Sunday, June 20, 2010

0 comments 11:52 AM

story 3: wedding @ kota bharu

Posted by ally - Filed under
3 Jun 2010

sy naik bas ke kota bharu kul brape ek..lupe sudah..haha....again..to kelantan 2 times in 1 month..hihi..suke la sgt..hihi..

4 Jun 2010

sampai kol 6 pagi kat kota bharu n bakal pengantin (at that time masih bakal la)...

sempat juga mkn nasi kerabu (request kat kak mas nih, nak ns kerabu gak..ffuuuhh..sedap..terbaek..) pastu sempat juga melelapkan mata jap dlm bilik pengantin..ni ms tdo, bilik ni lom makeup2 lagi..lom tkr cadar pon lagi..

then, dah puas rehat2, duduk kat hall, perhati mak andam psg pelamin..panas sgt2 kat kelantan nih...dok asyik minum air je...

ni la pemainnya..


ni lak bilik pengantin yg sudah siap di make up..




dan sy adalah pengapit yg berdedikasi..siap iron baju2 pengantin tau (promote2..sape nak guna khidmat ku ini..sila la bgtau ya..) baju pengantin ni mmg kene iron sendiri ek..bukan mak andam ke yg ptt nya ironkan..ye la..kot2 masa iron tu kita terosakkan ke..x ke naya..hihi


bersambung pula dgn aktiviti2 masukkan telur ke dlm bunga telur gantung..byk tau nak wat nih..mujur ada pembantu2 import dr KL n penang..


n presenting shazzy, my bff yg tlg jhtkan manik kat alas dulang sy..


ni la the pengantin of the day..=) kak masniza..


ni after nikah..nikah kat masjid depan umah je..


me as pengapit gedix..saja x pakai spek pasai nak pki contact lens..konon nak effect mata besar..hihi..padahal bukan nmpk pon kalo dm gambo mt ini beso atau kecil...


and, i like this signage..ayah pengantin yg wat..mcm ada 2 pengantin kan? yg kiri tu nama ayah n umi pengantin, yg kanan tu nm pasangan pengantin..masa ni ada 1 majlis lain yg berdekatan ngan umah kak mas..


masa utk kak mas bersanding2an..dia memilih songket oren..wow..warna yg agak bright kan>tp okey je sy tgk..




okeh..cukup la review utk kali ini..penat lak nak tgk gambo yg byk2 ni..hihi...

sy balik ptg tu juga...naik bas ke kuala terengganu utk jumpe en.tng terchenta..ewah..dia ada kat ganu ms tu..g majlis kwn dia yg juga kwn sy..kami berpecah ke majlis msg2..kak mas is also her classmates..so, fair la kan..kami dapat hadir walau terpaksa separate..seronok juga berjanji temu di kuala terengganu walau pun cuma kat stesen bas..dr KT kami balik ke BP..en.tng dtg ke umah sy pulak sebelum fly to labuan on 8 june.

br berapa hari x jumpa, again, sy sudah pun mula  rindu sume2 tu..=)

ally: byk amik berkat g kenduri kahwin ni..=)

0 comments: