Wednesday, March 31, 2010

6 comments 12:08 PM

opinion: post-wed attire

Posted by ally - Filed under , ,
Peeps..hehe..=)

Oleh kerana pakej photog yg sy ambil sdh terselit event utk post-wedding, so, sy meng’google’kan diri utk mencari attire yg sesuai utk post-wed..oleh kerana ini adalah post-wed not pre-wed, so, kami bole posing mengikut suka hati kami tanpa memikirkan halal haram n tanpa memikirkan betapa gedix nya pandangan org pada kami..hehe...tu yg suke tu..

Sy tidak menetapkan ape2 tema utk post-wedding nih..Cuma mau besantai2 dgn hubby (sekarang masih tng..lom nek pangkat lagi)..lagipun Cuma 2 jam photoshoot je..kalo bertema2 maunya mengambil ms yg lebih dr 2 jam kan..suke juga tgk photoshoot yg bertema2, namun, kerana budget n masa yg tidak mengizinkan, so, bole postpone.itu pon kalo masih ada mud nak bergambo sakan after this...ooow...sy sgt pemalu (chop..mcm x kene je ek)..

Sy suke pic2 camni...couple santai sgt..pakai kemeja pon x de la sama kaler..tp tetap nmpk loving..hehe..perlu ke ek pakai bj kaler sama..kalo x sama bole x? Tentu la bole..cuba tgk pic nih..

Cantik je kan diorg..even x pakai kaler yg sama.. picca credit to here


N i’m in love with this pinky..selamba je that man wear pink attire...bukan soft pink tau..ni hot pink..tp maybe sebab diorg pon kulit putih..mcm sy n en.tng ni sesuai ke..hehe..tp sgt suka juga ngan dress gal tu..lawanya..kalo pakai cardigan, tudung masuk kedalam n pakai seluar jns skinny, tentu cantik...dpt bygkan x? Hehe..p krg sesuai ngan sy la..lantaran bentuk tubuh ku yg sdg membesar dgn hbtnya..hehe..


Juga suka mcm ni..cume nmpk skema je..knp skema?sebab that man pakai kemeja lengan pjg + dia tuck in...tp cantik juga..ala..diorg ni mmg comel2..haha..pakai ape2 pon nmpk cantik..



Gambo2 atas ni sume pre-wed. Tp sama je kalo post-wed pon..Cuma post-wed, sy berangan2 mau pakai sebegini..
picca credit to here


Suke baju bride tuh...suka sgt..hehe..tapi kaler biru pulak, tp ok je kaler biru tuh..

Mau cr baju begini, tp nak kaler putih..
Wala2..asyik kaler putih je..kan dah biasa dah org wat photoshoot kaler putih..hehe..mmg la, tp itu org lain..bukan saya..suka hati la nak kaler putih pon..ni utk kepuasan diri sendiri tau..maklum sj la..selain cadar nak kaler putih, sy juga mau slh 1 attire sy kaler putih..so, x kisah la kalo choose putih utk post-wed pon..
So, start hunting for this very soon..

ally: asyik sgt tgk pic2 kat google nih..terlupa pula mau survey bj en.tng..hehe..bj pinky bole?hehe..the hot pinky..

6 comments:

siti norfatiha said...

boleh je post-wed takyah pakai baju pengantin..saya dulu pun pakai baju biasa je..incik asben pulak cool dgn t-shirt putihnya je=)

color putih mmg cool kalau lokasi adalah santai2 di taman yg penuh kehijauan..mmg u outstanding betul dgn baju putih=)

ally said...

hehe,,maksih fatiha..ada gak tgk post-wed u..hehe..mmg ramai org gn kaler putih lan..dlm gambo nmpk lawa sgt..

Xora said...

Pakai tshirt kaler putih pun cantik :D tapi ada OP penah bgitau saya, elakkan pakai warna Hijau, biru atau coklat pasal warna tu tak naik dalam gambar. saje kongsi.

ally said...

xora: ooo...makasih xora for the info..ada jg tips ek..tq2..

~ thalhazlin ~ said...

kite rasa kalau post wed photo nanti, pakai la baju yang warna sama, walau tak sepasang. cantek tu. kalau cam yang 1 tu, warna putih hitam kemejanya cam tak kena. cam gambar warna pink & yang last pics biru, warna match each other. nampak romantik gitu. hee. just my opinion :)

ally said...

thalhazlin: hehe...betui2..pakai bj sama kaler cantik ek..ewah..hehe..thanks dear..=)