Friday, June 25, 2010

6 comments 11:20 AM

perihal kek

Posted by ally - Filed under
yg ni memang la nak kene penampar kat diri sendiri..

hihi
pasalnya sgt2 la terlupe
then, bila bincang2 ngan mak, dia suggest kan pulut kuning..
wow tradisi juga kan..ok x ek?

wah..tetiba lapar pulak..
mcm farah pnh tulis kat sini, pasal pulut kng vs kek..

sy biasa tempah kek di sini, kat kak alice...
malangnya beliau telah gantung apron coz menumpukan pada pembuatan cookies raya..
god..
sy mmg x aware lgsg yg tarikh2 sy kahwin tu adalah tarikh2 org dah sibuk wat sample2 kuih raya..
sedey x dpt tempah kat dia..
sedangkan sy sgt2 mengkagumi hasil keje beliau..
xpe la
xde rezeki..
but then, sy terjumpa web youngbakers..
walaupun x de contoh kek fondant yg kak suraya ni buat coz i think dia masih baru lagi..
tp x pe lah..
at least ada juga kek..
sy lebih prefer order kak di sekitar bt pht sj.
ini adalah kerana, kalo order luar dr bp, sy sendiri yg kene g pick up...ini adalah susah lantaran perintah berkurung sudah berkuatkuasa..jd plg penting adalah redha..kalo kita redha n juga bersyukur insyaAllah, sumenya jd baik..amin..amin..amin ya rabbal alamin..
sedeynya..

okeh sedap kan hati sudah..
asalkan kek sedap sudah..x perlu juga yg fondant2 pslnya lg mhl juga x sedap..haha..muke je cantik ok..

paling penting sy kahwin..

yeay..

*mood sedapkan hati*





(sedapnya..rich in fruits..suke2)

(sgt sedap..yummy..)

(walaupun kek besday je, tp leh juga wat utk wedding..kan..kan?)

(fuh..mmg kaya ngan buah masam..tp sy suke..)

okey la berangan je tu..sy x kisah pon kek jns ape pon..yg pasti ada la juga kek utk aksi wajib suap2..haha..xde pon, suap pulut je la..haha..x salah pon..

ally: okey kot amik package kek ngan kak suraya..rm170 for 7" steam buttercream cake n 30 pieces cupcakes..ke mahal?

6 comments:

@ty_farEd said...

cake choc yang ade fruit banyak2 tu sangat cantik...!! siyes..i tak ley tahan tengok.. yang Last tu pon i suker jugak..!!!

ZARA said...

tak tau lah mahal ke murah... tapi the sound of it buat terliur...

rm170 for 7" steam buttercream cake n 30 pieces cupcakes

yum yum

farahfatihah said...

dear, rasanya fara amik dua2..kek n pulut huhu tamak kan? hehehe xda lah..pulut tu wt pas nikah

ally said...

@ty_farEd: betul tu..yummy kan..rs nak juga mkn kek sekarang...sdpnya..okeh..terliur sudah..

ZARA: hehe..tu la..i pon x pasti murah ke mhl..tp sbb dah tempah n byr deposit, so, terima je lah..misi gemukkan bdn..hehe..

farah: sy wat 2,2 time sanding..giler tamak..haha..nikah x sempat kot nak ptg2 ni..hihi..tp bole juga kan wat pas nikah..nak tny kat mak la nt..tq bg idea!

cerita-gadis-ini said...

ally..ni sugesstion aku.pulut kuning is traditional n the best..!!...ko g tgk kat encik google yg mcm2 hiasan pulut kuning..santek...

amElyn said...

hi dear!
ur wedding date dah dekat ke???
1stly, congrats!!
i baru jumpa ur blog.feel free to dropping by k dear..n share some info n tips!
sangat terliur tgk sume cake2 tersebut!! hehee.
i link u btw! xx