Monday, March 8, 2010

25 comments 10:45 AM

andaman batu pahat

Posted by ally - Filed under
xtau nak start mana..lots of things nak story2..hehe..this entry khas utk B2B dari johor especially batu pahat area..ada yg masih lom dpt andaman (mcm sy gak)..so, maybe informasi ini berguna..listed here mana yg i dah survey2 ya..dr perbualan ngan rakan2 juga pengalaman kwn2 mak..n ada juga review sikit mana2 andaman yg sy sendiri pergi survey..emm..tp ada gak yg sy list kat sini, yg saya x g survey pon..mana2 B2B yg pernah guna khidmat2 mereka ni, bole la story2 ya..sy cuma memilih andaman di bt pht sahaja..so, no need for toll or other expenses..selagi bole, mau reduce cost..n sape kata kat bt pht ni xde andaman yg santek2..ada je..if n only if u make many surveying..

ANDAMAN BATU PAHAT
(ewah..dah jadi mcm wartawan lak..hehe)

1. Noraini Andaman
address: 5A, batu 21/2, jln kluang, 83000, BP
contact no: 012-7581257, 019-7744895
description: butik ni lama dah beroperasi..ada sgt byk baju..harga bole la tahan..mostly yg buat majlis kat dewan or hotel, mesti amik package kat butik ni..bole refer sini untuk andaman2 lain..

2. Yats Andaman & Busana Pengantin
address: No.7, jln langkat, tmn indah, 83000, BP
contact no: 013-7563062 (yat), 012-7467026 (mira), 012-7473348 (leeza)
description: ni cawangan ke-2 diorg...hq kat menara bus stand BP (kalo x silap la)..x pnh pun g sini..cume terjumpa their fotopages..kat sini

3. Twin collection
address: No.2, jln langkat, tmn indah, 83000, BP
contact no: 012-6324243 (amy), 019-7401491 (ema), 012-7959288 (azie)
description: refer sini ya..ni pon sy x penah lagi jumpa diorg..tp kwn sy pnh g survey2..mn2 yg x kisah if berurusan ngan golongan 'kakak' ni, bole la ek..suke bj2 diorg, lawa..n kt kwn sy lagi, baju2 kat situ byk pilhan..maybe sy g survey nt..mau cr 1 bj utk outdoor..(berangan je nih)

4. Pesona Andaman Radziah
address: bt 11 1/2, sg lurus, senggarang, BP
contact no: 019-7169414 (kak rudy)
description: andaman ni sy penah g survey ngan kwn sy thn lepas..masa tu sy nak tunang, konon2 nak cr baju tng la..last2 bj tunang wat sendiri je..make up juga sendiri..sgt murah pakej kak rudy ni, pakej tng rm150 je termasuk bj, makeup, accessories, bunga tgn..kalo nak mini pelamin add lagi 100..murah kan? tp saya x amik pon..coz last2 dia ada emergency d KL..mujur tau lama..hehe..sgt ok berurusan ngan kak rudy ni ( masa tu sy pggl mak cik, coz pd pandangan sy, dia sebaya ngan mak sy..dlm 50-an) anak dia pon pandai mengandam juga..tp ms sy jumpa tu dia xde..ooppss..1 lagi..bukan nak kata ape la..tp make up dia terang2 sgt..i don't ever like if kaler lipstik merah menyala..tp mungkin itu dulu la..dia xde byk koleksi gambar2 make up terbaru..masa tu x teringat pulak nak amik gambo baju2 dia..

5. De singgah bridal galery
address: No 1A, Jln raja I, tmn sri raja, pt rj, BP
contact no: 017-7872939 (knowma), 017-7002289 (echal)
description: yg ni i dpt informasi dr syarida . dia amik package dr knowma ni..sy pegi survey ri jumaat lepas..lama juga la bertapak di situ..first thing yg dia ckp, sume requirement yg i nak, cuma utk majlis bertandang..ye la, mmg betul pon...for my side, its very simple event..mmg xde persalinan segala bagai tu coz buat d pihak en.tng..ok je deal ngan dia..x dpt nak tgk byk baju coz sume ada di JB..eh, lupe lak..bridal ni br je bukak last yr..cwgan je..hq di jb..i pon x tny lak address ke ape ke..tp make up dia mmg lawa..sy dpt bayang kan betapa lawanya syarida nt..hehe..plus..baju dia yg cantik tuh..(syarida..i dah tgk dah baju u tu..i bet, u must be beautiful) pni ada cth package2 yg ada.


