
Jika kau memegang tangannya saat dia menangis,
dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu...
Jika kau membiarkannya pergi,
dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!


Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah,
kecuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!


Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah,
hanya jika dia sangat menyayangimu.
Dia akan menurunkan rasa EGOnya.

Wahai suami2,
jika seorang isteri pernah menangis karenamu,
tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.
Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat
kau terperuk terlalu dalam …


Wahai suami2,
jika seorang isteri menangis keranamu,
tolong jangan menyia-nyiakannya. ..
Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.


Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu...
Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT
yang dirasakannya keranamu ?


Apakah keistimewaan perempuan ini?
Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..
TUTUR katanya merupakan KEBENARAN...
SENYUMANnya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya...
PELUKAN & CIUMANnya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya...


Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..
Dia TERHARU, MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya. ..
Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHANnya. ..
Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN...
Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..
TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.


Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI kerana 1 hal…
Bahawa “Betapa BERHARGAnya dia”…


Sebarkan ini ke SELURUH ISTERI2 yg soleha dan SUAMI2 yang kamu kenal
agar mereka tidak lupa bahwa ISTERI mereka begitu BERHARGA… dan sangat BERHARGA.
 
ally: kerana wanita adalah terlalu berharga..=)

11 comments:

Fiza Z. Abidin said...

nice...i amik paste kat my blog jugak yer ;)

Diebalychouzz said...

syahdunye... rasa touching sangat baca ni.. saya nak copy nak hantar email ke tunang saya yea.. :)
nak die tahu betapa ikhlasnya saya pada dia..

ally said...

Fiza Z. Abidin: silakan2..sebar2kan lah ek..hihi..

Diebalychouzz: touching kan..best antar kat hubby n tng..biar dia pon rs touching juga..=)

mysarah said...

tersentuh bila baca ni :')

salam kenal :)

ally said...

mysarah: sebar2kan la ek..=) salam kenal juga!

iedayah said...

wah,,syahdunye..

harzharun said...

dear...bila my hubby gosok blakang i n peluk i bila i nangis, i rs mkin nak nangis la...tharu lebey la plak...hahaha

ally said...

iedayah: jgn ngs solo2 lak ek..=)

harzharun: makin terharu la pulak ek? hihi..xpe2,kan best di peluk2..haha..ckp mcm org dah khwn lak sy..

farahfatihah said...

wahhhh kena bg kat bakal suami ni huhu

my note said...

kak ally... nk copy n paste kat blog wani leh x....

ally said...

wani: bole2..sila la amik..hehe..bg en.tng bc juga ye..hehe