Tuesday, March 16, 2010

9 comments 4:07 PM

warna baju nikah

Posted by ally - Filed under
byk nak update..weekend yg lps, sy menghabiskan masa di klang...pegi kenduri+melawat kakak en.tng yg sakit+teman en.tng jd pengapit bestest fren dia+jumpa kakak andaman (wink..wink...suke sgt)+ fitting baju+amik ukuran+ mcm2 agenda..mmg straight full of xtvt..nak jumpa dedek n frens pon x sempat..ape kan daya ku..

actually nak pendpt B2B yg lain..ok x kalo kaler baju nikah cenggini? sila la rujuk gambar baju di bawah ye..

ooo..dalam dilema la sungguh....FMIL x mahu kaler putih untuk nikah..so..pilih punya pilih..kaler2 ala2 krim +ada baby pinky..emmm...ok x?...

yg grooms punya ala2 kaler nih..ada terang sikit....samping kaler light krim sama warna ngan baju saya..en.tng x berapa kisah bab2 kaler nih..cuma saya lebih suka putih suci..emmm..tp dah FMIL yg sponsor, xkan nak reject..btw,lawa juga..cuma saya ni konvensional sikit..asal nikah, dah state dlm kepala mesti kaler putih..emmm..tp lawa kot if guna kaler nih..(sedapkan hati sendiri)..



baju en.tng dah siap..baju saya je lom lagi...baru amik2 saiz..so, diet la dari sekarang..hehe..







ally: konvensional sungguh saya nih..mak sy kata jgn cerewet..lagipon xde la terang benderang kaler baju tu..sy je ni keras kepala betui...

9 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

cantik kaler tu... :)

BuNGaKRiSTaL said...

awak, cantik jugak warna kain tu.... sweet! :) fikiran kita sama ler... mind setting nk warna putih je time nikah..

tp saya, en.tunang x setuju.. dia kata dah biasa sgt.. x best! (sabo je ler!) so saya pn kna ler b'setuju untuk mix kn warna hijau dan putih... jadi ler nikah theme kami nnt hijau + putih... huhu...

Mrs Drac said...

as long as ade pink n kuning/krim..saye kate cantek..hehe

farahfatihah said...

owhh sgt cantik...xsemestinya exactly sama ngan baju groom..ala2 pun ok what hehe

Nurulhuda|Adlie said...

ally, pendapat i, nikah kan selain putih kalau nak pakai color2 amik warna yang lembut2, nampak suci berseri je untuk nikah.. sanding tu normally tak kisah color ape.. =)

yang mcm dalam gambar ni nampak okay, cream n baby pink dah kira soft kan.. almost to white la..

i pun prefer white color, sebab suci, haha poyo..

NahWaL said...

nikah santek kaler pastel :D

ally said...

bungakristal:hehe..x dpt juga ye kaler putih..kita senasib..hehe

Mrs.Engineer: hua..takut bila sy yg pakai jd x cantik..

Mrs Drac: suke kaler2 mcm ni ek? dulu sy pon suke..sekarang suke juga la..

farahfatihah: tu la..pilih punya pilih, mereka tersuka pula ngan kain kaler ni..mujur la x terang sgt..

nurulhuda: putih suci mmg lawa kan...nak pakai juga kaler putih..maybe untuk outdoor ke..hehe..pujuk diri sendiri je..=)

nahwal: agree with u..kaler2 pastel mmg sesuai..

aDieyZa said...

dear, cntk wrna tu.. soft sgt.. sesuai utk nikah..

ally said...

adieyza: thanks ya..sedang cb menerima seadanya..hehe..