6. Liza Andaman
address: hehe..xde la pulak..tp atas ckit dr pekan pt raja..kalo dr BP, butik nya sebelah kiri jalan..ada signboard besar tulis LIZA ANDAMAN..
contact no: 013-7058981 (kak liza)
description: ni andaman yg irda pnh guna..dia guna for both majlis..ye la dpt hubby pon org BP juga..so, xde mslh la..kak liza ni ak pnh jumpa 2 kali..first ms majlis irda..second time jumpe last friday gak..before g jumpe knowma..butiknya agak berserabut..maklum la..br lepas majlis kot..masih nak kemas2 juga..bincang2 ok je..sume dia kata bole..hehe..suke la juga..tp..ewah, ada tp lak..bila tgk2 how she deals masa majlis irda, ak riso juga..makeup lawa je..cume ambil masa yg sgt2 la lama..bygkan dr kol 11, irda makeup, pkl 3 ptg baru siap..ramai tetamu x dpt jumpa irda..jenguk pon x bole..so, i'm a little bit unsecure di situ...tp hal2 lain mmg best..layan pic di bwh ya..pic2 sempena majlis irda..


(ni baju baru yg irda pakai..no additional charges tau..untung irda)

(eceh..sy pon nak menyemak juga..hehe..)

7. Firmah Bridal House
address: no 26-1, jalan universiti 1, tmn universiti, pt raja, 83000, BP
contact no: 012-7710729 (ayang), 017-7883404 (fid), 012-7133430 (kak som)
description: butik ni dimiliki oleh 1 family..sume bole make up..n sume lawa2..hehe..br pegi semalam..tu pon sebab adik ak ckp, make up kwn dia ms tng, sgt2 la berseri..so semalam bertapak di butik mereka dkt 3 jam juga..ape yg bole ku kata, package yg di offer sgt reasonable..maybe sy plh yg ini utk majlis sy nt..ape2 pon kene tunggu en.tng balik sini rabu nt, baru la leh decide..mak pon mcm suke je ngan bridal ni..selesa sgt2..(ewah..)..layan package2 diorg kat bwh ni..

juga koleksi baju2 mereka...



abis sudah review saya..ada byk lagi kot andaman kat bp ni..belum masuk lagi yg andaman2 tiada kedai, yg beroperasi di umah..tp dah x larat nak survey dah..haha..rambang mata sy di buatnya..sume ada kelebihan tersendiri..pilihan terletak pd diri kita sendiri..choose the best ya..(pesanan utk diri sendiri)

ally: baju pengantin kan mmg lawa2..hehe..pasal tu la rambang mata

25 comments:

farahfatihah said...

thanksss a lot utk awak yer...
sgt berguna info yg awak bg ni...sbb sy pun tgh mencari2 andaman yg kt pt raja n bp ni..

ally said...

farahfatihah: welcome dear..hehe..byk lg mak andam nih..tp x sempat kot nak survey sume..my mum dah berkenan kat 1 bridal tu..hehe..selamat bookg andaman ya..

+ F.i.e-r.a.z + said...

rajen2 korg survey...hahaha...saya juge malas....sbb terus g satu tempt ajerk...

+ F.i.e-r.a.z + said...

nk gtau...tak pyh g andaman kat twin collection (ahh..jht...) tp mekap die ok...boleh tahan...tp pelamin die mungkin akan menghncurkan awak punye hari besejarah...mcm mjlis tunang saya =(

Nad Nazira said...

armz collection kat simpang 5 meletops gak..pastu ade lagi satu kat peserai..ape tah name kedai tu tapi mak andam tu name die mamajie..ok jugak..nad pinjam duland die mase tunang..

And nad punye mak andam, kak aizam kat banang heights

:P

batu pahat ramai je mak andam..cume pilih je..senang..

ally said...

f.i.e.r.a.z: wah..nsb baik sy x g twins tu..hehe..tkt jd horror je majlisnya..hehe..rajin la sgt survey2 ni..

nad: simpg 5 n peserai tu mcm jauh je dr umah sy..yg kak aizam tu kat banang ye? bole bg address & contact no x nad? (gatai nak g survey lg..hehe)

wawa said...

thks for the info..
i pn mmg tgh cari best pakej yg semuanye meletup kt bp n yg updated(means xnk fesyen lame).klu kite request pelamin bru boleh x ye?

