Tuesday, June 22, 2010

17 comments 4:44 PM

wedding wedges

Posted by ally - Filed under
masa sgt suntuk..dan sy masih belum menemui wedges idaman..

knp nak pakai wedges ms bersanding?

okeh, sy bukan la seorg yg biasa pakai heel..kdg2 pakai selipar pon leh tersadung2..n kasut yg bridal sediakan adalah tinggi okeh..

ye, di akui, baju sy mmg lawa if pakai heel 2'' ke ats..

tp perlu juga la di sesuaikan dgn keadaan..

saya x biasa..

lagipun ketinggian sy n en.tng x byk beza..

so, x nak la en.tng pon tenggelam semata2 nak bg sy cantik..

no..no..no..

so, sy berusaha mencari wedges yg bersesuai..

tp masih belum berjumpa..

mau cr yg seperti ini

atau pun seperti ini



atau yg mcm ni..



dgn masa yg suntuk ini, sy cuma terjumpa design seperti gambar yg ke-3..adakah ok if bersanding guna wedges sebegini? ramai yg kata better guna kasut yg bertutup jari2 kaki..alamak hai..itu la yg ssh tu..sy sgt x suke..nt kaki sibukla berebut2 nak melecet2..kalo bole sy nak cr kasut yg akan sy guna after wedding..

ally: alah membeli menang memakai..

17 comments:

my note said...

erm, susah jugak 2.., tp kena ikut jugak pada keinginan kak ally sendiri..., klu kak ally rasa no 3 2 leh guna untuk jangka masa yg lama, is ok.. beside cantik jugak.. tp klu leh dpt wedge yg bertutup kat depan lagi best sbb leh guna untuk g off....x gitu..

Fiza Z. Abidin said...

dear...choose the right shoes that you rasa selesa & easy nak guna :). Memang kalau pakai heels nampak seksi & cantik tp kalau xselesa pn xbleh kan.

For me, the 3rd one tu pun cantik jugak..dah pakai dengan baju nanti nampak cantik lah tu..

Good luck dear..

SHAZ D MAFIA said...

MAMA..
AKU RASE LA, YG GMBO KE-3 TU MCM XSESUAI LA MA.. GMBO YG KE-2 TU BETTER SKIT.. NMPK SKIT MCM ORG NK KAWEN.. YG KE-3 MCM NK P MKN KENDURI LEY LAA.. HEHEHE..
TP SIYES MA. AKU BAB2 CENGGINI, AKU ADA MATA SKIT LAA.. HUHUHU.. WPON X BTUTUP, TP D LOOKS R BETTER 4 MY EYES.. HEHEHE..

^fafau^chipshana said...

ally, yg no 2 adalah superb!kite sukee~

L said...

el suke nampak jari2 sebab baru nampak kaki berinai :p

no 1 kurang sesuai. nanti time berjalan tak cantekla dear. ambik yang tinggi sket. bile tinggi, automatic badan akan berjalan secara tegak. baru cantek.. just my 2 cents ;-)

ally said...

wani: keinginan tu penting gak kan..tp nak juga reasonable utk wedding..hehe..sempat ke x lah mencari ni..

Fiza Z.Abidin: tu la..nak juga kasut yg selesa di pakai..x nak kemudian hari terseksa semata2 nak cantik..i tkt jatuh u..kang x psl2 jd moment utk di kenang sepanjang hidup n jd bahan lak nt..btw, thank ya..

shazzy: hua..i belum jumpa lg kasut seperti no.2..nak cr mn tah..pakai selipar je bole?haha..

fafau: yup..cantik kan..lovely sgt..=)

L: thanks dear..mmg kene amik tinggi sikit, tp x tinggi sgt..hihi..bole gitu ek.. kalo bole mmg nak nmpk kan jari kaki coz nak inai byk2..hihi, tp kaki i tdk la selawa mn..thanks!

HeLena said...

ally....i xsetuju sgt kl pilih yg no 3...btul ckp shaz,2 mcm org nk g knduri kawen jea...try cari yg tertutup and selesa 4u...semoga berjaya...beli on9 ker...

ally said...

ira: hihi..no3 tu je ygi jumpa n kaler gray..yg lain lom jumpa lg..nak yg no2 tu..lovely nya..hihi

missbutterfly said...

yg stuart weitzman tu def santek! sbb harganya cantek!!hehehe

ally said...

missbutterfly: hihi..yup harganya sgt la cantek..hihi

puan rocker said...

dear in my opinion u ikut je mana yg u selesa coz u akan constantly nak berjalan sini sana utk tempoh masa yg lama. and kalau nmpk jari pun takpe. nmpk sikit jari kaki berinai bagai tu. gud luck k on finding ur wedding shoes. ;)

ally said...

aim@puan rocker: ok ke ek nmpk jari..hihi..nak mcm tu..tp ye la, mak andam lak x setuju..mcm tau je kaki i x lawa..haha

puan rocker said...

then u pakai la peep toe dear. nmpk jari dpn yet kaki u covered. so its a win2 situation. :)

♥ balkidz_hunny ♥ said...

ally dearie, i kawen pon pakai wedges sebab i mmg tak suke pakai heels n sewaktu dgn nya..
kalo bleh mase sanding i nak pakai kasut crocs or ipanema je..hikhik..
tp, wedges ok je dear..
ehh..try cari kat sogo..i pon beli kat sane, NYC..murah pun murah..
leh pakai lagi sekarang!
ape yg penting keselesaan u as a bride!!

ally said...

aim: peep toe pon masih dlm pertimbangan..br juga mencari ni..lom fully struggle lg..ujung mggu ni kene dptkan juga..so, leh la kai ni biasa dgnnya..practice jln2..hihi..tq for suggestion dear..

balkidz_hunny: waaa..sogo tu jauh..i dah kene kuarantin oleh parents..leh g area bp je..terhad sudah..

SHAZ D MAFIA said...

MAMA!! KO JGN NK MEPEK PAKAI SELIPAR JEPUN LAK EKK.. AKU STARLITE DAHI KO NNT.. ISHH!! XSNONOH TOL!!
~AKU NK TLG CARIKAN PON, MCM XLOGIC JE.. LAIN CITARASA SEPASAL, LAIN MATA SEPASAL LG.. HAHAHA~~

ally said...

shazzy: haha..kain baju ku labuh yg amat2..haha...x nmpk nye kalo ak pakai selipar..haha..*dush..dush*..mak ak pon leh flying kick kat ak nt..haha..
~nak tlg cr kan? baik tok sah..dah byk nyusahkan ko la ni~