Saturday, June 19, 2010

2 comments 11:00 AM

story 2: misi @ klang & s.a

Posted by ally - Filed under ,
selepas balik dr krai, sy dgn jayanya meneruskan perjalanan ke klang..mau bertemu en.tng utk settle sume hal2 tertunggak..haha..eh, ayat mcm pelik sikit..patutnya tertunda kot..emm..bole la..janji phm sudah..=)

g naik bas je..pasalnya sgt menat nak drive..n en.tng juga x bg drive..so, dgn gigihnya menaiki bas..

turun di s.a je..coz, dia ada hal di s.a..ffuuuuuhhhh..lamanya x turun s.a..sebelum ni kerap turun klang..itupun asyik sesat je..mau x sesat, jln kat klang tu mmg sedang di baik pulih, di tokok tambah n sewaktu dgn nya..sgt mencabar kesabaran if nak drive kat situ..

sy sampai petang 31 mei..pagi tu sempat lg g keje..settle kan mn2 yg patut..ceh..dedikasi la sgt..konon nya la...

sampai pon dah ptg.. n sy pon dah penat...so, x g mn2 la mlm tu..dok umah, lipat kad kami (klang) n make up kad kami (bt pht)..

sy cume ralat sikit la..bukan sy je..en.tng pon ralat sikit pasalnya nama sy printing kat kad pihak en.tng adalah salah..walaupon cuma typo error, tp, itu kan nama...emm..terasa sikit di situ..suppose to be SALIANA, turns out SALINA..but, sy mls la nak amik kisah..x tampal ape2 pon nak betulkan..mls n xde mud..bole x..emm..xpe la..asalkan org dtg nt sudah..

esoknya, 1 jun..sy kuar dating ngan en.tng..haha..dating ape nya..kami g s.a, jumpa dedek @ my bff..mau amik yasin dr dia..n juga pass kad awal2..dia pengapit, so, kene la bg kad seawal yg bole..ye x dek? then pass juga kad pd kwn2 yg keje di sekitar s.a..relieve rsnya bl dah pass kad..br rs mcm nak khwn..hihi..so, they are the first batch yg dpt kad kahwin yg x spesel ni..sempat juga jumpa ngan pee ( SELAMAT PENGANTIN BARU PEE! pengantin baru 13 jun (nikah), 15 jun (sanding)..waa..x dpt pegi..kene kuarantin di jhr saja)..sempat juga g beli gula..penting woo..brg2 kawalan yg sukar didapati masa kini..

then gerak g OU..mau g cr cincin en.tng di bausch

pastu balik..eh..x lagi..g cr netbook jap..ini kerana laptop en.tng sudah rosak, so, dgn keje2 yg selalu masuk site, vote for netbook coz ringan..hihi..beli vaio sony, brown color..okey kot harganya..tah la..sebab mls nak survey, jd beli je la..then rushing balik (hujan lebat, jln jem, lambat gak sampai klang even kt nak rushing..), coz kami ada appointment ngan bridal..mau fitting baju..

proses fitting yg biasa..baju sume ok..cume longgar sikit..bukan bermakna sy dah kurus sikit, tp..hihi..kurus la kot..hehe..pastu tukar kaler baju utk mlm berinai coz cousin en.tng hr tu dah pakai kaler merah yg kami nak..pk n belek2, tp lom decide lagi nak kaler ape....

patutnya kaler ini..

(source: eha beauty)

tapi, kami sedang mempertimbangkan kaler ini..

(source: cik belle)

emm..pinky nya..hihi..tah sanggup pakai ke x la ek..hihi..kami dah try baju pink tersebut, even design mcm gambo yg merah tu, tp tah ek..nmpk menarik..tp lom pasti lagi..hihi..tp bila tgk pic HM tu, rsnya okey je..xde la, hubby dia lokks 'jambu' pon..hihi...

caman2..lagi sebulan nih, mcm2 kerenah..pilihan kaler kat bridal tu x byk sgt..yg ada cuma pink, merah terang, merah hati, biru n coklat..tp sebab yg ada hr tu cuma pink n coklat, maka nya cuma try 2 ni je..emm..my FMIL suke ngan kaler pink itu..en.tng kata x kisah 9tah ye je x kisah dia tu)..sy pon ok, cuma kaler tu terang sgt..hihi..emmm..

itu je la yg berlaku di klang..xde ape yg menarik pon..sy balik bp, 2 jun..3 jun sy keje..ada kursus lg, so, x leh cuti..mlm tu lak nak naik bas g kota bharu lak..soon, wedding @ kota bharu..

ally: pink...pink..pink...


2 comments:

my note said...

huh bz sungguh kak ally...(jap2 can still call u kak ally, sbb dh biasa la, instead of kak saliana......), xpe, coz wani tgk kerja2 kahwin kak ally tinggal sikit jer...... cuma kena tambah yg mana patut jer... saya plak, entah la, x taw nk ckp apa.. caiyok kak ally

ally said...

my note: hihi..minggu tu mmg minggu yg busy..hihi..bole2..mmg suke di pggl kak ally..=)