*twin collection mekap xcntik pun.mybe yg 'kakak' cntik kot.sbb i request pempuan mase tu.sib baik cousin i cpt2 100% betulkan.klu x,hancus..terbang 200 for makeup only.huhuhuh..

ally said...

wawa: bole je..tp u kene bawa design yg u nak la..=)..la..yg twins tu makeup x berapa lawa ye? i tgk 'kakak' tu terlebih lawa je..so, i think keje diorg tentu superb..makeup $200? wow, mahalnya..xpe2..makesure kali ni survey betui2..

Fatin Izaty said...

alhamdulillah! Sangat membantu aku yang tengah kelam kabut ni. Nak tahu la, dalam banyak2 andaman ni, mana yang buat pelamin ala2 moden sket? Yang pakai fresh2 flowers? Tahu tak? - Fatin :)

ally said...

fatin izaty: org bp ye?hehe..kebanyakan mak andam yg listed nih, pelamin diorg dah moden2 dah...ni yg sy tgk la..tp yg fresh flower tu x pasti..maybe awk leh try tanya kat de singgah atau noraini andaman..=)

aLeya without maisara said...

masa kite kawen th lepas kat belah suami kat batu pahat guna Liza Andaman tu.

Makeup dia ok, ramai yang suke. Tema warna biru, kalau nak tengok gamba bole tgk kat FB kite..

Sheera said...

ade x package andaman kt bp ni yg skali dgn photographer?

cheQmOomOo said...

sgt suke..sbb mcm xsmpt je nk g butik ms blik kg :(

aZilsah said...

salam

thanks :) good info. i wanna share it on my blog ye? hehe.

tq

Anonymous said...

ada sesapa kenal yanti tak? dulu dia mak andam untuk liza andaman. sekarang dia dah baut sendiri.. kalau sesiapa ada no. contact dia tolong bagi saya ye. emel saya norliza242_nordin@yahoo.com.

lovelycoklat said...

sesiapa nak menempah homemade coklat hantaran,..boleh cuci mata di website http://lovelycoklat66.blogspot.com
harga berpatutan,sedap dan dijamin halal...atau hubungi 0197311735

lovelycoklat said...

menerima tempahan homemade coklat untuk sebarang majlis,untuk hantaran,pertunangan,majlis perkahwinan,dan lain-lain...semestinya sedap dan halal:
http://lovelycoklat66.blogspot.com
0197311735

kami dilovelycoklat sedia membantu

Lydia said...

tenkiu dear bg info andaman ni.lydia pn tgh survery skg nih..rakan2 smua suggest firmahbridal lh..sbb make-up dia cntik..baju pn update..hrmm...

syida senin said...

tenkiu sis. what a valuable info for me.hehheh. but sis tau tak makeup kat mane yg plg nmpak neutral n cantik. sbb i very concern pasal makeup.tkot terover.hehhe. if ade suggestion. kindly inform me kay sis.thanks again. :)

Kak Yam said...

Review yang terbaik untuk pakej andaman di Batu Pahat. Nanti datanglah review khidmat Andaman dan Solekan Kak Yam pulak. Maklumat lanjut di www.bridal2u.com. Kak Yam pernah buka kedai andaman di Arked Mara Parit Raja kalau sesapa pernah ingat. Hubungi kak Yam untuk maklumat lanjut.

Lady WaiLiN said...

apa kata awk cuba andam sedara saya kat pt.yusof..dekat2 semerah..saya amek dgn dia..mmg murah..boleh mintak kurang..FB dia feedahouse..cube tgk2 pelamin up to date

Anonymous said...

to Nad Nazira:boleh sy mntak address n no fon kak aizam x?org ckp makeup kt banang height tu mmg cntek cuma xtau kt mne tmpatnya...plizz

Anonymous said...

to Nad Nazira:boleh sy mntak address n no fon kak aizam?dgr kata,makeup dia cntek tp xtau plak area mne..plizzz

Irzan Samaden said...

Salam..
Saya ada membekalkan kain jubah berbatu untuk dibuat jubah atau baju kurung..

Harga dibawah harga pasaran dan pembelian pada 10 pasang keatas akan mendapat harga yang istimewa..

Sesuai untuk surirumah atau sesiapa yang ingin memulakan bisnes online..

layari
http://www.facebook.com/QistCollections
untuk updated kain2 terbaru dari kami..

hubungi :
Irzan:012-2724949
Naza:012-9752114

email:zanth_nz@yahoo.com
:nzath_babe@yahoo.com.my

Anonymous said...

Hubungi kami utk perkhidmatan fotografi perkahwinan..di jamin termurah di pasaran..jgn biarkan saat2 bahgia anda membebankan anda!

01119476300-halim